Modele noi de marmura pe stoc pentru pardoseli

23.09.2014
0 5 0
Rating:
Pardoseala din marmura 
Inca din perioada Romei si Greciei antice, marmura a fost intens folosita pentru construirea unora din cele mai frumoase palate, temple sau statui ale acelor vremi. De atunci si pana in timpurile moderne marmura a fost adoptata in diferitele culturi si stiluri arhitectonice, cu efecte particulare, dar incununand mereu orice constructie cu aceiasi aura regala.

In zilele noastre marmura este folosita la placarea fatadelor, pavarea trotuarelor, ca si blat de bucatarie, glaf pentru ferestre, acoperirea treptelor sau la constructia semineelor.

O utilizare particulara, la care ne vom referi in continuare, este aceea de pardoseala. Pardoseala marmura
Folosirea placilor de marmura pentru pardoseala este una din cele mai bune cai de a crea o imagine naturala si eleganta deopotriva.

Ce este marmura?
Marmura este o roca metamorfica obtinuta prin recristalizarea in conditii de temperatura si presiune foarte ridicate a unor roci si materiale fosile, preponderent in aceasta combinatie fiind calcitul, forma cristalina a carbonatului de calciu.

Datorita varietatii de elemente ce se recristalizeaza rezultatul va fi mereu unic, fiecare bucata de marmura fiind strabatuta de nervuri de forme si culori din cele mai variate.

Cele mai comune culori pentru marmura sunt albul, rosul, negrul, verdele, griul si cenusiul.

Cel mai cunoscut zacamant de marmura din tara noastra este cel de la Ruschita, iar din Europa cela de la Carrara, in Italia.
Avantajele unei pardoseli din placi de marmura:
* Pardoseala de marmura ofera frumusete, eleganta si stralucire oricarei incaperi;
* Granulatia fina permite slefuirea pana la obtinerea unor suprafete foarte netede si lucioase. Dealtfel, cuvantul marmura provine din greaca veche unde inseamna a straluci;
* Material dens si dur, marmura se distinge ca un material extrem de durabil. Cu o intretinere adecvata pardoseala de marmura va tine la fel de mult ca si constructia;
* Flexibilitate datorita marii varietati de dimensiuni, culori si forme ale nervurilor;
* In climatele calduroase, pardoseala de marmura ofera racoare chiar si in cele mai fierbinti zile;
* Curatarea pardoselei de marmura se face foarte usor, folosind apa calda si eventual un detergent special, cu pH-ul neutru;
* Marmura constituie un mediu impropriu dezvoltarii microorganismelor patogene sau alergene, motiv pentru care a fost si inca este intens folosita in spitale sau alte locuri unde factorul igienic este foarte important;
* Marmura este un material natural.

Avantajele clientului PIATRAONLINE in alegerea unei pardoseli de marmura

    * Pretul FOARTE bun;
    * Consultanta in alegerea modelului de marmura
    * Montajul modelului de marmura ales de catre montatorii nostrii la un pret preferential
    * Accesoriile necesare in montajul pardoselii de marmura


Alte pietre naturale ce pot fi folosite ca si pardoseli sunt granitul, travertinul sau calcarul, fiecare cu propriile particularitati.


Produse recomandate


Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.