X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Marmura: Generator de Inspiratie pentru Industria Fashion

publicat in: General // pe 18.09.2018

In cele nenumarate povesti, am demonstrat fara doar si poate ca natura si ale sale creatii sunt generatoare de inspiratie pentru lumea artelor. De aceea nu ne mai suprinde faptul ca piatra naturala este folosita drept muza pentru colectii fashion, piese de mobilier sau obiecte decorative avangardiste. Despre piatra naturala flexibila si utilizarea ei intr-o colectie de haine „Balance”, semnata de Sisa Hola, poti citi aici, si modul in care materialele naturale isi fac loc in cele mai neasteptate industrii. Insa, natura ne ofera atat de multe – texturi, culori, materiale, de care ne putem folosi sau care pot influenta colectii.

Chiar daca nu este folosita propriu-zis intr-o colectie, piatra naturala isi gaseste locul prin alte forme si roluri care intregesc conceptul. Alexander Wang este unul dintre cei mai buni designeri de moda din lume, cunoscut pentru indrazneala cu care se afirma si modul in care isi construieste povestile care creeaza relatia cu clientii. In 2013 a deschis cele mai mari si importante magazine – concept store, in New York si Tokyo, sub semnatura sa. Primul, cel din Tokyo, are o suprafata de 520 de metri patrati si se intinde pe 3 etaje. Dimensiunile favorabile au conferit suficient spatiu si pentru piatra naturala. Pentru design-ul spatiului s-a folosit marmura alba Carrara si marmura Nero Marquina si accente de bronz.

Pentru ca un accent din culorile pietrei naturale nu era suficient, in 2014, Alexander Wang alaturi de cei de la Haydenshapes au creat o instalatie formata din 5 placi de surf care au ca print modele inspirate din cele doua tipuri de marmura folosite in magazin. Conceptul a fost dezvoltat de catre Alexander Wang din ideea crearii unei placi de surf ca piesa de arta vizuala, exprimand un nivel superior al inovatiei, performantei si autenticitatii. Cei de la Haydenshapes – un atelier premium unde poti sa gasesti cele mai frumoase placi de surf, mai exact fondatorul Hayden Cox a fost cel care a creat personal fiecare placa de surf.  

„Un val nu se poate calari fara o placa de surf, asa cum o casa nu se poate construi fara piatra.”

Fotografiile cu textura placilor de marmura au fost tiparite digital pe matase apoi inserate prin laminare pe cele 5 placi. Placile de surf sunt modelul iconic Haydenshapes Hypto Krypto. Daca stai sa te gandesti, o placa de surf poate fi o forma a artei – trebuie sa sculptezi forma, sa o sigilezi cu rasina. Insa colaborare cu designerul Alexander Wang a ridicat aceste obiecte folosite intr-un sport extrem la rand de arta pura. Ceea ce a iesit este absolut spectaculos si defineste intru totul stilul lui Alexander Wang. Dincolo de frumusetea placilor, exista si un usor umor. Te-ai vedea vreodata calarind valurile pe o placa grea de marmura? Instalatia nu este formata doar din aceste placi – acestea sunt expuse intr-un concept „The Cage 22” care este de fapt o cusca de metal in care a fost amplasat in mjloc un val negru unde sunt expuse cateva din produsele designerului, iar placile de surf sunt puse pe later. Elemente ale naturii exprimate in stilul lui Alexander Wang.

Piatra naturala a unit cu succes in cadrul proiectului doua industrii si activitati diferite, dar care avand aceeasi inspiratie la baza – natura – au reusit sa creeze nu doar un decor pentru un magazin, ci un statement. Chiar daca duritatea ei nu permite intodeauna sa o modelam asa cum ne dorim, piatra naturala aduce un aport considerabil oricarui proiect – este parte din natura, iar in natura inspiratia se gaseste in orice colt.

Marmura: Generator de Inspiratie pentru Industria Fashion
Comentarii:
Luiza, Marilena
18/09/2018 17:17:00

Chiar am crezut ca este marmura adevarata! Cate lucruri frumoase poti obtine din piatra naturala. Cand vedem si la voi in showroom niste obiecte de genul?

Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii