Piatra naturala canta. Arta si concertele lui Pinuccio Sciola.

10.01.2017
0 5 0
Rating:
Piatra naturala canta. Arta si concertele lui Pinuccio Sciola.Pinuccio Sciola (1942-2016) a studiat la Cagliari si Florenta si, desi a calatorit in toata lumea, s-a intors mereu in Sardinia sa natala de unde si-a luat rocile necesare creatiilor lui atat de stranii nu atat ca forma, cat mai ales ca efect... sonor. El a taiat vertical rocile de diferite dimensiuni si, prin frecare cu mana sau cu o piatra mai mica, a reusit sa scoata din materia inerta uimitoare sunete, cu diferite tonalitati si timbruri, ca de metal, lemn sau chiar semanand cu vocea umana.

„Eu nu am facut decat sa eliberez glasul din pietre. Acesta a fost mereu acolo, dar nimeni nu l-a bagat in seama” (Pinuccio Sciola)

”Piatra e memoria universului” a spus odata artistul, si veti putea asculta in videoclipul de mai jos sunetele scoase de piatra naturala care seamana foarte mult cu cele captate din spatiul cosmic de marile telescoape de pe Pamant sau de pe navele spatiale.

Rezultatul creatiilor lui a fascinat si fascineaza atat iubitorii artelor plastice, dar si muzicienii din toata lumea, cei din urma folosind in concerte creatiile lui din piatra naturala alaturi de instrumente clasice. 

”Cred ca a patrunde sensul unei pietre si a-i asculta tacerea este o emotie la fel de puternica precum aceea provocata de ascultarea sunetului pietrei si a muzicii provenite din tacerea ei interioara” (Pinuccio Sciola)

Instrumentele create din piatra naturala alaturi de instrumente clasice.

Sculpturile vibrante realizate din sandstone, limestone, granit si trahit  ale artistului italian fac parte din expozitii aflate in intreaga lume. Creatiile lui Sciola sunt o dovada vie ca, dupa zecii de mii de ani de folosire cu diferite scopuri, piatra naturala are inca suprize de oferit. Multe surprize placute!

Recomandam si Muzeul pietrelor ciudate: Elvis, E.T., Mihail Gorbaciov, Nemo…
Produse recomandate


Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.