Trepte și contratrepte din piatră naturală

04.08.2015
0 5 0
Rating:
Trepte și contratrepte din piatră naturalăO decizie importantă, atunci când alegi finisajele casei, este materialul din care faci treptele și contratreptele. Piatra naturală este potrivită și în acest tip de proiect, pentru că va rezista mult mai mult decât alt tip de material. Este recomandat să folosești același tip de material și în zona apropiată treptelor – holul sau sufrageria.

Iată ce variante de piatră poți folosi pentru a oferi personalitate treptelor/contratreptelor:

Marmură pentru o reședință cu stil


Marmura este o piatră naturală care nu prea mai are nevoie de nicio prezentare și poate fi folosită cu succes pentru placarea treptelor din locuința ta. Poți folosi marmura pentru trepte și contratrepte, sau poți placa doar treptele, contratreptele fiind finisate cu tencuială. În acelasi timp, un artificiu interesant este placarea treptelor cu un anumit model de marmură, spre exemplu marmura albă, iar contratreptele sa fie placate cu un tip de marmură colorată, mai închisă la culoare.

Eleganță cu trepte din travertin


Extrem de popular, travertinul este o piatră naturală rezistentă, durabilă și care conferă o atmosferă călduroasă în orice încăpere, datorită coloristicii sale, care ne duce cu gândul la nisipul de pe o plajă însorită. Culorile în care este disponibil travertinul nu sunt la fel de spectaculoase ca cele ale plăcii de marmură, însă este un material extrem de popular datorită nuanțelor subtile, pământii, care întăresc principiul natural în orice amenajare.

Poți placa treptele și contratreptele cu travertin sau poți face o combinație cu treptele placate cu lemn, iar contratreptele cu travertin. Piatra naturală se îmbină într-un mod armonios cu lemnul, iar jocul acesta de texturi nu va face decât să adauge farmec întregului spațiu.

Granit – rezistență crescută

Granitul este recunoscut ca fiind o piatră naturală extrem de rezistentă. Ceea ce în mod eronat cade adesea pe locul secund în ceea ce privește calitățile lui, este aspectul său deosebit.

Acest material este durabil, astfel că treptele placate cu granit vor trece cu brio testul timpului. Nu numai că nu se va deteriora, însă nici aspectul său nu va avea de suferit odată cu trecerea anilor. În același timp, granitul este foarte rezistent și la trafic crescut, iar treptele, fiind un spațiu comun, sunt destul de circulate, așa că vei avea nevoie de un material pe care te poți baza.

Îngrijirea treptelor din piatră naturală

Piatra naturală are nevoie de o îngrijire specială, însă asta nu se traduce prin mai mult efort din partea ta, ci doar prin folosirea detergenților special creați pentru piatră naturală.


Dacă vrei să afli mai multe despre piatra naturala potrivita pentru proiectul tău, sună-ne la telefon +4021 9907 sau vino în showroom să vezi spaţiile concept!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.