X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Suprarealismul si umorul din piatra naturala. Arta lui Hirotoshi Ito.

publicat in: Noutati // pe 07.02.2017
.


”Desi lucrez cu mai multe tipuri de piatra, majoritatea creatiilor mele se bazeaza pe optimizarea formei originale a pietrei” – spune el. Aceasta ”optimizare” consta practic in a adauga elemente in interiorul pietrei sau peste suprafata acesteia prin care ia nastere un obiect. Multe din aceste intruziuni sunt realizate in urma unor procese extrem de migaloase si laborioase, care presupun atat o cunoastere perfecta a calitatii materialului, cat si o viziune artistica exacta. O alta modalitate de prelucrare a pietrei este modificare ei prin sculptare si lustruire, si aici creatorul nipon dovedindu-se un adevarat vrajitor.

Artistul are incredere in capacitatea privitorilor de a se lasa sedusi, de a accepta iluziile propuse de acesta. Totodata, este si foarte usor sa accepti jocul lui Hirotoshi Ito, creatiile lui fiind uimitor de realiste – vezi senzatia de finete si maleabilitate a camasii impaturite sau a puloverului pe cuier.

Hirotoshi Ito, nascut in 1964, provine dintr-o veche familie de pietrari. In anul 1982 a absolvit Universitatea Tokyo National Fine Arts si, pana a inceput sa schimbe fata pietrelor, a lucrat mult in prelucrarea fierului. In urma cu mai mult de 20 de ani a initiat un festival de mestesuguri in Matsumoto, zona sa natala.

„Intotdeauna mi-a placut umorul si sa rad... Zambetul de pe fata privitorului este principala motivatie a muncii mele”, spune Hirotoshi Ito, si, dupa cum se vede, operele lui ilustreaza perfect aceasta credinta.

Valoarea de piata a unei creatii semnate de Hirotoshi Ito pleca de la 1000 Euro si poate ajunge pana la 7000 Euro, conform informatiilor gasite pe internet. 
.
 

.


.

.
.
.
„Intotdeauna mi-a placut umorul si sa rad” - Hirotoshi Ito

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suprarealismul si umorul din piatra naturala. Arta lui Hirotoshi Ito.
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Piese Speciale Granit Padang Yellow Polisat 2cm
Cod PSP-3577
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 229,31 Lei
Produs adus pe comanda
Piatra Cubica Granit Maple Red Natur 10 x 10 x 5 cm
Cod PC-3272
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 1.023,11 Lei
Produs adus pe comanda

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii