(VIDEO) Aleea din piatră, secretul pentru o grădină idilică

07.05.2015
0 5 0
Rating:
(VIDEO) Aleea din piatră, secretul pentru o grădină idilică


O grădină mare și frumoasă devine o escapadă în după-amiezele călduroase și un loc de întâlnire cu prietenii în jurul unui grătar la sfârșit de săptămână. Aceeași atenție pe care o acordăm însă interiorului casei noastre trebuie acordată și grădinii, iar un design plăcut, realizat din materiale de bună calitate ne va transforma curtea și grădina într-o oază de liniște. Zonele de verdeață cu gazon, flori sau arbori ornamentali pot fi delimitate prin alei realizate din piatră naturală care vor contribui la aspectul plăcut al grădinii, dar vor fi și extrem de folositoare atunci când vrem să ne plimbam printre flori. O alee va crea conturul perfect pentru aranjamentele florale.

De ce sa alegi piatra naturală pentru alei?
Piatra naturală lespezi este folosită adesea pentru amenajarea unor alei în grădina din cauza aspectului său și a rezistenței deosebite. Este preferabil să folosim piatra naturală, deoarece, ea fiind extrem de rezistentă atât la uzură cât și căldură sau îngheț, ne scutește de reparații și cheltuieli suplimentare, în timp. Piatra naturală este rezistentă la acțiunea ultravioletelor și la factorii nocivi de mediu și mai mult decât atât, piatra naturală capătă, în timp, un aspect mai plăcut. În afara utilității lor, cu ajutorul aleilor poți crea jocuri subtile de texturi și culori, care vor face din grădina ta un spațiu deosebit.

Iată câteva idei de alei ce pot fi create cu piatră naturală:


Alee șerpuită

Sursa foto: gabyral.blogspot.com

O alee șerpuită, cu flori pe margini, ce îți oferă acces la întreaga grădină, se va integra bine în orice curte și va da vizitatorilor ocazia să exploreze întreg spațiul. Acest tip de alee va da grădinii un aspect ludic și se potrivește în grădini mari, cu pomi și vegetație bogată. O plimbare în grădină, prin aleea șerpuită urmată de o clipă de răgaz pe o băncuță din piatră amplasată într-un loc mai ferit, completează tabloul unei grădini devenită spațiu personal de relaxare.Urmărește materialul video realizat de echipa emisiunii ”Casa: construcție și design” (Prima TV) despre folosirea pietrei naturale la exteriorul casei:

PIATRAONLINE | Placari exterioare cu piatra naturalaPentru exteriorul casei, fie placarea terasei sau o alee in gradina, placa de piatra naturala trebuie aleasa cu o grosime mai mare – pentru a rezista la schimbarile de temperatura

Alee din pavele mariUn design simplu, frumos și de efect, aleea realizata din lespezi mari de piatră amplasate la mică distanță una de cealaltă reprezintă o soluție pentru a avea acces la toate plantele din curte, fără să fie nevoie să calci pe gazon. Lespezile pot avea forme diferite și se pot completa una pe cealaltă ca un puzzle. Aceste lespezi vor da un aer natural grădinii, și pot fi înconjurate de gazon, pebbles sau nisip decorativ. Acest tip de alee, din pavele mari, se potriveste bine într-o curte amenajată în stil japonez, cu arbuști mici și deși.


Alee – mozaic de pebbles

 Sursa:www.boredpanda.com

Mozaicul din pebbles se realizează destul de ușor și va avea un efect foarte interesant pe alee. Citește articolul despre cum se face un asemenea mozaic, pentru aleea din grădină!

Alee în trepte

Sursa foto:www.ludetz.com

Dacă ai gradina în pantă sau ai denivelări în curte, o alee realizată din dale mari de piatră, de aceeași mărime, poate crea senzația de trepte, mascând aspectul inestetic. Mai mult decat atât, aceasta alee în trepte va adăuga un plus de stil grădinii. Aceste trepte realizate din piatră vor merge perfect într-un decor mediteranean.


Dacă vrei o ofertă personalizată pentru proiectul de grădină, sună-ne la +4021 9907 sau scrie-ne.

 

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.