Pardoseli inedite – mix de lemn si piatră naturală

18.02.2016
0 5 0
Rating:
Pardoseli inedite – mix de lemn si piatră naturală


Suntem în vizită la Mogoșoaia, acasă la Gelu Mălureanu – reprezentant Avantgarde Concept, companie cu specific de construcții și amenajări. După trei ani petrecuți in Italia – patria pietrei, îndrăgostit de acest element al naturii, își amenajează casa cu inspiratie: “Casa este în stil mediteraneean, povestește Gelu. A fost gândită timp de peste un an de zile, iar după ce a ajuns în faza de proiect concret a fost realizată cu sprijinul unui arhitect”. Stilul acesta a câștigat din ce în ce mai mult teren în preferințele românilor în ultimii ani, iar pentru Gelu a fost un prilej de a recrea atmosfera din Italia.


Inspirația provine din zona Padova Mestre – parterul este inălțat peste un demisol extins sub trotuare și terasă, cum se practică în zona respectivă” completează beneficiarul proiectului. Structura și arhitectura sunt adaptate însă condițiilor din Romania, unde temperaturile variază mult în ultimii ani – este bine izolată, cu pereți dubli, cu polistiren între ei. Acoperișul este turnat și acoperit cu țiglă. Finisajul exterior este prevăzut a fi realizat anul acesta de asemenea prin placare cu travertin - atât fațada, cat și trotuarul și terasa. La uși și ferestre sunt prevazute ancadramente decorative tot din piatră naturală, iar coloanele de la terasă vor fi realizate la randul lor din piatră.


Cum au fost alese materialele? “La finalizarea proiectului materialele nu fuseseră încă prevăzute. Așadar am facut un tur al depozitelor din București şi am prospectat furnizorii de piatră. Alegerea am făcut-o mpreună cu soția. Eu am propus și ea a ales”, îşi continuă povestea Gelu.
Lucrând în domeniul construcţiilor, a ajuns la showroom-ul PiatraOnline în drumurile sale pe diferite şantiere. Inspirația italiană l-a determinat să creeze un model original pentru pardoseala din living – o combinație între marmură și parchet: “Se tratează diferențiat lemnul față de piatră, ceea ce necesită mai multă grijă și atenție. Procedeul asamblării și ulterior al întreținerii necesită mai multă migală, dar rezultatul este pe măsură”.

Citeşte şi despre casa spectaculoasă din Bucureşti, amenajată cu piatră naturală!

O altă alegere interesantă a fost terrazzo – produs de asemenea achiziționat de la PiatraOnline, deopotrivă cu marmura. Terazzo este o placă extrem de frumoasă, cu motive decorative colorate, turnată în masă. Fiecare placă este realizată din trei straturi - ciment alb, praf de marmură fin şi pigmenţi anorganici, plăcile nefiind colorate numai la suprafaţă ci cele trei straturi sunt turnate într-o matriţă specială şi apoi presate hidraulic.

Întreaga casă aduce un tribut pietrei naturale, fiecare incăpere beneficiind de farmecul inegalabil al marmurei, onix-ului sau de aerul jucăuș conferit de terrazzo.

Mix de lemn şi piatră naturală - micro trend în domeniul pardoselilor

În ultimii ani, asocierea plăcilor de tip terrazzo sau de piatră naturală cu lemnul, în proiectul de pardoseală, a fost experimentată de designerii de interior. Opţiunile sunt diverse, mai ales datorită ofertei bogate în ceea ce priveşte plăcile– poţi alege o placă în formă hexagonală din travertin silver, de exemplu sau una de tip terrazzo, care va oferi note fresh, în combinaţie cu parchet sau lemn masiv. Efectul este impresionant însă pregăteşte-te să depui eforturi un pic mai mari pentru întreţinerea acestui tip de pardoseală – cele două materiale se îngrijesc diferit şi reacţionează diferit la substanţele de curăţare sau întreţinere.

Iată şi alte exemple de pardoseli în care lemnul şi piatra naturală sunt mixate:Dacă vrei să afli mai multe despre piatra naturală recomandată pentru pardoseli, sună-ne la +4021 9907, sau vino în showroom să discutăm mai multe!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.