X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Terasa & Gradina // pe 10.10.2018

Alegerea pietrei naturale pentru pavaj  
Pavajul este una dintre aplicatiile comune ale pietrei, in care valoarea estetica se subordoneaza celei practice.  Confundate adeseori cu pardoselile exterioare pavajele se executa cu materiale specifice, caracteristica lor principala fiind reprezentata de rezistenta la factorii externi. Dintre acestia cei mai importanti sunt :
-factorii de mediu : ploaie, vant, radiatii UV, cicluri inghet-dezghet 
-factorii de trafic – acestia vizeaza comportarea in conditii de trafic mediu si mare
Alegerea pietrei pentru pavaje este determinata de modul in care acesti factori actioneaza, de reactia pietrei precum si de destinatia pavajului.  O categorie aparte de factori este data de cei corozivi, acestia apar indeobste in medii industriale, la fermele de animale, la depozitele de materiale chimice agresive etc. si determina atat alegerea cat si tratamentele la care se supune piatra naturala.

Fata de factorii mentionati pietrele naturale se comporta in modul urmator:
-granitul – foarte bine fata de factorii de mediu , suporta foarte bine traficul de orice fel, se recomanda pentru pavaj exterior 
-ardezia – foarte bine fata de factorii de mediu, suporta bine traficul mediu si mare, este sensibila la zgarieturi, se recomanda precautie in alegerea ardeziei pentru pavaj in: 
-mediile industriale, se recomanda pentru pavaj exterior
-marmura si travertinul – sunt rezistente la actiunea factorilor de mediu, sensibile la zgarieturi, trebuie ferite de agenti corozivi, rezista bine la trafic mic si mediu, se recomanda pentru pavaje exterioare cu expunere redusa, preferabil in zone acoperite.
-sandstone (gresia naturala) – rezista foarte bine la factorii de mediu si la trafic intens. Este sensibil la pete. Se recomanda pentru pavaj exterior
Trebuie precizat ca tratarea pietrei de pavaj exterior imbunatateste conditiile de folosire si performantele acesteia , marindu-i si durabilitatea.

Alegerea pietrei pentru pavajul exterior tine cont si de conditiile de montaj – pe pat de nisip, de beton sau pe sapa semi-umeda.  

PIATRAONLINE are in portofoliu mai multe tipuri de dale pentru pavaje.
Intrati pe site-ul www.piatraonline.ro sau vizitati showroom-ul din Aleea Teisani 137 A, Bucuresti, pentru consiliere, oferte, mostre.

Amenajari in gradina - Pavajele exterioare
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii