X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Idei pentru bucatarii de apartament moderne – cum alegi contra-blatul?

publicat in: Bucatarie // pe 10.10.2018

1.Blat si contra-blat din granit
2.Contra-blat din travertin
3.Contra-blat placat cu placi tip subway
4.Contra-blat din marmura
5.Contra-blat din mozaic
6.Contra-blat din ardezie flexibila SKIN

In cele mai multe situatii blatul din piatra naturala se completeaza cu un contra-blat tot din piatra naturala. Rolul contra-blatului este de a proteja peretele de stropii care sar in procesul de praparare a mancarii, de aceea este important ca materialul din care este ales sa fie rezistent si sa se poata curata cu usurinta. Pe langa aceste aspecte contra-blatul ar trebui sa se incadreze in placarea peretelui din jur si totodata in linia de design generala. Pentru blatul din piatra naturala este o alegere fireasca asocierea cu un material de acelasi fel, insa nu intotdeauna acest lucru este posibil sau dorit. Iata cateva idei:

1.Blat si contra-blat din granit
Granitul este materialul cel mai des folosit pentru executia blaturilor in amenajarea bucatariilor moderne, din cauza durabilitatii acestuia si coloristicii deosebite a lastrelor. Continuarea pe perete a finisajului blatului aduce o unificare a stilului si confera o imagine compacta a intregii bucatarii. Daca aceasta compatibilitate naturala implica si pardoseala atunci totul apare unitar si echilibrat, proportiile te imbratiseaza cu caldura si intimitatea astfel creata este o binefacere. 
2.Contra-blat din travertin
Daca asocierea blatului din granit cu contra-blatul din acelasi granit 
apare ca monotona se poate folosi prin contrast un contra-blat din travertin. Culoarea acestuia, molcoma si linistita, balanseaza granitul, considerat mai ferm. Asocierea de culori si texturi diferite confera bucatariei un stil optimist si non-conformist, tipic pentru amenajarea bucatariei moderne. 
3.Contra-blat placat cu placi tip subway
Indiferent de materialul din care este realizat blatul si ce culoare are acesta, ideea este de a executa contra-blatul din placi stil “subway” cu aceeasi dimensiune si in culori complementare. Stilul “subway” , potrivit pentru amenajarea bucatariei moderne si bazat pe o organizare meticuloasa a placilor, realizate din acelasi material, avand acelasi finisaj si care se aplica unele sub altele, intr-un montaj cu rosturi mici, avand grija ca acestea sa nu se suprapuna, totul intr-un mod practic si echilibrat.
4.Contra-blat din marmura
Acest tip de contra-blat se bazeaza pe frumusetea si distinctia marmurei . Nu se mai mizeaza pe latura pragmatica ci mai degraba pe cea estetica, ochiul fiind organul care remarca diferentele si certifica acea capacitate a design-ului de a impresiona. O nota de senzatie o dau placarile de perete din marmura translucida care, chiar daca refuza definitia clasica de contra-blat ca functionalitate stricta, prin eleganta si stil definesc un concept nou, indraznet si inovator, la fel de compatibil in amenajarile bucatariei moderne, cat si in a celor clasice.
5.Contra-blat din mozaic 
Fara indoiala ca mozaicul este un tip de placare care da o estetica deosebita bucatariei. Acesta este usor si nu incarca exagerat peretii, se monteaza cu usurinta si se prezinta in mai multe variante constructive si cu finisaje diferite. Mozaicul lustruit are avantajul ca se intretine mai usor, insa nici alte finisaje (antichizat, mat,rizat etc) nu prezinta mari dificultati de curatare.  Executate din ardezie, travertin, onyx  sau marmura, mozaicurile imbunatatesc aspectul bucatariei. Un tip special de frumusete ofera mozaicul din piatra pebble care este mai vesel. PIATRAONLINE recomanda placarile din mozaic, in special varianta lustruita, pentru aspect si usurinta de intretinere.  

6.Contra-blat din ardezie flexibila SKIN
Contra-blatul din ardezie flexibila reprezinta o noutate in domeniu. Folosirea acestui tip de contra-blat prezinta avantaje importante cum ar fi usurinta montajului si faptul ca nu incarca peretele.  Culorile ardeziei flexibile sunt placute ochiului si acopera o gama larga de preferinte. Costurile totale sunt accesibile, de aceea noul tip se impune. 

Toate tipurile de contrablaturi sunt supuse murdaririi in timpul folosirii blaturilor, de aceea este nevoie ca ele sa fie curatate cu detergenti speciali si tratate prin impermeabilizare cu solutii care sa le protejeze de apa si pete. Se recomanda intretinerea blaturilor si contra-blaturilor prin spalare cu solutii speciale pentru piatra din care sunt executate. Mentenanta este necesara periodic pentru asigurarea unei vieti indelungate. 

Vino la sediul PIATRAONLINE din Aleea Teisani nr 137 A pentru a vedea mostre de blaturi si contra-blaturi, vei gasi aici consilieri priceputi care-ti vor usura alegerea si-ti vor da raspuns la toate intrebarile
 

Idei pentru bucatarii de apartament moderne – cum alegi contra-blatul?
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii