Perete spectaculos placat cu Terrazzo Oriental - amenajare terasa

15.10.2015
0 5 0
Rating:
Perete spectaculos placat cu Terrazzo Oriental - amenajare terasaCentrul Bucureștiului – o îmbinare de clasic și modern, o invitație la a da frâu liber imaginației și a alege cele mai inspirate materiale pentru a transforma casa in cămin. Veți vedea în cele ce urmează cum au răspuns acestei provocari Alexandru și Cristina, care au ales produsul nostru Terrazzo Mix Pattern pentru a placa peretele terasei din apartamentul lor din zona Amzei, într-un nou material din seria celor mai frumoase proiecte ale clienților PiatraOnline.

Terrazzo este un material deosebit, realizat manual, iar folosirea lui în Europa, Nordul Africii și America datează de prin 1857. Tradiția arabilor, ce l-au produs în Evul Mediu a fost continuată de spanioli, iar la sfârșitul secolului al XIX-lea s-a răspandit în spațiul mediteranean. Procesul tradițional de fabricație, foarte vechi, este insă menținut in continuare.

Citește și articolul despre cum să folosești plăcile de tip terrazzo în amenajări!

Acest material este utilizat in amenajări de cafenele, baruri, restaurante, la restaurarea unor clădiri vechi și spații istorice. Terrazzo s-a folosit mereu în combinație cu lemnul, parchetul, cu plăci ceramice și piatra naturală. Este adecvat pentru pardoseli, pereți, blaturi de bucătărie, mese, atât în proiecte rezidențiale, cât și comerciale.

Am renovat în totalitate un apartament din zona Amzei și l-am amenajat astfel încât să cadreze cu zona. Stilul este contemporan, cu accente cromatice ” ne-a povestit Alexandru. A căutat soluții de “încălzire” a ambianței, pentru a conferi o pată de culoare apartamentului și a contracara tonurile de gri. Nu s-a adresat unui designer, dar a consultat în schimb bloguri de specialitate – design și amenajări. Sursele de inspirație provin din zona mediteraneană, respectiv plăcile mediteraneene, dar și stilul urban, noncoformist, eclectic.

Odată ce ideile s-au cristalizat, cei doi au început căutarea materialelor, pe internet. Astfel Alexandru și Cristina au ajuns la PiatraOnline și au vizitat showroom-ul din Aleea Teișani. Cu sprijinul unui consultant s-au decis la Terrazzo Mix Pattern – produs indrăzneț și inspirat, ce le-a schimbat radical decorul și confortul unei zone foarte importante a casei – terasa. “Am avut noroc de o suprafață generoasă, aproximativ 10 mp de spațiu. Practic acest loc a cântărit mult în momentul în care n-am decis să cumpărăm apartamentul. Este locul unde ne place să ne petrecem serile, înainte de culcare sau diminețile de weekend, când privim spectacolul urban oferit de Calea Victoriei” spun beneficiarii proiectului.

Vezi și proiectul de amenajare a unei băi de inspirație mediteraneană, cu travertin!

Peretele de pe terasă, placat cu terrazzo mix Pattern

Ne-a plăcut mult amenajarea ce a rezultat: ca și obiect de decor, piesa de rezistență este cu siguranță lada de zestre veche, pictată, care adaugă o dimensiune caldă, familiară și cozy spațiului, în perfect sincron cu detaliile de pe covorul cu elemente florale. Să nu uităm nici decorațiunile, alese în culori vii: teal, galben lămâie sau portocaliu, care punctează atmosfera eclectică și potențează dinamismul peretelui de terrazzo.

Dacă vrei să afli mai multe despre piatra naturala potrivita pentru proiectul tău, sună-ne la +4021 9907, sau vino în showroom să vezi spaţiile concept!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.