X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Kaiamo: un concept al radacinilor intr-o lume a dezradacinarii | #FoodRocks

publicat in: Noutati // pe 05.11.2018

Cum ar fi daca pasiunea noastra pentru piatra si a ta pentru design s-ar contopi si ar deveni una? Cum ar fi daca ideile tale si materialele noastre ar lua forma unei colectii dedicata pasionatilor de bucatarie? Din gandurile acestea s-a nascut FoodRocks – competitia dedicata designului de obiecte de bucatarie, ce a fost o provocare atat pentru noi, cat si pentru oamenii creativi care si-au dorit si isi doresc sa aduca un plus de valoare, prin care ii incurajam in continuare sa nu isi tina ideile in frau. Pentru a ne mentine promisiunea de brand, aceea de #generatordeinspiratie, ne-am dorit sa aratam ca in bucatarie sau afara in gradina, showroom-ul nostru poate gazdui o serie de initiative creative. Astfel continuam proiectul #FoodRocks, care a devenit o leapsa creativa lansata celor mai creativi bucatari din Romania, printr-o emisiune online in care documentam parcursul lor si al preparatelor, aflam ce le aprinde imaginatia culinara si le ducem povestea mai departe. Primul bucatar care ne-a acceptat provocarea a fost Liviu Chiorpec, si despre el si „La Chiorpec” poti sa citesti aici.  Cel de-al doilea bucatar care ne-a acceptat provocarea este Radu Ionescu, Founder & Head Chef la Kaiamo.

„Kaiamo are fragmente din amintirile mele si din amintirile fiecarui copil crescut in Romania, adaugate cu atentie si respect in fiecare farfurie. Sunt retete cu care am crescut, altele pe care le-am invatat in anii de studiu, si altele pe care am reusit sa le creez in anumite momente semnificative din viata mea.” – Radu Ionescu

sursa: trendshrb.ro

Sunt oameni care stiu inca de la inceput care este menirea lor si ce isi doresc sa faca, iar altii o descopera pe parcurs. De cele mai multe ori din intamplare, la cel mai mic impuls. Pe vremea cand tinerii din Romania au inceput sa descopere Anglia si universitatile de acolo, asta undeva prin 2010, Radu Ionescu pleca la facultate pentru a studia business management si marketing, fara a avea nici cea mai mica legatura cu gatitul. In timpul unui master in marketing la University of Wesrminster, si-a descoperit pasiunea pentru gatit. Insa ceea ce a inceput ca un hobby s-a transformat mai apoi intr-o provocare. S-a inscris la Institutul Le Cordon Bleu si a fost acceptat. Dupa ce si-a luat diploma,  si din dorinta de a invata si mai mult, a aplicat din nou la Cordon Bleu de data aceasta pentru un curs de master in bucatarie moleculara si management de restaurant.  Dupa o perioada de lucrat in restaurante, s-a intors acasa in Romania pentru o vacanta de 2 saptamani care s-a prelungit.

„Am fost plecat atatia ani, nu ma uit in spate cu regret, dar indiferent unde va duce cariera aceasta, vreau sa stiu ca o incep cu un proiect acasa. Si acum e momentul, cand pot sa incep cu toata pasiunea pe care o am la aceasta varsta.” – Radu Ionescu

sursa: trendshrb.ro

Kaiamo este un loc personal in care Radu Ionescu si-a investit toate amintirile, emotiile si cunostintele. Autentic si integru. Se bazeaza pe doua elemente foarte importante – timp si spatiu. Produse locale si produse de sezon. Un loc in care cultura noastra gastronomica renaste sub alte forme, avand amprenta personala a omului ce l-a construit. Restaurantul este construit pe zone: o zona de zi, o zona de lounge si chef’s table – apogeul tuturor lucrurilor. In zona aceasta Radu Ionescu a investit mult suflet – 9 locuri, un blat de masa cu o grosime de 9 cm, un tasting menu bazat pe 15 preparate din mai multe categorii. Locul in care vei putea trai prima experienta a lui Radu din momentul in care a pus mana pe cutit, cea mai puternica emotie ce se transmite prin preparate. Ingredientele folosite sunt doar cele de sezon, de aceea o data la 3 luni se schimba meniul, si intotdeauna pe cat se poate sa fie locale. Meniul de la Kaiamo este definit doar de experiente personale si trairi, si este impartit in 4 categorii: Land, Sea, Garden si Puddings, iar fiecare categorie are 5 preparate. Pentru ca merg pe conceptul de sezonalitate, fiecare anotimp este #generatordeinspiratie din punct de vedere culinar si senzorial. Multe dintre dish-urile din meniu au plecat de la anumite preparate care au o simbolistica pentru Radu, si pe care incearca sa le transmita mai departe, prin emotia aromelor si a gusturilor. Fiecare preparat are o poveste in spate, si daca isi vor dori clientii sa afle, vor exista oameni care i-o vor spune. Daca nu, va fi o farfurie cu mancare ce isi doreste sa schimbe putin perceptia. Prin acest proiect, Radu Ionescu, alaturi de echipa sa, isi doreste ca restaurantul sa devina un simbol pur romanesc, un tribut adus tarii care i-a lipsit atat de mult, si sa puna Romania pe harta gastronomica a lumii.

sursa: trendshrb.ro

Pentru FoodRocks, Radu Ionescu impreuna cu Octavian Manole – sous-chef, au pregatit cateva preparate – semnatura, inspirate de toamna. Cu siguranta ai auzit de faimosul „1989 - Parizer pe ziar” pe care cei de la Kaiamo il servesc, aducandu-ti aminte parca de vremurile copilariei. Parizerul era unul din preparatele cu care mamele pregateau sendvisuri, iar gustul sau iti va oferi o calatorie catre vremurile de atunci. Alaturi de parizer, care pentru Radu are o simbolistica aparte, servesc un piure de cartofi si o salata de castraveti. Pentru Radu, parizerul era o rasplata de la bunica sa, pe care il pregatea in fiecare duminica. Hartia in care invelesc parizerul pane este o copie a ziarului Scanteia. Ceva in esenta banal, poate deveni o experienta autentica, atat sociologica, cat si culinara.

Un vanat - mistret, inspirat din decorurile padurii, cu muschi comestibil si un plating recreat din decorurile in care aceste traieste, iar pentru desert pietre comestibile. Desertul poarta numele de „Kogaionon” – muntele sfant al geto-dacilor unde i se inchinau zeului Zamolxis, si are forma unei pietre.

sursa: trendshrb.ro

„Unul dintre cele mai frumoase momente din bucatarie, pentru mine, este sa scoatem painea din cuptor.”

Designul interior, de care s-a ocupat in mare parte Radu Ionescu, este definit de elemente minimaliste, lemn vechi, negru patrunzator si sclipirile aurii din loc in loc. Mobilierul si accesoriile sunt recreate din bucati de lemn vechi provenit din toate zonele tarii, ce au fost restaurate cu ajutorul unor mestesugari. Mesele si canapeaua din zona lounge sunt construite din lemn de stejar, lucrate de mesteri din Sibiu, iar barul este reconstruit din lemnul provenit de la pardoseala unui han. Masca, expusa inca de la intrare, este si logo-ul restaurantului. Specifica zonei maramuresene si simbolizeaza schimbarea, trecerea de la o etapa la alta, fiind si un element ce confera protectie fata de influentele negative.

La fel ca acest simbol, Kaiamo este un loc care isi propune sa aduca o schimbare in decor – cultural si gastronomic -, prin trairi, emotii si experiente autentice. Nu doar locul si oamenii, care lucreaza zi de zi in slujba celor care isi doresc mai mult decat o farfurie de mancare, au o poveste. Ci prin fiecare preparat, Radu Ionescu si echipa sa incearca sa readuca la viata o parte din cultura romaneasca, istoriile si preparatele care au ramas in constiinta colectiva ca niste simboluri ale vremurilor trecute. Pe langa aceste emotii, incearca pe cat posibil sa se foloseasca cat mai mult de ingredientele locale, de sezon, pe care le pot procura de la producatori locali. #FoodRock iti aduce o parte mica din ceea ce se intampla acolo, insa pentru a te reintalni cu gustul parizerului de altadata trebuie sa iti rezervi un loc la ei si sa te lasi condus de toate aceste gusturi.

sursa: trendshrb.ro

Avem nevoie de oameni care sa ne inspire si care sa ne faca sa vedem ca nu exista limite, atunci cand pui suflet in ceea ce faci si ca, la un moment dat, oricat te-ai impotrivi, iti vei gasi cu adevarat menirea si vei putea fi la randu-ti un #generatordeinspiratie pentru cei din jur. Pentru noi, piatra naturala este suflet. Si din acel suflet, au izvorat toate ideile PIATRAONLINE.

Asadar, mai jos ai videoclipul cu retete de care speram sa te bucuri sau sa ii bucuri pe cei dragi, si ne gasim la povesti cu si despre urmatorul bucatar. Daca ti-a placut, da inspiratia mai departe si fii parte din comunitatea oamenilor care apreciaza piatra naturala, locurile de poveste si isi doresc mai mult decat o mancare intr-o farfurie!

Nu uita sa urmaresti episodul #FoodRocks 3, unde ajungem la “Maize” – un restaurant cu o bucatarie creativa si fina romaneasca, alaturi de Alex Petricean - Head Chef Maize si fost concurent la Masterchef!

Kaiamo: un concept al radacinilor intr-o lume a dezradacinarii | #FoodRocks
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii