(VIDEO) Tendințe în amenajarea terasei

19.07.2016
0 5 0
Rating:
(VIDEO) Tendințe în amenajarea terasei

În 2015, terasa este o extensie a casei, ba mai mult, este ca un loc de vacanță: se fac petreceri, se gătește, există elemente care transformă spațiul într-o zonă extrem de confortabilă: de la canapele și elemente ce aparțin mai degrabă living-ului, la grădini de flori și legume, șeminee sau chiar bucătării exterioare.

Iată principalele trăsături a unei terase la modă în 2015:

Culori pământii, pastelurile, nuanțele dulci de roz. Culoarea anului este Marsala, o culoare care, asociată cu tonuri de pământ: crem, ocru, maro, gri-uri calde, este pusă în evidență. Bineînțeles, culorile vii nu sunt niciodată nepotrivite pentru spațiul exterior casei: în tendința aceasta, de a crea terasa sau gradina cu foarte multe elemente din interior, culorile nu fac decât să dinamizeze spațiul. Este foarte important să fie ales un concept și apoi culorile potrivite: teoretic, mai mult de 3 culori aglomerează spațiul.

Urmărește materialul realizat de echipa Casa, construcție și design (Prima TV):

PIATRAONLINE | Amenajari terase exterioare - tendințele anului 2015Terasa anului 2015 este amenajata in culori pastelate, cu materiale naturale, are o mica zona de gradina, o bucatarie exterioara si mobila ca in living


Principiul natural și prezența apei: fie că vorbim de piscina, de mici fântâni decorative – apa este un element care e la modă pentru exterior, anul acesta. Prezența apei se încadrează într-un trend mai mare: reîntoarcerea la principiul natural, la texturi, culori, elemente de bază. Tot aici intră și lemnul și piatra naturală. În funcție de concept, există extrem de multe variante pentru a îmbrăca spațiul exterior cu piatră naturală: placările pardoselei (aici, pe lângă travertin, anul acesta se pare că revine la modă ardezia, cu tonuri pământii dar și cea neagră), pavaje exterioare, pereții casei, zona de living outdoor etc.

O mică grădină: ghivece cu flori, plante aromatice dar si legume.Ansamblu de bucătărie exterioară placat cu piatră naturală decorativă: gratar, masă cu chiuvetă și masă standard

Bucătăria exterioară: pe terasă sau în grădină poate fi amenajata o bucătărie în adevăratul sens al cuvântului: o masă cu chiuvetă integrată, o masa de lucru cu un blat de travertin sau marmură, un cuptor de pizza sau pâine, un grătar solid sau chiar un cuptor cu grătar integrat. Pentru o rezistență crescută a acestei bucătării în aer liber – e recomandată piatra naturală – dacă e bine îngrijită, bucătăria de afară va trece fără probleme peste temperaturile scăzute sau intemperii.

Vezi și care sunt tendințele în amenajarea bucătăriei în aer liber!

Mobilă ca în living: dacă terasa și grădina sunt variații ale spațiilor din interior, atunci și mobila de afară trebuie să fie la fel de confortabilă: vorbim de canapele cu perne, măsute de cafea, fotolii relaxante, lampi, instalații de iluminat. Mai sunt la moda și șemineele exterioare: reinterpretate, mai subtile, mai elegante. Bineinteles, alegerea stilului de amenajare va fi simpla: trebuie doar sa fie continuata linia de amenajare a interiorului.

 

Dacă vrei să afli mai multe despre piatra naturala potrivita pentru proiectul tău, sună-ne la +4021 9907, sau vino în showroom să vezi spaţiile concept!

 

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.