Jocuri, ploturi si amenajari de toamna (ploturi pentru pardoseli exterioare)

20.11.2017
0 5 0
Rating:
Jocuri, ploturi si amenajari de toamna (ploturi pentru pardoseli exterioare)

Unul dintre primele lucruri observate de vizitatorii Pavilionului PIATRAONLINE a fost podeaua. In locul betonului din curte, i-a intampinat o podea integral facuta din placi de granit groase de 3 cm, perfect aliniate la acelasi nivel, ca si cum ar fi fost turnate. Un singur indiciu te face sa respingi aceasta parere, de material turnat: spatiile goale dintre aceste placi. Pentru multi a fost un mister aceasta planeitate a pardoselii din pavilionul nostru.

”Misterul” consta in niste distantiere de plastic (polipropilena), foarte rezistente, dar foarte usoare, numite ploturi. Acestea isi pot regla foarte simplu inaltimea si unghiul fata de sol, astfel incat, cu ajutorul bolobocului, podeaua sa fie plana. Aceste ploturi pot ajunge pan la o inaltime de 45 cm. Reglarea inaltimii se face printr-un sistem de filetare: niste piulite mari, tot din plastic, de culoare verde, usor de rotit, permit inaltarea segmentelor la distanta dorita. Foarte simplu.

ploturi pardoseli, pardoseli flotante

In partea superioara, pe capul fiecarui plot, se afla patru canturi care ghideaza fixarea colturilor celor patru placi care vin sprijinite pe plot. Aceste mici dar solide canturi impiedica alunecarea placilor si le garanteaza stabilitatea. Practic, fiecare placa din structura unei asemenea pardoseli flotante este sprijinita de patru ploturi.

Atat partea superioara, cat si cea inferioara (care intra in contact cu solul) au o aderenta foarte mare, ceea ce confera o stabilitate suplimentara podelei. Ca sa folosim o metafora din domeniul medical, fiecare plot reprezinta o celula aproape identica cu cealalta (unele au inaltimi usor diferite, daca exista denivelari), si, impreuna cu placile pardoselii, formeaza un organism stabil. Intr-atat de stabil, incat in cazul pavilionului PIATRAONLINE, pe pardoseala flotanta au trecut in ultima luna si jumatate sute de vizitatori si nu am avut nici o problema.

ploturi pardoseli, pardoseli flotante

Avantajele acestor ploturi! Pot fi folosite la orice fel de pardoseala flotanta, fie ea realizata din piatra naturala, placi din beton, material compozit, fier, placi din fibra de plastic sau lemn. Putand fi echilibrate (aduse la acelasi nivel) sunt ideale pentru zone cu denivelari, indiferent daca vorbim de spatii publice sau rezidentiale.

Pardoseala flotanta protejeaza foarte bine cablurile de curent electric, de televiziune, furtunurile etc. Toate acestea pot trece pe sub placile sprijinite/fixate pe ploturi. In acelasi timp, pentru ca placile componente ale acestui tip de pardoseala se pot manevara oricand cu usurinta, accesul la aceste cabluri, furtunuri sau tevi se poate face aproape instantaneu in caz de urgenta.

Ploturile sunt rezistente la razele solare si la fenomenele de inghet-dezghet (-40 / +120 grade Celsius), la ploaie, apa marii, la diferite solutii chimice etc. Au o greutate foarte mica, ceea ce inseamna ca sunt usor de transportat si de depozitat.

ploturi pardoseli, pardoseli flotante

Dupa cum se poate observa din aceste calitati, ploturile pentru construirea pardoselilor flotante din piatra naturala sustin din plin creativitatea in amenajarea spatiilor exterioare si interioare. Te poti juca cu ele cum vrei pentru a scoate tot ce se poate din spatiul avut la dispozitie. Iar toamna, cu ploile ei si frunzele uscate luate de vant, este anotimpul perfect sa intelegi ce inseamna sa fi avut o curte/terasa/alee cu o pardoseala din piatra naturala sustinuta de ploturi: fara noroaie, care se pot spala imediat, fara sa lase de loc urme (apa se scurge printre placi).

Dar, pentru ca se monteaza usor, poti avea si tu o astfel de podea in cel mai scurt timp, ca parte din amenajarea de toamna pe care probabil ca ai inceput-o deja.

ploturi pardoseli, pardoseli flotante

Pentru mai multe detalii privind utilizarea ploturilor acestea, va asteptam in Pavilionul nostru expozitional sa le vedeti ”la treaba”. Pavilionul se afla in Aleea Teisani nr. 137 A, sector 1, Bucuresti. Daca doriti detalii despre aceasta comoda si revolutionara solutie de amenajare a pardoselilor inainte de a ne vizita, ne puteti contacta telefonic sau prin email. Va asteptam!

ploturi pardoseli, pardoseli flotante

ploturi pardoseli, pardoseli flotante

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.