X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Piatra naturala // pe 23.10.2018

Marmura este o roca metamorfica raspandita in multe regiuni, cele mai vechi si importante cariere se gasesc in India, China, Italia si Spania. Are duritate medie ( 3-4 pe scala Mohs), o caldura intrinseca si prezinta culori si venaturi elegante,specifice. Este versatila, potrivita pentru placari verticale, pardoseli, blaturi, rezista bine in medii umede. In mediul exterior se comporta bine in proiectele care contin socluri, fatade, garduri si pavaje. Din marmura se executa chiuvete marmura si blaturi marmura. Pardoselile din marmura sunt delicate, rezistente pentru trafic mediu, insensibile la radiatiile UV si se comporta bine la temperature inalte (compatibila cu sistemele de incalzire in pardoseala).

sursa foto:mkwsurfaces

Marmura este o solutie ecologica pentru placarile in baie si bucatarie. Se poate lustrui cu usurinta. Are o structura cristalina in care se regaseste calcitul, aceasta o face sensibila la atacul acizilor de concentratie medie, obisnuiti in mediul casnic dar si in cel public (restaurante, baruri, cluburi, cantine). Placarile in mediul exterior, sub atacul ploilor acide, pot fi afectate si intretinerea lor trebuie executata periodic si cu solutii adecvate. Se recomanda tratarea tuturor  placarilor cu marmura, indiferent de finisaj si de amplasare cu detergenti si impermeabilizanti. Placile din marmura se monteaza dupa tehnologia clasica. 
Onix, des confundat cu marmura, apartine unei clase diferite de roci (sedimentare), avand structura cristalina diferita. Clasificata ca apartinand categoriei de pietre semipretioase, avand o duritate ceva mai mare (6.5-7 pe scala Mohs), ONIX-ul se extrage din zone din America de sud, Orientul apropiat ca si in cel indepartat, SUA, India, China, Australia. Renumit pentru “ochii” lui adanci, intr-o gama de culori apasate ( de la negru la rosu sard) si cu venaturi delicate, ONIX-ul este si el vulnerabil la atacuri agresive, chimice si fizice, insa mai putin decat marmura. ONIX-ul nu are o arie de utilizare in placari atat de larga ca marmura, desi realizarile sunt spectaculoase (placare baie onix).

Mai des folosit sub forma de mozaicuri cu finisaje polish (mozaic onix polish) sau antichizat (mozaic onix antichizat), in bai dar si in placarile verticale interioare, ONIX-ul ofera o tenta viguroasa, de o finete practica si in culori adanci. Necesita tratament intrucat are o oarecare sensibilitate la acizi. Are nevoie de intretinere pentru pastrarea prospetimii culorii.  Placile din ONIX se monteaza dupa acelasi system clasic.
Proprietatea care uneste marmura cu ONIX-ul este translucenta, acea magie a luminii difuzate deopotriva de ambele roci, sub incidenta razelor de soare proiectate asupra placarilor.  Daca marmura translucenta deschisa la culoare confera placarii un soare mat, sensibil si echilibrat, ONIX-ul da luminii un aer elaborat si distins (onix translucent). Mozaicurile si lavoarele din marmura si ONIX nu beneficiaza de translucenta. In functie de preferinta suprafetele pot fi luminate si artificial cu rezultate interesante. Montajul ambelor tipuri de placi in cazul exploatarii proprietatii de translucenta se face cu utilizarea unui chit alb. Ambele efecte isi masoara eficienta in grade emotionale pe care le trezesc in sufletele clientilor. 

PIATRAONLINE – GENERATOR DE INSPIRATIE, recomanda fascinante modele de marmura si ONIX. Vino in Aleea Teisani 137 A si permite acestor felurite modele sa se destainuie privirii ochilor tai si atingerii degetelor tale.  Merita .

Unde folosim placi de marmura si unde pe cele de ONIX
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii