X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Randarile 3D determina evolutia in designul amenajarilor exterioare

publicat in: General // pe 24.05.2019

Amenajari exterioare in cuib de piatra 

Randarile in 3D, perlele arhitecturii fictionale, iti arata tot, imaginea de ansamblu dusa pana la cele mai delicate detalii permite clientului sa afle totul, inainte de investitie. Fatadele in vizualizarile 3D dezvolta concepte si fixeaza solutii. Locul vechilor machete de arhitectura este luat de procesarea computerizata, care stie, vrea si poate schimba si ajusta idei si rezultate. 
Iar daca ideile si conceptele sunt revolutionare randarile 3D ti le prezinta in mod precis, facand imprevizibilul posibil. In aceasta maree 3D, arhitectii viitorului lucreaza sub focul continuu al tehnologiilor moderne, doar sursele lor de inspiratie extragandu-se, cateodata, acestora.  

foto: dezeen.com
 
Amey Kandalgaonkar este unul din arhitectii viitorului care lucreaza in prezent si-si gaseste surse de inspiratie in trecut. Din situl arheologic saudit Mada’in Saleh el scoate la lumina si transpune ideea mormintelor in piatra. Indepartand imaginea funerara arhitectul potenteaza notiunea existentei in piatra, sub forma salasului ancestral transpus in locuinta zilelor noastre.  Practic in realizarea fatadelor sale Amey isi alege mai intai piatra, aceasta este sandstone, o roca poroasa in care se poate scobi, vremea si uneltele realizeaza cavitati ce pot fi folosite.  Pana aici e treaba Pamantului, acum intervine dibacia omului, el inventeaza planuri si cuburi din beton si le aranjeaza astfel incat sa creeze un echilibru vizual necesar si util. Imaginatia si soft-urile 3D avansate asigura noii fatade o sculptura eficienta si armonioasa a pietrei, asocierea intre modernismul lastrelor din beton si arhaicul maiestuos al pietrei naturale surprinde in vreme ce minimalismul constructiei seduce.  Abia apoi locuinta se leaga si se fixeaza in piatra pur si simplu prin insertie. Toate operatiunile executate duc la o serie de vizualizari 3D care definesc un design exterior, pretins fara pretiozitate si care, finalmente, se incadreaza in ansamblul modernului rasarit din natura. Astfel conceptul de “casa in piatra” capata consistenta iar fictiunea se ataseaza cu har realului.  

foto: hypebeast.com

De altfel arhitectura fictionala, situata la confluenta cu arta, combina imaginatia cu structurile palpabile, punand prezentul in asteptare pana cand spiritul creator dezvolta ideea, inventand un prezent nou. 
Structuri felurite se re-interpreteaza, traditionala fatada a pagodei budhiste din piatra, caramida si lemn, capata forme noi prin utilizarea unor coloane din beton, vechile acoperisuri se transforma si se orneaza cu gradini inalte, totul pastrand spiritul si forma stilizata a vechilor constructii. 

foto: designboom.com

In ambele exemple se observa ca soft-ul performant si randarile 3D au permis vizualizarea unor fatade exceptionale, care pun in valoare conceptul locuintelor in piatra. 
Amintind pe alocuri de supra-realismul secolului trecut, in care, vorba lui Giorgio de Chirico “ Pentru ca o opera de arta sa fie cu adevarat nemuritoare, este necesar ca ea sa iasa complet din hotarele umanului…” noile curente speculeaza posibilitatile tehnologiei, practic nelimitate si cu tendinte pronuntat supra-realiste, implementandu-le convingator intr-o realitate aflata in interiorul hotarelor umanului.  

PIATRAONLINE sustine noile concepte “Architecture and Landscape” si “Rock House” care utilizeaza piatra naturala ca element de constructie esential, cu un loc bine determinat in arhitectura moderna. 
Vino si descopera pavilonul si show-room-ul PIATRAONLINE din Bucuresti, Aleea Teisani 137 A, vei gasi aici un permanent si neobosit generator de inspiratie pentru amenajari in piatra. 
Vino ! si asteptarile tale vor fi depasite.  
 

Randarile 3D determina evolutia in designul amenajarilor exterioare
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii