Placarea cu sistem de încălzire în pardoseală. Tăierea plăcilor, impermeabilizarea, chituirea(2)

01.08.2016
0 5 0
Rating:
Placarea cu sistem de încălzire în pardoseală. Tăierea plăcilor, impermeabilizarea, chituirea(2)


Dacă te gândești să montezi o pardoseală de piatră naturală, cu sistem de încălzire sub ea, ar trebui să știi că marile avantaje sunt aderența (scazi considerabil riscul de accidentări datorate alunecării) și faptul că piatra naturală, bine îngrijită, va avea o durată de viața mult mai mare decât a altor materiale. Pașii sunt: pregătirea, montarea, fixarea, tăierea plăcilor, impermeabilizarea și chituirea.

Cum faci placarea cu sistemul de încălzire sub pardoseală?

Tăierea plăcilor
Piatra naturală necesită prelucrarea cu instrumente de calitate: folosește pentru tăierea plăcilor flexul cu pânză diamantată, mașina pe apă sau, în funcție de caz, un polizor unghiular cu pânză diamantată. Pentru unele tăieturi complicate poate fi necesară folosirea unui șablon din carton, pentru a obține rezultate precise.

Impermeabilizarea
După uscarea adezivului, dar înainte de a chitui, pe plăci trebuie să se aplice un strat inițial de impermeabilizant. Alegerea impermeabilizantului depinde de finisaj și de tipul pietrei cu care lucrezi. Stratul inițial ajută la prevenirea scurgerii pigmentului din chit în plăci și e recomandat să fie în primă instanță testat pe o suprafață discretă pentru a te asigura că nu pătează. Straturile adiționale de impermeabilizant pot fi aplicate după chituire.

Chituirea
Acest pas vine obligatoriu după uscarea adezivului. Plăcile trebuie chituite cu un adeziv de culoare apropiată – Chit Flex pentru pardoseală și perete sau Chit Standard pentru pardoseală și perete amestecat cu Aditiv Flex. Dacă folosești Aditiv Flexibil, amestecă-l cu apă curată, conform instrucțiunilor. Asigură-te că înainte de aplicare ai curățat orice murdărie, praf sau adeziv de pe rosturi și lasă-le la uscat.

Urmărește și materialul video realizat de echipa Casa, construcție și design (Prima TV)Chitul trebuie amestecat prin adăugarea pudrei în apă sau Adi-Flex amestecat cu apă. Este ideal să amesteci cu mâna, pentru a reduce cantitatea de aer încorporat.

Metoda de chituire diferă puțin în funcție de tipul plăcii, de exemplu, travertinul nechituit sau antichizat și unele plăci de limestone vechi vor fi chituite prin ținerea flotorului din cauciuc moale la 45 º față de suprafața plăcii și apoi prin introducerea amestecului de chit in mod diagonal, de-a lungul plăcilor. În acest timp, asigură-te că chitul este introdus în rosturi și în golurile vizibile de pe suprafață. Unele plăci, precum marmura polisată, ar trebui “înțepate” și apoi chitul ar trebui introdus direct in rosturi și nu pe întreaga suprafață a plăcii, ca să nu murdărești placa de chit.

Pe măsură ce avansezi cu chituirea, curăță cât mai mult chitul de pe suprafața plăcii și lasă-l să se usuce. Îndepărtează orice mizerie cu o cârpă moale și uscată. Murdăria care persistă se curăță cu o soluție de apă caldă și FilaCleaner după 24 de ore de la chituire.

Citește și primul articol, despre pregătire, montare și fixarea plăcilor de piatră naturală.

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.