Suprarealismul si umorul din piatra naturala. Arta lui Hirotoshi Ito.

07.02.2017
0 5 0
Rating:
Suprarealismul si umorul din piatra naturala. Arta lui Hirotoshi Ito.
.


”Desi lucrez cu mai multe tipuri de piatra, majoritatea creatiilor mele se bazeaza pe optimizarea formei originale a pietrei” – spune el. Aceasta ”optimizare” consta practic in a adauga elemente in interiorul pietrei sau peste suprafata acesteia prin care ia nastere un obiect. Multe din aceste intruziuni sunt realizate in urma unor procese extrem de migaloase si laborioase, care presupun atat o cunoastere perfecta a calitatii materialului, cat si o viziune artistica exacta. O alta modalitate de prelucrare a pietrei este modificare ei prin sculptare si lustruire, si aici creatorul nipon dovedindu-se un adevarat vrajitor.

Artistul are incredere in capacitatea privitorilor de a se lasa sedusi, de a accepta iluziile propuse de acesta. Totodata, este si foarte usor sa accepti jocul lui Hirotoshi Ito, creatiile lui fiind uimitor de realiste – vezi senzatia de finete si maleabilitate a camasii impaturite sau a puloverului pe cuier.

Hirotoshi Ito, nascut in 1964, provine dintr-o veche familie de pietrari. In anul 1982 a absolvit Universitatea Tokyo National Fine Arts si, pana a inceput sa schimbe fata pietrelor, a lucrat mult in prelucrarea fierului. In urma cu mai mult de 20 de ani a initiat un festival de mestesuguri in Matsumoto, zona sa natala.

„Intotdeauna mi-a placut umorul si sa rad... Zambetul de pe fata privitorului este principala motivatie a muncii mele”, spune Hirotoshi Ito, si, dupa cum se vede, operele lui ilustreaza perfect aceasta credinta.

Valoarea de piata a unei creatii semnate de Hirotoshi Ito pleca de la 1000 Euro si poate ajunge pana la 7000 Euro, conform informatiilor gasite pe internet. 
.

.


.

.
.
.
„Intotdeauna mi-a placut umorul si sa rad” - Hirotoshi Ito

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.