O grădină japoneză cu piatră naturală

29.04.2015
0 5 0
Rating:
O grădină japoneză cu piatră naturalăGrădina japoneză nu este doar o amenajare decorativă, ci, în mod tradițional, folosește principiile zen pentru a replica, în miniatură, conceptul unui univers simplu, clar, de o frumusețe bine echilibrată.

“Casa de pe pajiște” este denumirea proiectului din Vermont, realizat de Cynthia Knauf, designer de landscape, în colaborare cu arhitectul Sarah Susanka, în Vermont. Din reinterpretarea grădinii tradiționale japoneze a rezultat un proiect distinct, cu piatra naturală în rol principal, folosită versatil, în combinații fascinante de texturi.

Citește articolul despre cele șapte principii zen ce guvernează grădina japoneză!

 Sursa: www.decoist.com

Există două tipuri de grădină japoneză: cea uscată și cea care are în centru un mic lac. În cazul celei de tip uscat, este des întâlnită prezența simbolizată a unui pârâu prin mici pietricele ce creează un drum șerpuit. Alte elemente ce pot fi folosite pentru a recrea, a simboliza elemente din natură (munți, ape) sunt bolovanii mari, nisipul, pietrișul și mușchiul verde. Grădina de acest tip nu este lipsită de plante, ci doar de flori, punctând, mai sobru, nuanțele de verde în asociere cu cele ale pietrei.

Urmărește materialul video realizat de echipa emisiunii Casa, construcție și design (Prima TV) despre folosirea pietrei naturale la exteriorul casei:

PIATRAONLINE | Placari exterioare cu piatra naturalaPentru exteriorul casei, fie placarea terasei sau o alee in gradina, placa de piatra naturala trebuie aleasa cu o grosime mai mare – pentru a rezista la schimbarile de temperatura

 Sursa: melkvoeding.blogspot.com

Un alt element caracteristic grădinii japoneze este faptul că sunt create colțuri ascunse, mai intime, cu elemente de decor, băncuțe sau chiar un foișor. Grădina casei, pavată cu piatră printre care a fost lăsat să crească mușchi verde, respectă și acest tip de detaliu, în dreapta o masă de grădină cu scaune este așezată la umbra unui copac, tablou perfect ce creează o atmosferă liniștită.

Vezi care sunt elementele ce nu pot lipsi dintr-o grădină de inspirație japoneză!

 Sursa: www.decoist.com

Cum amenajezi o grădină cu aspect similar?
Poți folosi pebbles black (polished) în combinație cu un mozaic decorativ și pașii japonezi (piatră poligonală Kavala) pentru pavajul aleii, iar ca elemente decorative, bolovanii Woodstone vor aduce un efect impresionant. Pentru terasă, un material cu aspect apropiat este ardezia neagră sau cea silver iar pentru placarea pereților și pentru soclul casei, vei avea un rezultat bun folosind fâșiile de ardezie Sikis mix Montana.Dacă vrei o ofertă personalizată pentru proiectul de grădină, sună-ne la +4021 9907 sau vino în showroom să discutăm mai multe!
Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.