Tendintele anului 2018 in amenajarea gradinii cu piatra naturala

14.03.2018
0 5 0
Rating:
Tendintele anului 2018 in amenajarea gradinii cu piatra naturala

Tendintele anului 2018 in amenajarea gradinii

Gradina ta este o oaza de inspiratie, culoare si materiale. Este spatiul in care te relaxezi si pe care il ingrijesti, ca sa te astepte in fiecare zi cu aceeasi perfectiune. Suna ambitios, insa gradinile aduc culoare si arome tuturor caselor pe care le inconjoara.

sursa foto: httpfunmoms.org

Stim ca proiectele de amenajari gradini pot fi dificile, mai ales atunci cand trebuie sa construiesti un peisaj actual, dar de care te vei bucura pentru mult timp. Piatra poate fi modelata sau lasata in forma ei bruta. Insa, cu siguranta va completa peisajul intr-un mod unic – tocmai pentru ca piatra naturala iti va face gradina de neinlocuit. Am adunat pentru tine cateva dintre tendintele inspirationale de amenajare a gradinii cu piatra din acest an.

Spatii mici si multifunctionale

Gradinile mici trec, in anul 2018, in categoria premium si se dezvolta prin aspecte unice si spatii multifunctionale. In design, detaliile conteaza. Asa ca spatiile in care piatra este modelata sub forma de masa pot deveni si cele care gazduiesc un gratar si care incalzesc spatiul din jurul lor.

sursa foto: teamhay.com

Curaj colorat

Piatra naturala poate fi modelata suficient incat sa formeze un ghiveci colorat pentru o planta care tocmai se pregateste sa creasca. Atunci cand infloreste, planta poate sa capete culori care sa continue sau sa completeze mesajul transmis de planta. Mai ales daca in acelasi ghiveci se afla plante ce cresc la baza pamantului, cateva fire de iarba si un element central inalt.

Porti din piatra

In 2018, accentul pica pe lucrarile de amenajare ce par facute in casa, unice si irepetabile. Ele pot sa contureze o poarta interioara din mai multe elemente din piatra, chiar si unele ce imita caramida sau stancile. Ele pot include si o mica dar surprinzatoare cascada, direct in curtea ta.

sursa foto: venidair.com

Nemuritorul mozaic

Mozaicul din piatra pare sa reapara in tendinte, odata la cativa ani. Se intampla si in 2018, iar potecile din mozaic colorat urca in preferintele amatorilor si le coboara privirea celor care le descopera. Mozaicul din pietre similare de dimensiuni mici atrage. Practic, astfel de pietre  te fac sa vrei sa pasesti fara incaltari in gradina.

sursa foto: httpidolza.com

Fantana centrala

Aceasta nu este o noutate ci, mai degraba, o reafirmare a unui stil decorativ. Spatiul care atrage atentia catre o fantana centrala este din nou in lumina reflectoarelor in 2018. Daca acea fantana este inconjurata de flori colorate care au nevoie de o cantitate mare de apa ca sa functioneze, atunci proiectul este complet.

sursa foto: princetonlanddesign.com

In 2018, natura si aspectul unic fac parte din tendinte, fie ca vorbim despre pietre modelate sau despre o amenajare usor stangace. Gradina trebuie sa fie un spatiu decorativ, dar si util. Iar daca are suficiente resurse, atunci trebuie sa si atraga atentia printr-un element spectaculos.

sursa foto: lovethegarden.com

Piatra naturala poate fi modelata sau pastrata in forma bruta. In ambele situatii, impresioneaza si construieste o atmosfera intima si relaxanta. Descopera tot ce poti construi pe baza oricarei sau a uneia dintre aceste tendinte!

Lasa-ti gradina sa te surprinda si sa te relaxeze de fiecare data cand o privesti.

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.