Terasa de inspirație japoneză

24.03.2015
0 5 0
Rating:
Terasa de inspirație japonezăTradiția japoneză aduce orice amenajare la rang de artă: principiile Feng Shui sunt profunde, și îndeamnă la meditație. O terasă sau o grădină inspirată din stilul asiatic, japonez, este în primul rând un spațiu ce manifestă simplitate și bun gust. Principiile Feng-Shui punctează că amenajarea trebuie să susțină prin echilibru și armonie, în această filosofie spațiul de locuit fiind o componentă importantă a bunăstării familiei și a individului.

Terasa Zen invită armonia în căminul tău
În tradiția japoneză, grădina zen reprezintă îmbinarea armonioasă a tuturor elementelor fundamentale: pământ, aer, apă, lemn și foc, iar fiecare element poate fi simbolizat și prin forme și culori. Este important de știut că un spațiu amenajat conform acestei filozofii trebuie să țină cont de relațiile între elemente, despre care poți citi pe larg aici.

Citește și articolul despre piatra naturală (element al pământului) în Feng Shui!

Grădina pietrelor


 Templul Ryoan-Ji, Kyoto. Sursa: inspirationandbeyond.blogspot.com

Un exemplu interesant de spațiu exterior zen este „Grădina pietrelor” din templul Ryoan-ji, din Kyoto. Construită în secolul al XV-lea, conține cincisprezece pietre mari, așezate astfel încât, din orice punct ai privi, nu poți să le vezi niciodată pe toate. Metafora acestui spațiu vorbește despre percepție, despre realitate, despre subiectivitate, iar amenajarea pune astfel în practică înțelepciunea zen.


Cu ce componente creezi o atmosferă zen?

Dacă nu lucrezi cu un specialist Feng – Shui și vrei doar să imprimi terasei un stil japonez, în primul rând, trebuie să gândești un spațiu simplu. Poți amenaja un mic spațiu dedicat apei: fie că instalezi o fântână Zen, fie că ai un simplu bazin de piatră naturală, prezența apei va construi, alături de mai multe elemente: sunete și texturi, o atmosferă extrem de relaxantă. Una dintre cele mai simple modalități de a construi o cascadă constă în montarea unei pompe mici, în spatele unui perete masiv, din piatră naturală.

Alte elemente ce pot întregi atmosfera: statuete și ornamente în linii asiatice, lampioane, clopoței de vânt și băncuțe din piatră naturală. Bineînțeles, plantele ocupă un rol important (poți planta sau crește în ghiveci bambuși, ficuși sau azalee) iar dacă ai la dispoziție un spațiu mai mare, în exteriorul casei, poți aplica chiar mici poduri din lemn, care să delimiteze spațiile existente.


În imagine, o terasă modernă, inspirată din stilul japonez, amenajată de un designer din California: există o zonă dedicată apei, plantele sunt prezente, spațiul e aerisit și simplu și în plus, există panouri ce delimitează terasa și creează astfel mai multă intimitate. Pentru a crea o placare similară, cu piatră naturală, poți folosi de exemplu plăci de ardezie antracit.
Dacă vrei o ofertă personalizată de piatră naturală pentru proiectul tău de amenajare al terasei, sună-ne la +4021 9907

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.