(VIDEO) Tendințe în amenajarea terasei

19.07.2016
0 5 0
Rating:
(VIDEO) Tendințe în amenajarea terasei

În 2015, terasa este o extensie a casei, ba mai mult, este ca un loc de vacanță: se fac petreceri, se gătește, există elemente care transformă spațiul într-o zonă extrem de confortabilă: de la canapele și elemente ce aparțin mai degrabă living-ului, la grădini de flori și legume, șeminee sau chiar bucătării exterioare.

Iată principalele trăsături a unei terase la modă în 2015:

Culori pământii, pastelurile, nuanțele dulci de roz. Culoarea anului este Marsala, o culoare care, asociată cu tonuri de pământ: crem, ocru, maro, gri-uri calde, este pusă în evidență. Bineînțeles, culorile vii nu sunt niciodată nepotrivite pentru spațiul exterior casei: în tendința aceasta, de a crea terasa sau gradina cu foarte multe elemente din interior, culorile nu fac decât să dinamizeze spațiul. Este foarte important să fie ales un concept și apoi culorile potrivite: teoretic, mai mult de 3 culori aglomerează spațiul.

Urmărește materialul realizat de echipa Casa, construcție și design (Prima TV):Principiul natural și prezența apei: fie că vorbim de piscina, de mici fântâni decorative – apa este un element care e la modă pentru exterior, anul acesta. Prezența apei se încadrează într-un trend mai mare: reîntoarcerea la principiul natural, la texturi, culori, elemente de bază. Tot aici intră și lemnul și piatra naturală. În funcție de concept, există extrem de multe variante pentru a îmbrăca spațiul exterior cu piatră naturală: placările pardoselei ( aici, pe lângă travertin, anul acesta se pare că revine la modă ardezia, cu tonuri pământii dar și cea neagră), pavaje exterioare, pereții casei, zona de living outdoor, etc.

O mică grădină: ghivece cu flori, plante aromatice dar si legume. Ansamblu de bucătărie exterioară placat cu piatră naturală decorativă: gratar, masă cu chiuvetă și masă standard

Bucătăria exterioară: pe terasă sau în grădină poate fi amenajata o bucătărie în adevăratul sens al cuvântului: o masă cu chiuvetă integrată, o masa de lucru cu un blat de travertin sau marmură, un cuptor de pizza sau pâine, un grătar solid sau chiar un cuptor cu grătar integrat. Pentru o rezistență crescută a acestei bucătării în aer liber – e recomandată piatra naturală – dacă e bine îngrijită, bucătăria de afară va trece fără probleme peste temperaturile scăzute sau intemperii.

Vezi și care sunt tendințele în amenajarea bucătăriei în aer liber!

Mobilă ca în living: dacă terasa și grădina sunt variații ale spațiilor din interior, atunci și mobila de afară trebuie să fie la fel de confortabilă: vorbim de canapele cu perne, măsute de cafea, fotolii relaxante, lampi, instalații de iluminat. Mai sunt la moda și șemineele exterioare: reinterpretate, mai subtile, mai elegante. Bineinteles, alegerea stilului de amenajare va fi simpla: trebuie doar sa fie continuata linia de amenajare a interiorului.


Dacă vrei să afli mai multe despre piatra naturala potrivita pentru proiectul tău, sună-ne la +4021 9907, sau vino în showroom să vezi spaţiile concept!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.