X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Adeziv flexibil pentru sisteme de izolatie termica-Weber P50

Cod : APN-22
Compara
Descriere

Avantajele Weber P50 Max²

  • Pentru lipire și armare
  • Pe suporturi criticet
  • Conține fibre de armare
  • Pentru EPS,XPS și vată minerală
  • Flexibilitate maximă
  • Nu necesită dibluri

Se utilizeaza pentru lipirea si armarea (spacluirea) placilor de polistiren expandat, polistiren grafitat, polistiren extrudat si vata minerala (bazaltica).
Se aplica pe toate suprafetele conventionale, de beton, beton usor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli var-ciment, tencuieli vechi si direct pe orice tip de zidarie. 
Se recomanda pentru izolarea termica a cladirilor nou construite si a celor vechi, ce urmeaza sa fie reabilitate termic.
Se poate utiliza si pentru lipirea placilor termoizolante pe suport din lemn (OSB) amorsat în prealabil cu grundul de amorsaj weber GR100.
*Nu necesita dibluri la montarea placilor de polistiren, direct pe zidarie (caramida), pentru înaltimi de pana la 8 m.

Compozitie:
Adeziv de calitate profesionala, sub forma de pulbere de culoare gri, pe baza de ciment, cu adaosuri minerale si fibre de nylon, cu continut ridicat de rasini sintetice. Cu aderenta mare la suporturi critice si la placile din material termoizolant.

Culoare: Gri

Ambalare:
in saci de hartie de 25 kg
paleti: 1050 kg / 42 saci

Pregatirea suportului:
Suprafata suport trebuie sa fie curata, nedeformabila, uscata, fixa si lipsita de substante antiaderente (grasimi, bitum, praf, etc.). Se verifica aderenta tencuielilor si vopselelor existente. Suprafetele cu urme de substante antiaderente, mucegai, alge, ciuperci se vor curata cu jet de apa sub presiune si cu o perie de sarma. Tencuielile umflate, desprinse 2 trebuie îndepartate. Reparatiile vor fi efectuate cu un mortar pe baza de ciment cu proprietati adezive (weber P50 max ). În cazul în care suprafetele sunt foarte absorbante, acestea trebuie udate si se asteapta pana cand pelicula de apa dispare. 

La lipire: placile de polistiren sau vata minerala trebuie sa fie uscate, curate, fara urme de praf si alte impuritati. 
La armare: suprafetele placilor de polistiren sau vata minerala trebuie sa fie uscate, curate, fara urme de praf si alte impuritati si sa nu prezinte denivelari în zonele de întalnire dintre placi.

Aceste denivelari trebuie slefuite în plan si curatate de praf înainte de aplicarea diblurilor.
Daca placile de polistiren nu au fost spacluite, acoperite cu adeziv timp de 2 saptamani, trebuie evaluata calitatea acestora. Placile îngalbenite, prafuite trebuie asperizate si curatate.

Mod de preparare si mod de lucru:
Se toarna continutul unui sac în cca. 6 - 6,5 litri de apa curata, rece si se amesteca cu ajutorul unui mixer electric pana se obtine un amestec omogen, fara aglomerari. Dupa un repaus de cca. 5 minute, se reamesteca. Pentru lipire: Mortarul adeziv astfel obtinut se aplica pe perimetrul placii termoizolante si în cateva puncte (3-6), astfel încat la montarea placilor termoizolante adezivul sa acopere cel putin 40 % din suprafata acestora. Se fixeaza prin apasare manuala, iar planeitatea si verticalitatea se regleaza cu ajutorul dreptarului si bolobocului. Pe placile de vata minerala se întinde, presand între fibre, un strat subtire de adeziv cu o gletiera din inox, înainte de aplicarea adezivului în modul descris mai sus. Acest lucru este necesar pentru sporirea aderentei dintre vata si adeziv.

În cazul suprafetelor plane, nivelate, adezivul se poate aplica pe placile de vata minerala si în pat continuu, folosind o gletiera canelata cu zimti de 10-20 mm. Lipirea placilor se începe de jos, de pe profilul de soclu si se monteaza în legatura, tip zidarie. Fixarea mecanica suplimentara se realizeaza cu dibluri, dupa 1-3 zile de la lipirea placilor. Aplicarea diblurilor, cu miez de otel, este obligatorie în cazul izolarii cu vata bazaltica.

Pentru armare: Mortarul adeziv se întinde cu gletiera zimtata (6x6 sau 8x8 mm) în strat uniform pe suprafata placilor. Plasa pentru armare (din fibra de sticla) se întinde pe directie verticala si se înglobeaza în adeziv cu ajutorul unei gletiere. Fasiile de plasa se monteaza prin suprapunere de minim 10 cm. Se aplica imediat al doilea strat de adeziv în grosime de cca. 1-2 mm, niveland suprafata în asa fel încat plasa sa fie acoperita în întregime. Suprafetele de vata bazaltica, înainte de armare, se “amorseaza” cu un strat subtire de adeziv pentru a îmbunatati aderenta dintre vata minerala si adeziv.

Recomandari:
Lucrarile vor fi executate la o temperatura a aerului si a suportului de la +5 C pana la +30 C. Pe durata aplicarii suprafata trebuie protejata de razele puternice ale soarelui si de precipitatii. Se recomanda ca sistemul de izolatie termica sa fie realizat astfel încat sa nu fie expus înghetului sau ploii timp de 24 de ore dupa aplicare. Suprafetele izolate cu polistiren grafitat vor fi protejate în continuare împotriva razelor solare pana la armarea, (spacluirea) lor cu adeziv. În conditii de umiditate ridicata si temperaturi scazute, montarea diblurilor pentru fixarea mecanica a placilor termoizolante, se face numai dupa ce se va verifica daca adezivul este întarit si placile termoizolante sunt lipite complet. Aceasta verificare se poate efectua prin montarea a 4-5 dibluri de proba. Uneltele folosite se spala cu apa imediat dupa utilizare.

Detalii suplimentare:
Apa de omogenizare: cca. 6-6,5 l/sac
Densitatea: 1300-1400kg/x3
Aderenta la suport din polistiren (28 zile): ≥ 0,08 N/mm2
Aderenta la suport beton (28 zile): ≥ 1,3 N/mm2
Aderenta prin tractiune (suport mortar de ciment-adeziv-vata minerala rigida): ≥ 0,06 N/mm2
Permeabilitatea la vapori de apa: ≥ 17,5
Absorbtia de apa prin capilaritate: Clasa W2
Conductivitatea termica în stare uscata la 10 C: ≥ 0,08 W/mK
Rezistenta la foc: Clasa A1
Timp de punere în opera: cca.90 min

Termen de valabilitate:
12 luni de la data fabricatiei în conditii de depozitare pe paleti de lemn, în mediu uscat.

Consum:
Lipire: 4-6 kg/m2
Armare: 3-4 kg/m2

Specificatii
Greutate U.M: 25 kg
Detalii achizitie produs
Cantitate minima de comanda 1 Sac
Unit. Masura Sac
Detalii
Culoare Gri
Detalii achizitie produs
Transport Livram produsele rapid si usor pe tot teritoriul Romaniei si Europei, indiferent de cantitate comandata, timpul de livrare pe teritoriul Romaniei este de 12-48h, iar timpul de livrare in Europa poate ajunge pana la 7 zile de la confirmarea platii. 
Ambalare Palet
Detalii
Cod Produs APN-22
Montaj
Consum adeziv Lipire: 4-6 kg/m2; Armare: 3-4 kg/m2;
Detalii achizitie produs
Tip Calcul Produs BUC
Greutate
Detalii suplimentare ambalare: 42 bucati / palet
Greutate palet/lada/ambalaj (kg): 1050 Kg
Greutate unitate ambalare (kg): 25 Kg
Detalii
Destinatie Spatii umede
Fatada / Gard / Soclu
Trepte / Blaturi / Glafuri
Teste laborator
Densitate 1300-1400 kg / x3
Detalii
Utilizare Interior - vertical
Exterior - vertical
Montaj
Observatii specifice Timp de punere în operă: cca.90 min
Produse necesare montaj Mistrie canelata, galeata, spaclu
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii