X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Tot ce trebuie să stii despre terrazzo (infografic)

publicat in: Living // pe 25.04.2016Dacă eşti în căutarea unei soluţii spectaculoase pentru amenajarea ta, ţi-am pregătit un infografic din care vei afla:

-care e procesul de fabricaţie pentru faimoasele plăci terrazzo;
-cum se pot integra într-o amenajare;
-cum cureţi acest tip de placă;
-ce trebuie să ai în vedere la montaj;


Terrazzo
este un material compozit care nu se obţine prin procesare termică, ci la rece, cu ajutorul unei prese hidraulice care comprimă cimentul. De altfel, terrazzo este un amestec de ciment, marmură cărora li se adaugă şi pigmenţi anorganici ce îi ofera versatilitatea cromatică.

Aceste plăci decorative din ciment colorat sunt realizate manual, astfel că dezvolta un aspect unic, usor nefinisat, care însă nu face decât să îi ofere un plus de personalitate. De asemenea, odată cu trecerea timpului, plăcilor Terrazzo nu le este ştirbita frumuseţea, dimpotriva: modelul şi culorile nu sufera deteriorări datorită faptului că stratul de pigment care intră în compozita lor este foarte gros.

Utilizarea plăcilor Terrazzo
Plăcile decorative din ciment colorat sunt utilizate extensiv la placări orizontale şi verticale la nivelul pereţilor (interiori şi exteriori) şi pardoselilor, cât şi pentru blaturile de baie ori bucătărie şi a celor de masă etc. Frumuseţea şi durabilitatea lor le recomandă într-o varietate de spaţii, astfel că sunt excelente atât în zonele publice, cât şi în interiorul locuinţelor. Poate cel mai apreciat atribut al plăcilor Terrazzo este versatilitatea imprimeurilor lor, care pot fi obţinute şi la cerere.

Vezi şi peretele spectaculos din terrazzo, de pe terasa unui apartament din zona Piata Amzei!

Peretele de pe terasă, placat cu terrazzo mix
Pestriţe si viu colorate, placile Terrazzo standard dau un aer oriental încăperii în care sunt inserate, chiar şi atunci când sunt folosite pentru a realiza un punct focal – a evidenţia un perete, a pune în lumină o piesă specială de mobilier etc.

Montajul plăcilor Terrazzo
Înainte de montaj, plăcile trebuie scufundate în apă timp de câteva minute. După ce s-au uscat uşor, pot fi montate, adezivul necesar fiind unul păstos într-un strat generos, aplicat deopotrivă pe plăci, cât şi în zona în care acestea vor fi inserate individual.

Odată placa montată, trebuie apăsată cu mâna. Procesul continuă până când întreaga suprafaţă dorită a fost acoperită în totalitate cu plăcile decorative. Atenţie! Este foarte important ca adezivul să acopere 100% fiecare placă pentru ca nicio bucată să nu rămână „suspendată”. În caz contrar, placa respectivă se va fisura odată cu trecerea timpului.

Citeşte şi povestea bucătăriei în care plăcile de terrazzo se potrivesc perfect cu pardoseala din travertin Silver!
Plăcile decorative din ciment colorat trebuie să se usuce complet înainte de a putea păşi – dacă este cazul – pe suprafaţa unde au fost montate. Procesul de uscare durează circa 48 de ore.

Impermeabilizarea
Plăcile decorative din ciment colorat trebuie impermeabilizate după montare şi curăţarea post-instalare. Produsul impermeabilizant ales se aplică întotdeauna doar pe plăcile perfect curate şi uscate, în strat subţire, uniform, folosind o cârpă, un burete sau o perie. Se lasă să acţioneze timp de maximum 30 de minute, după care se îndepărtează. Suprafaţa trebuie ştearsă bine la final, cu o cârpă uscată.

Plăcile decorative sunt perfect impermeabilizate dacă nu mai absorb apa deloc. Poţi testa gradul de impermeabilizare turnând câţiva stropi de apă pe o plăcuţă.

Întreţinerea
Pentru a-şi păstra frumuseţea nealterată, plăcile decorative din ciment colorat trebuie întreţinute în mod corespunzător. În acest sens, se recomandă folosirea unor soluţii de curăţat blânde, care să nu conţină acizi ori înălbitori care pot ataca suprafaţa plăcilor.

Urmăriţi şi clipul realizat de echipa emisiunii Casa: Construcţie şi design (Prima TV) despre plăcuţele decorative colorate terrazzo:Dacă vrei să afli mai multe despre plăcile colorate de ciment - terrazzo, sună-ne la +4021 9907sau vino în showroom să discutăm mai multe!

Tot ce trebuie să stii despre terrazzo (infografic)
Comentarii:
MARIANA RADUCAN , CHITUIRE PLACI TERRAZZO
06/10/2018 13:26:00

Problema maxima la chituirea placilor cu chit colorat - raman patate si cu greu poate fi indepartata culoare chitului ??? am folosit chit ADEPLAST - aqvastatic pentru ca am gasit nuanta din placa - dar am dat de o problema extraordinara ! placile au ramas patate . am reuusit sa devin la culorile initiale prin curatare cu un produs Mapei ...ce chit este recomandabil sau cum se procedeaza pentru a nu mai avea aceste probleme ??? Multumesc

Adauga un comentariu:

Produse similare:

Marmura Thassos Fileti Antique 5 cm x LL x 1.3cm
Cod PND-1867
Stoc limitat
Pret cu TVA 187,42 Lei
Stoc limitat
Mozaic Travertin Classic Antichizat 4.8 x 4.8 cm
Cod MPN-2060
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 196,25 Lei
Produs adus pe comanda
Ardezie Flexibila SKIN - Autumn White 122 x 61cm
Cod ARDF-77
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 131,20 Lei
Produs adus pe comanda

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii