X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Onix si Marmura - Idei de amenajari interioare moderne

publicat in: Living // pe 17.10.2018

Onix-ul, marmura, ardezia sunt roci care au proprietatea de translucenta, adica sunt translucide. Aceasta calitate rara poate fi folosita pentru crearea unor efecte spectaculoase in diverse aplicatii. Onix (ex: Onix Honey) este o piatra semi-pretioasa rara, care se bucura de proprietatea de translucent. Onix-ul in sine este extrem de frumos insa cand este luminat din spate el devine uimitor. Marmura (ex: Arabescato) este o roca binecunoscuta pentru frumusetea ei, aceasta este inca amplifiacata cu ajutorul iluminarii.

Ardezia flexibila Skin se prezinta ca o foaie subtire , cu grosime de max 2 mm care, luminata din spate,  pune in valoare frumusetea  aplicatiei. Iluminarea scoate in evidenta calitatile pietrei, adancimea frumusetii ei, altfel ramasa neexplorata, esenta culorilor si “aprinde” practic piatra dezvaluind profunzimile ei greu de banuit.  Instalațiile verticale cu iluminare din spate permit prezentarea accentuata a pietrei pentru un impact maxim și aprecierea completă a frumuseții sale. Progresele tehnologiei de iluminare au permis trecerea de la tuburile fluorescente, voluminoase si necesitand ca atare spatii semnificative, avand nevoie in plus de o intretinere consecventa si greoaie, la benzile cu LED-uri, diode electroluminiscente minuscule insa cu durata de viata mare, montate in siruri sau panouri.

In adoptarea solutiei de expunere a pietrei in fata unui panou cu LED-uri va trebui sa dai raspuns la urmatoarele intrebari: • ce tip de piatra naturala trebuie achizitionat? Onix-ul si marmura sunt roci calcaroase, au nevoie de intretinere si mentenanta sustinute, fiind sensibile la pete. Utilizarea lor este mai potrivita ca elemente decorative, este bine sa nu le folosim in mod constant si sa nu lucram pe ele. Ardezia este o roca silicioasa, putin sensibila la acizi si pete, mai rezistenta la factori externi, se poate folosi in orice de aplicatie, inclusiv in exterior. 

• este piatra suficient de translucida ? Nu toate varietatile de marmura, onix si ardezie sunt translucide. Trebuie alese doar acelea care indeplinesc conditiile cerute, permitand luminii sa intensifice culorile pietrei naturale. • sunt culorile potrivit alese ? Acest aspect se coroboreaza cu alegerea initiala a pietrei. Culorile de pus in evidenta trebuie sa fie in concordanta cu design-ul interiorului in care amplasam lucrarea. De aceea pentru o caseta inchisa, cu rol decorativ, vom alege alte culori decat cele ale placarile peretilor verticali de la receptia unui hotel. 

• care este grosimea adecvata ? Aceasta problema este delicata si tine de proiectul la care folosim piatra transparenta. Sunt aplicatii in care este necesara o suprafata mai groasa insa aceasta poate afecta transparenta si poate estompa efectele iluminarii. 

• cum se executa caseta din spate ? Aceasta caseta se executa din plastic, placaj sau tabla si este important sa se permita accesul facil pentru efectuarea activitatii de service si a celei de curatenie. Caseta este recomandabil sa fie inchisa, mai ales daca functioneaza in medii exterioare, pentru a putea fi curatata suprafata translucida.  

 

• cum se efectueaza activitatile de curatenie ? Mentinerea  suprafetelor transparente  se face cu dificultate in medii cu praf si agenti de patare. In special marmura si onix-ul sunt foarte sensibile la agentii corozivi generatori de pete. De asemenea suprafetele sunt sensibile si la factori mecanici (lovituri, zgarieturi).  Ardezia flexibila SKIN este cateodata sensibila la zgarieturi si trebuie protejata. Curatarea cu detergenti specializati si intretinerea suprafetelor sunt elemente esentiale in functionarea la parametrii ceruti a proiectelor cu foi transparente.
 
• care este pretul platit ? Onix-ul este o piatra pretioasa, mai scumpa, marmura si ardezia sunt mai ieftine, iar benzile  cu LED-uri nu presupun costuri ridicate. De aceea proiectele cu piatra naturala translucide nu sunt scumpe. 

PIATRAONLINE recomanda folosirea rocilor translucide in proiectele care evidentiaza frumusetea rocilor in detaliu. Vino la showroom-ul din Aleea Teisani 137A unde consultantii nostri iti vor arata aplicatii de profil, consulta show-room-ul online www.piatraonline.ro, cere mostre gratuite pentru a vedea cum arata piatra naturala translucida. 

Onix si Marmura - Idei de amenajari interioare moderne
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii