Salonul de Mobila Milano 2017

25.04.2017
0 5 0
Rating:
Salonul de Mobila Milano 2017

2000 expozanti din 165 de tari.

Aflat la cea de a 56-a editie în acest an, Salonul de mobila de la Milano a adunat peste 2000 de expozanti din 165 de tari, în perioada 4-9 aprilie. In paralel, de-a lungul unei saptamani, s-au desfasurat mai multe manifestari conexe, printre care o expozitie dedicata corpurilor de iluminat, una a mobilierului de birou, iar sub titulatura de ”Salone Satellite„ s-au reunit un numar important de tineri designeri marcanti ai momentului.

Inspiratie interbelica
Printre directiile principale am remarcat o si mai puternica geometrizare a spatiului, un spatiu mai degajat, mai aerisit, construit intre linii drepte sau curbe, sinuoase. Atmosfera incaperilor se indreapta in doua directii principale: una a liniaritatii simple cu o cromatica redusa, alta mai bogat ornamentata, atat grafic, cat si la nivelul nuantelor. In cautarea inspiratiei, creatorii au explorat cu precadere motive si abordari ale anilor interbelici carora le-a impregnat energii uneori subtile, alteori explozive.

Eclectism pe toate fronturile
Piatra naturala continua sa fie tot mai prezenta intre optiunile designerilor. Element decorativ de mare diversitate stilistica sau functionala, piatra naturala se indreapta anul acesta catre o paleta de culori mai inchisa - maron, negru -, dupa ce anul trecut nuantele deschise si albul au tinut capul de afis. Am vazut multe elemente de mobilier realizate din piatra naturala, incepand de la masute de cafea, de dining pana la noptiere cu aspecte imbinand traditia cu avangarda.

De altfel, combinatia de vintage cu modern, de stralucire cu trasaturi neoclasice constituie caracteristica definitorie a obiectelor si amenajarilor propuse in aceasta editie a Salonului de mobila de la Milano. Nu doar in mixul de structuri geometrice si abordari stilistice aparent opuse s-a vazut tendinta eclectica catre care se indreapta in noul sezon moda amenjarilor interioare.

Piatra naturala a fost pusa in valoare in cadrul targului prin asocierea ei cu lemnul, bronzul, ceramica, in culori elegante, temperate: mov, lila, purpuriu, albastru – pe de o parte, pe de alta - in nuante energizante: orange, galben, roz sau rosu. Culori de inspiratie vegetala, acestea contribuie, chiar daca la nivel inconstient uneori, la consolidarea unei atmosfere intime si calme.

Intimitatea luminii
Atmosfera relaxanta se poate realiza si prin jocul de lumini, iar designerii au subliniat la aceasta editie a Salonului rolul esential al obiectelor de luminat. Chiar daca lampile au avut un design inedit, in cautarea unor forme deosebite, ambianta rezultata a fost mereu una degajata, moderna, cu fascicule de lumina difuza, dispuse catre suprafete mate, care sa nu creeze disonante.

Eco friendly

Preocuparea pentru pastrarea naturii a fost o alta caracteristica a Salonului de mobila, multe dintre obiectele expuse fiind produse din materiale putin sau deloc poluante. Evident, piatra naturala este unul dintre aceste materiale care nu polueaza, dar care, prin diversitatea texturilor si a culorilor, ofera o gama larga de solutii in domenii precum home design, obiecte decorative sau mobilier.

Dupa cum se poate vedea, tendintele directoare se circumscriu eclectismului bazat pe tematici din perioada anilor 1920-1950, pe structuri geometrice rectangulare dar si curbe, pe culori in general vii, contrastante. Marmura, neagra sau maron, s-a aflat in prim planul materialelor folosite ca obiecte de mobilier si elemente decorative in amenajarile interioare.

Ramaneti aproape de noi, PIATRAONLINE va continua sa prezinte si sa analizeze tot ce apare mai nou in lumea amenajarilor interioare si exterioare.

Mai jos puteti urmări un reportaj video realizat la Salonul de Mobilă de la Milano, ediția 2017.

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.