X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Instalarea si montajul cuptoarelor de gradina

publicat in: Blog // pe 29.07.2016

Schema tip LEGO
Cuptoarele vin dezasamblate in partile componente si ambalate pe un palet. In functie de model, greutatea unuia poate depasi chiar 1500 kg. Montarea unei constructii de o asemenea greutate necesita obligatoriu un loc de amplasare foarte solid, plan si fix: placa de beton sau pavaj. Datorita acestei greutati, este nevoie ca la montaj sa ia parte cel putin doua persoane.

Componentele se lipesc intre ele cu un adeziv special (Weber Super.Flex Max), destinat sa reziste temperaturilor crescute si focului deschis. Ordinea imbinarii pieselor se realizeaza dupa o schema simpla de tip LEGO si este foarte clar explicata in ghidul de utilizare care insoteste produsul. Inainte de lipirea pieselor, asigura-te ca acestea sunt curatate si bine udate. Pe marginea placilor componente se incarca adeziv din belsug, pentru a se realiza o priza maxima intre piese.

Atentie! Cupola cantareste aproximativ 200 kg, fiind cel mai greu element al cuptorului, deci fii atent la ridicarea si montarea ei… Poate cel mai bine ar fi ca la aceasta etapa a montajului sa participe chiar trei persoane.

Impermeabilizarea si izolatia
Dupa asamblare, se chituieste bine si se impermeabilizeaza (LTP MATTSTONE H20), aceste doua proceste fiind absolut necesare. Cu cat izolatia este mai buna, cu atat caldura se pastreaza mai mult, iar cuptorul functioneaza mai eficient.
Cuptorul este gata de utilizare dupa uscarea adezivului, proces care dureaza intre 3 si 5 ore, in functie de sezon. Scopul impermeabilizarii este de a proteja placile de schimbarile de temperatura si, astfel, le face mult mai usor de intretinut.

Dupa montaj, se leaga cu chingi menite sa tina bine imbinat ansamblul cat timp se lasa adezivul la uscat.

Accesorii
Fiecarui cuptor i se pot adauga accesorii, precum horn, rotisor si alte elemente. Foarte asemanatoare ca design si realizate din aceleasi materiale, avem pentru tine mese si mese cu chiuveta, astfel incat gradina ta sa aiba un aspect cat mai unitar si mai elegant.

Spatiu de depozitare
In partea de jos a ansamblului se afla un spatiu perfect pentru depozitarea lemnelor, carbunilor si altor instrumente care te ajuta la preparare mancarurilor. Astfel, lucrurile puse acolo sunt ferite de intemperii si iti sunt mereu la indemana. Spatiul iti ofera un maxim de confort si relaxare: ai depozitat totul acolo si nu mai trebuie sa alergi de colo-colo dupa lemne sau vatrai, in loc sa te ocupi de mancare sau sa stai de vorba cu prietenii. Daca doresti, iti putem oferi o usa, ca accesoriu, care acopera intrarea, facand astfel spatiul si mai aparat de intemperii.

Sfaturi generale
1) Schimbarile mari de temperatura din camera de ardere pot cauza crapaturi in pereti sau deplasarea
caramizilor etc. De aceea: nu folosi cuptorul mai devreme de 1 zi dupa instalare, in functie de conditiile
climaterice! 2) Este de preferat folosirea carbunilor. Daca utilizezi lemne, nu supraincarca locul de ardere
si nu consuma mai mult de 3 kg de lemne pe ora. 3) Daca suprafata ansamblului este umeda sau inghetata, nu folosi gratarul sau cuptorul: se poate deteriora foarte usor in aceste conditii. 4) La aprinderea focului nu utiliza produse inflamabile, precum alcool sau gazolina. 5) Nu stinge focul cu apa! 6) Dupa ce ai terminat de utilizat cuptorul sau gratarul, asigura-te ca nu mai sunt carbuni aprinsi in spatiul de ardere.

Sa ai pofta si distractie maxima!

Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:
 

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii