X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Terasa & Gradina // pe 11.10.2018

Dupa ce am analizat modul de comportare a diverselor categorii de piatra in functie de factorii de mediu acum trebuie sa alegem tipul de piatra si forma ei pentru pavajul nostru.
Granitul este piatra cel mai des folosita pentru placarile din zonele cu trafic mare. Piatra cubica din granit, cu dimensiuni diverse, se foloseste pentru toate tipurile de pavaje:
-pavaje cu trafic mic (grosime de 1.5 si de 2.5 cm), in gradini si terase private. Se recomanda granit 2.5 
-pavaje cu trafic mediu (grosime de 5 si 7 cm ) pentru zone comerciale sau private destinate traficului pietonal, recomandat granit 5
-pavaje cu trafic mare (grosime de 8 si 10 cm) pentru zone cu circulatie pietonala intensa sau destinate traficului auto. De folosit granit 10
Granitul pentru pavaje se intalneste cel mai des ca piatra cubica, cu dimensiuni de la 5 x 5 cm pana la 10 x 10 cm si cu precadere granit 10x20. Bordurile din granit, bizotate, sunt finisate elegant si completeaza pavajul cu elemente durabile. Pavajele de pe marginea piscinelor si cele pentru trafic mic (terase, intrari) se executa din placi cu alte dimensiuni. 
Ardezia se foloseste in pavaje cu trafic mic, mediu sau mare insa nu in traficul auto. Piatra cubica din ardezie, cu grosime de 5-8 cm, de 5 cm sau de 3-5 cm si dimensiuni de 10x10 sau 20x10 cm este potrivita pentru trafic pietonal mediu, chiar mare . Bordurile din ardezie sunt practice si solide, marcand marginile pavajelor din acelasi material. 

Se executa pavaje si din ardezie poligonala lespezi cu grosime pana la 3 cm, destinata tot traficului pietonal. Pentru proiecte de spatii publice se realizeaza montaje cu ardezie French Pattern sau Roman Pattern care confera un stil aparte pavajului. Pasii japonezi din ardezie accentueaza nota de autentic in amenajarea gradinii.  
Un alt pavaj destinat traficului intens, inclusiv auto, este cel din sandstone. Cu grosimi ale pietrelor cubice de 5 si 10 cm, pavajele din piatra cubica sandstone sunt comparabile cu cele din granit ca rezistenta la factorii de mediu. Pentru zonele cu trafic mai redus se foloseste piatra poligonala sandstone.
Pavajele din marmura (piatra cu grosime de minim 3 cm) se folosesc atat pentru proiecte cu marmura de exterior cat si de interior (pardoseli), destinate traficului pietonal mic si mediu, mai rar mare si niciodata auto. Placile au dimensiuni diferite iar piatra cubica este clasica 10x10 cm. 
Pavajele din travertin (placi de 3 cm grosime) sunt folosite tot pentru pavaje in zone de trafic mic si mediu/mare, dimensiunile placilor fiind variabile. 

Tipuri de piatra, forme, dimensiuni
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii