X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Lansare album - Andrei Balan | Eveniment sustinut de PIATRAONLINE

publicat in: Noutati // pe 23.11.2018

„Nu orice piatra cioplita este sculptura, nu orice sunet este muzica nu orice linie trasa este desen.„Pasiunea pentru frumusetea neinteleasa a pietrei ne-a facut sa pornim in aceasta cautare a omului-creator ce se exprima prin limbajul artei. Sculptura este poate cea mai veche forma de arta, si piatra cel mai vechi material folosit, insa nu fiecare bloc de piatra sau bucata de lemn poate deveni o sculptura daca artistul nu reuseste sa scoata la lumina forma pe care materialul o ascunde. Astazi, arta continua sa caute noi forme de a transmite mesaje. Prin promisiunea noastra, aceea de #generatordeinspiratie, ne dorim sa aducem aceste mesaje si pe creatorii ei mai aproape de fiecare om. 


PIATRAONLINE sustine o noua expozitie, lansare de album si sculptura sub brandul artistic „Andrei Balan”, eveniment ce va avea loc in perioada 23 noiembrie – 5 decembrie la ARCUB. Andrei Balan este absolvent de Arhitectura si Arte Plastice, profund impresionat de lectia maestrului Sorin Dumitrescu, de opera lui Vasile Gorduz si de arhitectura spatiului bizantin, acesta propune o expozitie in care reconsidera starea spatiului eclezial. Arta sa este replica, in dublul ei sens. Un raspuns alternativ la trendurile actuale, pe de alta parte reia continuturi vechi, tainice pe care le transforma intr-o minunata simbioza dintre nou si vechi. 

Dincolo de sculptura in piatra sau ghips, cauta diferite forme prin care sa iti transmita mesajele. Astfel din doua pasiuni, cea pentru sculptura si cea pentru muzica, Andrei Balan reuseste sa creeze un limbaj nou prin fuziunea dintre cele doua tipuri de compozitie. Prin acest limbaj reuseste sa transmita un mesaj mult mai puternic si mai clar. Un alt limbaj care l-a ajutat sa iti contureze opere si sa ajunga la anumite forme, este insasi matematica. Spune despre aceasta ca este un limbaj ce conecteaza arta, mai ales prin geometrie – aceasta ramura moderna, prin complexitatea ei aplicata anatomiei omului poate scoate in evidenta un mesaj mult mai profund. La final, sculptura nu este decat un mesaj tangibil ce imbraca niste simtiri personale asupra lumii – de ce suntem, cine suntem. Artistul Andrei Balan este cel care in cautarea sa poate sa dea un sens raspunsurilor. Iar creatiile sale sunt aceste raspunsuri ce au un sens. Expozitia este gandita ca un prilej in care tainicul ti se poate destainui, cat si ca un sir de evenimente complementare. Un eveniment ce implica mai multe forme ale artei, dar care impreuna formeaza un limbaj prin care mesajul poate fi transmis mult mai clar. 

• Vineri, 23 noiembrie, ora 19.00: Vernisaj. Participă Andrei Gaitanaru, publicist si cercetator, si drd. Andrei Musat. Soundscape: Andrei Balan;
• Joi, 29 noiembrie, ora 19 00: Conferinta: „Eclezia si arta polarizată. Note despre interval” Drd. Andrei Musat;
• Vineri, 30 noiembrie, ora 20.00: Concert „Torsan-Balan”, cu Andrei Balan, chitara si percutie, si Calin Torsan, instrumente de suflat;
• 1 decembrie 2018, ora 20.00: Seara de poezie „Cuvinte care ne unesc”. Lectura Theodor Dumbrava, Soundscape Andrei Balan;
• Joi, 4 decembrie, 19.00: Conferinta „Martori si Martiri”, Andrei Gaitanaru, publicist si cercetator studii patristice;
• Vineri, 5 decembrie, ora 19.00: Finisaj – Proiectii de Dan Adrian Ionescu, Soundscape Andrei Balan

Uita putin de proiectul tau si asculta gandurile materiei, cum ne indemna marele Brancusi. S-ar putea sa-ti propuna noi idei. Si pe noi ne-a inspirat marele sculptor, asa ca ne-am dorit sa aducem aici o replica a lucrarii sale, care sa ne aminteasca mereu de capacitatea pietrei de a spune povesti. In showroom-ul PIATRAONLINE vei putea admira una din lucrarile lui Andrei Balan, „Pestele Impartit” – o replica dupa lucrarea „Pestele” a lui Brancusi.

Credem ca ideile bune schimba orase, iar evenimentul acesta aduce un intreg performance in fata vizitatorilor – de la vernisaj, expozitii, seara de poezii, muzica si lansare de album. Toate acestea au loc la ARCUB intr-un demers artistic initiat si expus de sculptorul Andrei Balan si sustinut de PIATRAONLINE. Prin #generatordeinspiratie ne dorim sa aducem o schimbare in comunitatea noastra, prin diferitele forme ale artei, prin oameni care inspira si care sunt intr-o continua cautare a sinelui colectiv. 

Lansare album - Andrei Balan | Eveniment sustinut de PIATRAONLINE
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii