X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Pocharquitectura România: "Drumul spre armonie este drumul spre simplitate"

publicat in: Interviuri // pe 14.03.2016Într-o nouă serie de interviuri cu designeri şi arhitecţi de interior, astăzi vorbim cu arh. Mihaela Dumitru, de la Pocharquitectura România, despre amenajările cu piatră naturală preferate de români, despre modalităţile prin care piatra naturală poate fi pusă în valoare, dar şi despre beneficiile colaborării cu un profesionist în amenajări de interior.

Care sunt tendinţele în România – în ceea ce priveşte amenajările de interior? Ce stiluri/ concepte de amenjare preferă românii atunci când îşi amenajează casa?

Marea majoritate a clienţilor noştri tineri vor minimalist în trend- adică mult alb, alb şi negru sau atunci când folosim o singură culoare optează pentru culorile cerului, culorile florilor... Clienţii de vârsta a doua, tradiţionaliştii care construiesc case sau pensiuni optează pentru rustic, cu băi cu pereţii placaţi cu piatră -travertin, de exemplu (şi eu am o baie placată cu travertin acasă), cu holuri şi case de scări unde folosim mult granit sau pietre în culorile pământului.

 
Lucrul cu un arhitect la amenajarea unei locuinţe – care sunt beneficiile importante care sunt uneori trecute cu vederea?

Drumul spre armonie este drumul spre simplitate. Cred că uneori, din varii motive, de exemplu pentru că sunt prea ocupaţi, oamenii complică personal soluţiile de amenajare şi se pierde acest obiectiv.... Este acel:"aşa am văzut eu şi mi-a plăcut". Altfel, fiecare amenajare este un alt proiect şi cred că aici este rolul arhitectului/designer-ului.

În ce tip de amenajare preferaţi piatra naturală?

Pardoseli ale holurilor şi caselor de scari - cel mai frecvent utilizăm granitul.


Curte interioară din ansamblul rezidenţial Barcelona Residence , construit în Şoseaua Străuleşti. Sursă foto: Pocharquitectura Romania

Care sunt acele modalităţi prin care piatra poate fi pusă în valoare într-o amenajare?
Panouri decorative pentru pietrele din gama de lux, placaje şi pardoseli pentru baie, blaturi pentru bucătărie, chiuvete pentru băi. Coloanele, fântânile sunt cerute de un anumit tip de clienţi , care le relaţioneaza cu Feng Shui-ul... Pietrele pentru alei îşi găsesc locul în proiectele rustice.

Care e cea mai des întâlnită greşeală, în amenajările în care piatra are rol principal?
Cred ca greşeala cea mai frecventă este punerea în opera defectuoasă. Am avut situaţii în care am ales cu greu bolovanul din care s-au debitat plăcile şi desenul, care era perfect în proiect, a ieşit altfel. Ar trebui mai multă expertiză a meşterilor care fac execuţia...


Ce consideraţi a fi mai reprezentativ – repere, pe care doriţi să ni le împărtăşiţi?
Pentru mine, utilizarea pietrei de placaj în baie este un plus de energie. Se ştie că piatra în sine este un donator de energie pozitivă în serile în care ne intoarcem de la activităţile noastre. Atunci, o baie caldă, care încălzeşte şi pardoseala din marmură, conducător termic de excepţie, vine să ne reîncarce. Personal cred în utilizarea onixului în ameliorarea unor probleme de sănătate. Conceptul nostru de baie energetică vine să folosească piatra în funcţie de profilul clientului - astfel încât acesta să-şi regăsească echilibrul emoţional şi fizic.

Ce părere aveţi despre evoluţia pietei materialelor de construcţii, în special a pietrei naturale?
Piatra are un mare avantaj: se reinventează. O poţi şlefui atunci când îmbătrâneşte datorită expunerii; o poţi reutiliza în alte compoziţii, o poţi întâlni cu lemnul în mobilierul de lux. Poţi placa aleile, sfidând timpul, poţi înnobila mormintele cu spărturile de piatră care nu-şi găsesc locul în mozaicuri, dând permanent o tentă de ordonat şi curat. Calitatea ei supremă este că înfruntă veşnicia.

Pocharquitectura este un studio internaţional de arhitectură, cu filiale în Spania, Mexic, Polonia şi România. În România, ProDesignConcept a proiectat în colaborare cu Poch mai multe obiective industriale, fabrici şi blocuri de locuinţe, cum ar fi Barcelona Residence Şoseaua Străuleşti (finalizat de curând) şi Rezidenţial Urcuşului.Dacă vrei să afli mai multe despre folosirea pietrei pentru interiorul sau exteriorul casei, sună-ne la +4021 9907, sau vino în showroom să discutăm mai multe!

Pocharquitectura România:
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Bila Decorativa Sandstone Rainbow 20 cm
Cod AG-210
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 284,43 Lei
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 164,26 Lei
IN STOC

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii