X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Bucatarie // pe 27.11.2018

Blaturile de bucatarie sunt blaturi de lucru. Pe suprafata lor se pregateste mancarea. De aceea ele sunt supuse actiunii unor agenti agresivi. Acestia pot fi de natura fizica (factori abrazivi) sau chimica (factori corozivi). In functie de natura acestora suprafata unui blat poate fi afectata intr-o anumita masura si se poate deteriora. De aceea se recomanda ca blaturile din piatra naturala sa fie tratate si intretinute in conformitate cu natura pietrei din care sunt executate si cu gradul de utilizare. In esenta tratamentul suprafetelor din piatra naturala implica doua etape mari:

1. Curatare cu CareKit Stoneclean sau Grimex 
2. Impermeabilizare cu CareKit Stoneseal sau Mattstone, Mattstone H2O, Stone Oil, MPG, Grout & Tile Protector, Colour Intensifier, Blackstone  
                
Instructiuni pentru intretinerea blatului
1. nu asezati direct pe piatra recipiente care contin substante acide 
2. folositi suporti izolante pentru obiectele fierbinti 
3. nu folositi pulberi sau creme pentru curatarea blaturilor din piatra, acestea sunt abrazive si produc zgarierea suprafetelor. Evitati actiunea obiectelor taioase pe suprafetele blaturilor. 
4. nu uitati vase metalice pe suprafetele din piatra – acestea pot rugini 
5. indepartati imediat stropii de apa sau de agenti agresivi – apa si agentii corozivi nu produc pete daca sunt indepartati imediat de pe suprafata . Pentru a indeparta stropii nu stergeti suprafata, udati-o cu apa calda si curatati-o cu detergenti CareKit Stonecare sau StoneWash, Multiclean.

sursa foto: jasapolesmarmer.net
Pentru curatarea blaturilor din granit in zone umede, cu depuneri de alge,muschi,mucegai, se foloseste Mouldex.
6. clatiti suprafata cu apa proaspata dupa spalarea cu detergent (de mai multe ori si schimband apa) si uscati-o prin frecare cu o carpa uscata – nu se lasa apa sa balteasca pe piatra naturala.
7. efectuati operatiuni de mentenanta aplicand ClearWax
8. pentru scoaterea petelor de pe suprafetele blaturilor nu folositi solutii preparate ad-hoc, adresati-va specialistilor PIATRAONLINE
9. fiti precauti in folosirea solutiilor de curatare sau impermeabilizare vandute prin supermarket-uri, adesea aceste solutii nu sunt profesionale

Care sunt agentii care produc pete corozive blaturilor din piatra naturala
• acizii alimentari: suc lamaie,sucuri de fructe diverse, ketchup, otet, vin rosu, mustar,sosuri diverse, suc rosii, bere, vin alb, ploi acide 
• detergentii comerciali nespecifici si detartranti 
• anumite produse cosmetice

Instructiuni de tratare a blatului dupa montaj
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii