X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
GAMA DE PRODUSE

4 idei pentru amenajarea unui living modern cu semineu

publicat in: Living // pe 03.04.2019

Cum amenajezi un living modern cu semineu 

Iti amenajezi o locuinta noua si vrei un living modern, in tendintele si standardele actuale ? Iti renovezi casa si ti-ar placea ca ea sa raspunda ultimelor cerinte de modernism ? Atunci nu uita sa iei in consideratie amplasarea unui semineu in living. Este o realitate ca tendintele actuale de amenajare, pentru un living modern, includ prezenta unui semineu, asa ca nu-ti ramane decat sa-l alegi si sa-l montezi. Pe de alta parte daca-ti doresti un semineu, cel mai probabil vei alege sa-l montezi in living. Pentru ca aceasta camera iti ofera cele mai multe optiuni de alegere. Daca-ti propui un semineu pe lemne atunci pe acesta va trebui sa-l montezi langa un perete exterior, restul de modele se pot monta si pe langa peretii interiori.

Pentru ca sa-ti fie mai usor iata cateva idei de amenajare:
1. Amenajare living modern – ce tip de semineu instalez ?
Tipul de semineu tine de combustibilul folosit si de stilul pe care vrei sa-l impui. Locul de montaj si amenajarile de executat sunt importante si ofera o imagine clara a posibilitatilor pe care le ai. Pentru ca nu poti avea un semineu clasic, pe lemne, daca nu ai cum sa evacuezi fumul. Dupa tipul de combustibil folosit, se monteaza urmatoarele modele de seminee:
• semineul cu alimentare electrica – acesta foloseste energia electrica, cel mai eficient fiind modelul in infrarosu, care da caldura suficienta fara dezavantajele utilizarii combustibililor traditionali (lemnul). Un alt avantaj este ca acest sistem nu are nevoie de ventilatie, fiind mai usor de instalat si cu cheltuieli mai mici. Intretinerea este de asemenea mai usoara. Pe de alta parte acesta nu este considerat un semineu propriu zis ci doar o imitatie, lipsa efectiva a focului il scoate practic din categoria semineelor clasice. 

• semineul cu alimentare pe gaz – este o solutie eficienta care poate utiliza instalatia de gaze existenta, la care insa trebuie sa fie conectat. Variantele cu ventilatie au nevoie de un horn. Alternativa este o teava de evacuare, aceasta va trebui cumva mascata pentru ca altfel strica amenajarea living-ului. 

• semineul cu combustibil lichid (bioetanol)  – este un model care nu emana fum, desi flacara este reala, nu are nevoie de tubulatura de evacuare si este usor de instalat insa are o eficienta scazuta, intrucat incalzirea camerei este dificil de realizat. De aceea semineele cu combustibil lichid au rol in principal decorativ. 

foto: homestratosphere.com
 
• semineul cu combustibil solid (lemn) – este semineul clasic, traditional. Avantajul este ca acest model incalzeste bine locuinta si ofera conditiile cele mai bune pentru un adevarat semineu.  Mirosul de fum este autentic si trebuie gasita o solutie pentru evacuare.   Montajul si mentenanta sunt mai costisitoare si este nevoie de un spatiu de depozitare pentru lemne. 

2. Amenajare living modern – cum plachez semineul pe exterior ?
Alegerea materialelor pentru placarea semineului pe exterior este dificila. O statistica recent realizata in SUA arata ca materialul cel mai popular pentru exteriorul semineului este piatra naturala (peste 50% dintre semineele montate), urmeaza placile ceramice (15%), lemnul (10%) si caramida (9.5%). Preferinta pentru piatra naturala nu este intamplatoare, avantajele utilizarii acesteia (sustenabilitate, aspect, plusvaloare, naturalete) sunt apreciate din ce in ce mai mult.
 
Pentru placarea cu piatra naturala poti folosi:
• placi de diverse dimensiuni – acestea se incadreaza in design-ul living-ului ca forma si colorit. Dintre tipurile de roci cel mai des se folosesc  ardezia, marmura si travertinul. Finisajele se aleg in functie de stilul pe care doresti sa-l implementezi (antichizat, scapitat, mat). O varianta a placarii cu placi este cea in care se folosesc lastre. Aceste placi de dimensiuni mari permit efecte vizuale extraordinare folosind simetria lastrelor (tehnica bookmatch)

• mozaicuri – executate din marmura, travertin, pebble, pe langa frumusetea tipica au avantajul greutatii mai reduse. Montajul pe suprafete curbe este un avantaj. 

• paneluri – realizate din ardezie, marmura, quartit, limestone, sunt elegante si dau placarilor accente speciale, fiind si usoare.
 
• ardezie flexibila – o noutate in domeniu care permite acoperirea cu foi din piatra naturala a suprafetelor curbe. Bazata pe despicarea naturala a ardeziei, aceasta varianta pastreaza frumusetea primitiva a pietrei grefata pe facilitatile de montaj ale materialelor flexibile. 

• caramida aparenta – o placare care pune accent pe aspectul semineelor asa cum au fost ele construite la inceput. Asemanatoare caramizii sunt placile de sandstone de dimensiuni fixe si grosime de 1 cm precum si cele din marmura, ardezie si travertin de lungime libera.

• piatra decorativa – include cam toate tipurile de piatra mentionate deja insa aici ma refer in special la piatra sub forma de fasii si la cea poligonala, care dau in living accente convingatoare. 

3. Amenajare living modern –ce stil preferi pentru semineu ?
Stilul semineelor depinde de mai multi factori (dimensiuni,  materialele utilizate la constructia lui, tipul de combustibil). Din practica se constata ca semineele traditionale (pe lemne) sunt mai voluminoase decat cele electrice si decat cele pe gaz, ca atare, in functie de modul de placare, vor da nota dominanta in stilul living-ului. 
In principal sunt recunoscute trei stiluri:
• stilul traditional – acest stil poate crea o atmosfera rustica sau una arhaica. De multe ori determina nota living-ului.  Este exact stilul pe care ti-l imaginezi pentru semineele clasice.  Placarile exterioare se realizeaza cu piatra naturala, mozaicuri, piatra decorativa sau caramida. Combustibilul este cel mai adesea lemnul. Se monteaza cu horn traditional pentru evacuarea fumului.

• stilul contemporan – creeaza o atmosfera moderna, cu linii de obicei drepte si bine conturate. Se incadreaza intr-un living dinamic, cu dotari moderne. Este potrivit stilului minimalist. Se placheaza pe exterior cu piatra naturala. 
 
• stilul modern – este avangardist, ofera living-ului un aspect futurist. Se placheaza cel mai adesea cu ardezie flexibila, mozaicuri si paneluri. Se pot monta atat variantele cu combustibil lemn cat si cele pe gaz, electrice sau pe etanol. Se incadreaza in design-ul living-ului, marcheaza accente, fara sa dea nota dominanta a acestuia. 

4. Amenajare living modern – cum intretii semineul la exterior ? 
Intretinerea semineului la exterior, mai ales in cazul placarii acestuia cu piatra naturala, este necesata pentru conservarea frumusetii si pastrarea parametrilor initiali ai placarii. Curatarea suprafetei se executa dupa montaj, folosind detergenti specializati. Dupa curatare se recomanda impermeabilizarea suprafetelor, aceasta se realizeaza folosind solutii profesionale, dedicate.


PIATRAONLINE sustine placarea semineelor cu piatra naturala pentru calitatile incontestabile ale acesteia. Vino si descopera pavilionul si show-room-ul din Bucuresti, Aleea Teisani 137 A, vei gasi aici piatra pentru toate tipurile de placare iar living-ul tau modern va fi asa cum l-ai visat. 

4 idei pentru amenajarea unui living modern cu semineu
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii