X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Piatra naturala // pe 01.03.2017

m
Marcarea materialelor, in functie de rezistenta la foc

In functie de gradul de inflamabilitate, materialele de constructie sunt catalogate dupa anumite clase, categorii, recunoscute la nivel european. Clasa ”A” indica materiale total ignifuge, precum caramida, betonul, sticla, piatra etc., in vreme ce litera ”E” defineste materiale care ard foarte usor (lemn netratat cu substante ignifuge, fibre textile). Intre aceste limite, figureaza intreaga plaja categoriala care ia in considerare trei criterii de baza. Acestea sunt inflamabilitatea - care defineste intervalul de timp in care materialul ajunge sa se aprinda, fumul - care se degaja in urma arderii cu flacara si maniera de ardere – care indica felul deteriorarii materialului.

Codul european care contine aceasta clasificare este denumit SR EN 13501-1:2007.
Materiale de constructii, inflamabile si neinflamabile

m
Materiale inflamabile

In industria materialelor de constructii si a amenajarilor ambientale, exista foarte multe materiale care iau foc usor. Multe dintre ele sunt tratate cu solutii ignifuge, insa aceasta tratare speciala, in cazul unui foc de proportii, nu face decat sa intarzie aprinderea materialelor si, eventual, sa arda mocnit. In acest caz este vorba de lemn, celuloza, cauciucul natural si sintetic, materiale care se gasesc in usi, dusumele, parchet, mochete, linoleum, tapet, draperii. Da, exista si solutii pentru tratarea ignifuga a draperiilor, mai ales intalnita in scoli, restaurante, spitale etc... Aceste materiale nu doar ca se aprind foarte usor, netratate fiind, dar degaja si un fum dens si extrem de toxic.

Rigipsul, partial inflamabil. Suprafata exterioara a placilor de rigips este facuta din celuloza (carton). Aceasta arde rapid si degaja fum. Dupa ce suprafata este mistuita de foc, flacarile se sting deoarece gipsul nu arde. Insa pana atunci se pot aprinde obiectele si materialele din apropiere. Este foarte important de retinut acest detaliu pentru cei care au locuinte placate cu rigips: desi nu arde intens, acest material folosit des in amenajarile interioare reprezinta o potentiala sursa de incendiu.
m

Materiale ignifuge

Intre materialele ignifuge (care nu ard) cel mai frecvent folosite in constructii sunt ceramica, sticla, argila, piatra naturala. Din aceste materii se produc gresia, faianta, mozaicul, caramida, betonul, marmura, granitul, travertinul.
m
Materiale de constructii, inflamabile si neinflamabile

m

Piatra naturala nu arde! De ce am scris acest articol.

Piatra naturala nu este doar foarte frumoasa, extrem de rezistenta si uimitor de versatila.  Marmura, granit, ardezie, travertin, onix, sandstone, quartit – toate aceste pietre naturale nu sunt inflamabile. Orice amenajare interioara si exterioara care se realizeaza cu produse de acest gen reprezinta o garantie impotriva extinderii incediilor. Poate ca unele produse destinate amenajarilor interioare sunt mai accesibile ca pret decat piatra naturala si, in mod firesc, multi le aleg motivati de acest lucru... De aceea am scris acest articol. Sa va interesati care este gradul de inflamabilitate a materialelor pe care vreti sa le folositi in amenajarea spatiilor interioare, fie ca aceste spatii sunt case proprietate privata, cladiri de birouri, restaurante, gradinite, hoteluri etc.

Pentru orice detalii privind piatra naturala, ne puteti contacta prin email sau telefonic la +4021 9907, sau sa ne vizitati in showroomul din Aleea Teisani nr.137 A. Va asteptam!

Materiale de constructii, inflamabile si neinflamabile
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Ardezie Multicolora Natur 7 x 30 cm - Lichidari Stoc
Cod ARD-116
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 89,30 Lei
Produs adus pe comanda
Ardezie poligonala Homa - Lespezi (1mp = 3-5 buc)
Cod PNP-1007
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 70,56 Lei
Produs adus pe comanda

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii