Mozaic din marmură neagră: patru exemple de amenajări

29.04.2016
0 5 0
Rating:
Mozaic din marmură neagră: patru exemple de amenajăriUn produs nou în oferta PiatraOnline, mozaicul hexagonal Nero Marquina va avea un impact special în spaţiile în care este folosit – marmura Nero Marquina este una din cele mai importante tipuri de marmură din Spania, într-un negru intens, străbătut de venaturi fine, albe.

Acest tip de mozaic poate fi folosit atât pentru placarea pardoselilor, cât şi pentru accente statement pe perete. Forma inedită, hexagonală, aduce note fresh în orice amenajare iar suprafaţa extrem de netedă, datorită finisajului polişat, face acest mozaic potrivit pentru conceptele moderne, contemporane.

Iată câteva exemple de spaţii amenajate cu acest tip de mozaic din marmură neagră:

Contemporary Bathroom by San Francisco Architects & Building Designers Hart Wright Architects, AIA

Pardoseala unei băi va fi scoasă din anonimat prin placarea cu acest mozaic din marmură neagră. În exemplul de mai sus, plăcuţele hexagonale dau mult farmec băii, iar venaturile, de astă dată închise la culoare pe fundal deschis, se regăsesc şi în lavoarele pătrate, din marmură. Pardoseala fină asociată cu tapetul cu crini albaştri creează o atmosferă sofisticată iar oglinda are un rol important - măreşte cantitatea de lumină şi creează impresia de spaţiu mărit.

Traditional Bathroom by Atlanta Interior Designers & Decorators Carl Mattison Design

Combinaţia alb-negru într-o amenajare nu poate da greş, indiferent de tendinţe. Un ambient aerisit, în care asocierea de forme ale plăcii este interesantă - peretele placat cu mozaic Thassos stil brick (o marmură cunoscută pentru albul său impecabil) şi pardoseala cu plăci micuţe, hexagonale, contribuie la un spaţiu dinamic şi interesant.

Contemporary Bathroom

Al treilea exemplu de amenajare cu mozaic din marmură neagră este o baie în linii contemporane, în care mozaicul este folosit pentru un accent spectaculos pe perete. Aceeaşi decizie asupra folosirii celor două non culori, într-o baie în care lumina naturală este abundentă şi în care forma hexagonală a plăcilor este pusă în valoare.

Contemporary Home Bar by Minneapolis Architects & Building Designers Charlie & Co. Design, Ltd

Şi peretele unui living sau al unei bucătării poate beneficia de distincţia acestui tip de plăci - în exemplul de mai sus, peretele placat cu mozaic din marmură neagră contribuie la un spaţiu relaxant, motivat de contraste - din nou, găsim asocierea cu peretele alb, în care au fost integrate plăcile de tip brick.
Plăcile în formă hexagonală sunt din ce în ce mai populare printre designerii şi arhitecţii de interior. Forma hexagonală a plăcilor a fost folosită mult în amenajările din zona Provence, în plăcile supranumite şi "tomettes", care la început erau realizate din ceramică, apoi din piatră.

Montajul şi întreţinerea acestui produs sunt relativ simple.
Plăcuţele hexagonale de marmură sunt fixate pe o plasă, astfel încât montajul efectiv (adezivul recomandat este Weber Marmo.Plus) nu va lua extrem de mult timp. Întreţinerea începe cu impermeabilizarea, pentru care poţi alege soluţii profesionale LTP iar apoi, curăţarea trebuie făcută cu un detergent dedicat pietrei naturale, deloc acid, care să nu distrugă pelicula de impermeabilizant.

Dacă vrei să afli mai multe despre mozaicul Hexagon Nero Marquina, sună-ne la +4021 9907, sau vino în showroom să discutăm mai multe!
Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.