Piatra poligonala, excelenta pentru amenajari interioare

20.02.2017
0 5 0
Rating:
Piatra poligonala, excelenta pentru amenajari interioare
m
In interviul de mai jos proprietarul afirma ca a vrut o casa in care sa se simta ca si cum ar fi mereu in vacanta. Asta este si ideea. Alaturi de piatra naturala poligonala poti sa te crezi mereu in vacanta. Aceste pietre pot fi din ardezie, marmura sau calcar. Cromatica lor este foarte diversa. Ele pot fi gri – ardezia Kavala, maronii – Kavala, Rusty Brown, caramizii – Calcar Macedonia, verde – ardezia Verde Laguna, alb galbui – calcar Rustic Stone White, alb – marmura Thassos, policolora (crem, gri, ruginiu, galben) -  marmura Rock Face Pepem si altele.
m
amenajari interioare rustic piatra poligonala
m
Marimea acestor roci se incadreaza intr-un standard a carui grosime ajunge pana la 5 cm, cu o diagonala de minim 20 cm si maxim 30 cm. Datorita acestor variatii, aspectul general este unul foarte dinamic. Putem alege doua tipuri de montaj. Unul este cu rosturi, de preferat cu o culoare diferita de cea a rocii, care sa evidentieze atat cromatica, cat si contururile neregulate ale pietrelor.

Celalalt tip de montaj este fara rosturi (spatiile dintre pietre raman neacoperite) si subliniaza mai bine aspectul brut al pietrelor poligonale, in acest caz insa montajul se face prin cioplire piatra cu piatra pentru a apropia cat de mult fiecare piatra de celelalte.
l

Versatilitatea si personalitatea pietrelor poligonale in amenajarile interioare

Dupa cum puteti observa si in fotografiile cu care ilustram acest articol, orice tip de mobilier, orice stil decorativ abordam, acesta se potriveste fara rezerve intr-o incapere placata cu piatra poligonala. Piatra poligonala functioneaza perfect alaturi de lemn (cel mai des), dar si de metal. Dialogheaza firesc cu tesaturile fine, dar si cu pielea naturala sau sintetica. Accepta un spatiu supra aglomerat, cu mobilier masiv, dar la fel de bine si unul foarte aerisit, cu mobilier minimalist.
amenajari interioare rustic piatra poligonala

Dimensiunea spatiului amenajat nu influenteaza in nici un fel atmosfera generala: poate fi o sufragerie mare sau mica, o mansarda, un dormitor mic, o baie generoasa, o bucatarie, un birou, mare sau mic etc. Piatra poligonala se armonizeaza in orice cadru. Ca sa nu mai vorbim despre frumusetea inegalabila a unui semineu placata cu piatra diagonala...
amenajari interioare rustic piatra poligonala

m
Piatra poligonala, un material cald

Departe de a fi un material rece, piatra poligonala asigura o temperatura constanta in interior, pentru ca acest lucru tine mai mult de felul in care se izoleaza casa. Sa nu uitam ca locuintele anticilor, cetatile Evului Mediu sau castelele epocii moderne, toate au fost construite din piatra si toate au asigurat un trai comod acelor oameni de-a lungul a mii de ani.

Deci, acest aspect al pastrarii temperaturii constante intr-o casa placata la interior cu piatra naturala - poligonala in cazul nostru – este lamurit. Iarna e cald, iar vara racoare. In afara faptului ca este un bun izolator, mai trecem in dreptul pietrei poligonale doua beneficii majore: durabilitatea extrem de mare si rezistenta la foc.


amenajari interioare rustic piatra poligonala


amenajari interioare rustic piatra poligonalaamenajari interioare rustic piatra poligonalaamenajari interioare rustic piatra poligonala


Proprietar vorbind despre placarea unui interior de casa cu piatra poligonala din calcar: ”Ne-am dorit un mediu cât mai aproape de natură, să dăm un aspect de cabană locuinței noastre, pentru ca de fiecare dată când ajungem acasă să ne simțim ca în vacanță."
,
Daca mai doriti alte informatii despre amenajarile interioare cu piatra poligonala, nu ezitati sa ne contactati prin email, telefonic sau sa vizitati showroomul nostru din Aleea Teisani, 137 A, sector 1, Bucuresti, un adevarat Generator de Inspiratie!

Surse foto: pinterest.com, decoist.com clipgoo.com

Produse recomandate


Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.