X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

6 solutii practice in amenajarea gradinii cu piatra naturala in 2018

publicat in: Terasa & Gradina // pe 29.05.2018

Amenajarea gradinii cu piatra naturala. Grădina este unul dintre cele mai importante locuri ale căminului tău. Atât un spațiu recreativ, cât și un spațiu creativ, grădina stă drept locul în care poți să te reîncarci cu energie, dar și locul care îți oglindește imaginația și personalitatea. Ea este colțișorul tău de natură chiar în mijlocul intimității pe care ți-o oferă casa ta. Astfel, este foarte important să îți amenajezi grădina în așa fel încât ea să se alinieze scopului pe care ți-l dorești.

Cei mai mulți dintre noi ne dorim ca spațiul care ne înconjoară să ne reprezinte. Dar, în același timp, putem să ne amenajăm grădina într-un stil diferit de al nostru: de exemplu, poate suntem niște persoane active, dar ne dorim ca grădina noastră să fie un loc care să ne îmbie la relaxare și liniște, mai degrabă decât un loc dinamic. Orice ai alege pentru spațiul tău, este important ca alegerea ta să reflecte ceea ce îți dorești și să conțină și tușa personalității tale.

Te gândești să-ți amenajezi grădina în 2018? Iată câteva trenduri si solutii practice în amenajarea grădinilor, de la designeri de peste tot din lume, care te pot inspira.

1. Combină mai multe tonuri de piatră naturală
Unul dintre trendurile prevăzute de către designeri pentru anul 2018 este combinarea mai multor tipuri diferite de piatră. Această recomandare vine să evidențieze culorile și tonurile diferite pe care le au elementele din piatră naturală, dar și evidențierea culorilor din grădina ta, precum florile, arborii sau iarba.


sursa foto: httponeconf.us

Poți aduce tipuri de piatră în grădina ta cu ajutorul pavajelor. Există multe tipuri de pavaje de curte ieftine din care poți alege ceea ce se potrivește cel mai bine cu idealul tău de grădină.

2. Creează asimetrie cu piatra naturala poligonala
Pavarea cu piatră naturala poligonală a fost un trend pe val anul trecut, dar, conform Societății Designerilor de Grădini, în 2018 acesteia i se mai adaugă ceva: asimetria. În asimetrie constă modernitatea design-ului. Astfel, grădinile vor arăta mai puțin structurate, iar liniile geometrice drepte și suprafețele dure vor fi îmblânzite cu ajutorul plantelor și a verdeții.

Practic, prin asimetrie se creează o impresie de familiar, ca și cum grădina ta ar fi fost astfel de câțiva ani buni.

3. Folosește-te creativ de Limestone
Limestone-ul a fost una dintre vedetele anului trecut în amenajarea curților și a grădinilor, deci nu este de mirare că acesta își continuă ascensiunea și în zilele noastre. În acest an, designerii prezic introducerea unor tonuri mai blânde în amenajarea exterioarelor, spre deosebire de varietățile mai dure și colorate care erau la modă în anii trecuți.

sursa foto: livingwallgardens.com

Limestone-ul reflectă naturalul, vine într-o gamă de culori calde și plăcute, care sunt la modă în design-ul de interior. Astfel, interiorul ajunge în afara locuinței.

4. Încorporează meditația în spațiul tău
Unul dintre trendurile anului 2018, în viața personală, este „mindfulness-ul”, tehnică meditativă care ne invită să ne relaxăm și să contemplăm viața. Ei bine, ce loc din casa ta ar fi mai potrivit pentru meditație decât grădina, un adevărat colț de natură? Designerii recomandă încorporarea elementelor care stimulează simțurile, precum accente calmante de elemente albastre, sau mici depozite de energie, canalizate în obiectele galbene.

sursa foto: naszedzieci.co.uk

Florile pot fi aceste elemente, iar ele se integrează perfect în scenariul tău natural. Parfumurile lor vor veni să completeze sărbătoarea simțurilor tale.

5. Creează-ți propriul tău Dining Alfresco (sau spațiul de mâncat afară)
Alfresco Dining este un concept dezvoltat pentru a ne bucura de beneficiile mâncatului în aer liber, în detrimentul spațiilor închise. El se referă la acel spațiu din mijlocul grădinii – o terasă amenajată specific – unde putem să profităm de aerul plăcut de afară în timp ce ne bucurăm de o masă gustoasă alături de cei dragi.

sursa foto: realhomesmagazine.co.uk

Potrivit designerilor de exterioare, Dining-ul Alfredo este un trend puternic în 2018, odată cu creșterea mișcărilor ecologice și centrate pe un stil de viață mai apropiat de natură și natural. Ia în considerare crearea unui astfel de spațiu în curtea ta și adaugă un mobilier de grădină potrivit.

6. Adaugă elemente realizate manual
Produsele artizanale, realizate manual, sunt pe val în acest an. Având în vedere că ele conțin o doză foarte mare de autenticitate, de ce nu le-ai adăuga în design-ul grădinii tale? Optează pentru obiecte artizanale pentru a oferi grădinii un aer și mai apropiat de natură și om.

Dacă alegi să creezi tu singur decorațiunile, atunci poate ar fi bine să iei în considerare niște elemente mai ușor de realizat la început, cum ar fi ghivece sau măști pentru acestea, dar și alte obiecte, ușor de realizat din lut. Dacă alegi un profesionist, deja poți să crești așteptările și să creezi elemente artizanale mai voluminoase, precum bănci, fântâni sau cișmele.

sursa foto: plantsmartliving.com

Fie că alegi să-ți aliniezi grădina la trendurile de design enunțate de specialiști pentru 2018, fie că alegi să-ți urmezi sufletul și personalitatea atunci când îți amenajezi grădina, asigură-te că îți creezi un spațiu primitor, care să îmbie la relaxare. Știm că locul tău trebuie să te reprezinte, așa că îți dorim o exprimare cât mai ușoară a personalității prin design!

6 solutii practice in amenajarea gradinii cu piatra naturala in 2018
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii