Trei idei pentru reamenajarea baii

15.12.2015
0 5 0
Rating:
Trei idei pentru reamenajarea baii

Baia e, în cele mai multe cazuri, un spațiu ignorat. Din lipsă de timp, este construită ca un spațiu prea simplu, iar reamenajarea baii este strict un proiect funcțional. Iată câteva idei care te pot inspira în crearea unui spațiu cu o identitate puternică.

  1. Piatră, lemn și lumină

Dacă te gândești să folosești piatră naturală și ai încă o prejudecată legată de aspectul “rece” al pietrei, ar trebui să știi că există cel puțin două modalități prin care poți dezamorsa acest lucru. Prima – folosește luminile potrivite atunci când gândești reamenajarea baii. Lumina are un rol foarte important, nu numai într-un spațiu de baie, ea modulează și activează vizual textura specială a pietrei. Ai o grămadă de opțiuni în ceea ce privește becurile și spoturile, cu intensitate reglabilă, de exemplu, ca să te asiguri că creezi atmosfera dorită și din lumină.

A doua modalitate de a echilibra energia pietrei este prezența lemnului. Fie că ai un apartament modern sau o casă, lemnul în tonuri calde completează acest aspect natural pe care l-ai început o dată cu decizia de folosire a pietrei naturale. Poți alege sau comanda mobilier din lemn la comandă, pentru orice stil de design interior și te asigurăm că această combinație de lemn – piatră nu poate da greș.

Citește și care sunt diferenţele între gresie şi piatra naturală!

  1. Funcționalitate

Dupa ce te-ai hotărât care e stilul și care sunt tipurile de materiale ce vor fi folosite, analizează-ți în detaliu nevoile de la acest spațiu, vei structura mai bine toate elementele din reamenajarea baii. Sunt necesare dulapuri uriașe sau sunt suficiente câteva sertare mici în care sa depozitezi loțiunile și produsele cosmetice? În funcție de mărimea băii, este eficient să ai rafturi deschise sau sunt necesare dulapuri închise? Dimineața sau seara – preferi o baie relaxantă sau un duș rapid?

  1. Culori

După cum povestește și arhitectul Eduard Baicu în acest material video, amenajarea unui spațiu trebuie gândit scenografic – la fel ca decorul unei piese de teatru.


În funcție de preferințe sau stilul ales, culorile vor îmbrăca conceptul, punctând atmosfera dorită. Daca de exemplu mergi pe ideea de natural, replici tonalitățile și nuanțele existente acolo – lumina, lemnul, piatra naturală și culorile neutre, moi, vor crea un spațiu relaxant, liniștitor. Dacă vrei mai degrabă un spațiu activ, fresh, petele vii de culoare sunt de dorit, în reamenajarea baii.

Vezi care au fost culorile în tendinţe în amenajarea băii, pentru 2015!

Iată și câteva imagini cu băi amenajate cu piatra naturală. Nu uita să vizitezi și showroom-ul nostru, din Aleea Teișani nr. 137A, avem acolo câteva spații concept care îți pot servi drept inspirație.

Travertin classic cross cut, polisat

Travertin silver filled & honed, mat

Marmura Callacata Lilac, polisata

Dacă vrei să afli mai multe despre piatra naturala potrivita pentru proiectul tău, sună-ne la telefon +4021 9907 sau vino în showroom-ul din Aleea Teisani Nr. 137A, Sector 1, Bucuresti, să discutăm mai multe!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.