X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Alba Saliara - Coasta de marmura a marii Egee

publicat in: General // pe 03.04.2019

Plecat impreuna cu fratii sai sa-si recupereze sora Europa din bratele lui Zeus tanarul fenician Thassos ajunge pe o insula cu clima blanda si acoperita de o vegetatie luxurianta. Cum la plecare fratii se legasera sa nu se-ntoarca fara sora lor fratele Thassos, care nu reusise nici el s-o gaseasca, ramane pe insula de a carei ospitalitate se bucurase si pe care nu s-a mai indurat sa o paraseasca. Cu timpul insula i-a preluat numele si l-a purtat peste timp pana in zilele noastre. 

1. Cele mai frumoase plaje din Thassos
Cu tarmurile mangaiate de dantele inspumate, insula Thassos pastreaza inca exotismul originar. Ca o continuitate culturala ce trece peste milenii, Teatrul Antic sta inca drept nelimitata marturie, alaturi de o alta, mai noua, religioasa, potentata de casa calugarilor Kalogeriko. Insula se bucura si se dezvolta dupa reteta clasica greceasca. Suprapunerea realitatii turistice actuale peste eternul traditional si utilizarea intensiva a acestei resurse a reprezentat un izvor consistent pentru investitii. Acestea au returnat cu profit banii folositi determinand extinderea capacitatii turistice si amenajari spectaculoase de plaje. In fiecare an 9 plaje sunt in competitie pentru o pozitie fruntasa pe lista: Golden Beach, Paradise Beach, Marble (Saliara) Beach, Aliki, Makryammos, Psili Amos, Metalia, Tripiti Beach, Giola. Si fiecare are argumente dintre cele mai semnificative pentru a fi vizitata. 

Makryammos beach

2. Plaja de marmură - comoara ascunsă a insulei Thassos
Printre  acestea se distinge Saliara, o pajiste din pietricele de marmura  alba, extrasa local. Saliara, numita si Marble Beach, este sarutul milenar depus de buzele de valuri ale marii Egee pe cele de marmura alba ale insulei. Devii martorul mut al aceastei simbioze primitive aproape fara voia ta, stand pe mal si jucandu-te cu pietricelele albe, in bataia Soarelui.  Marmura se extrage din muntii insulei, se prelucreaza si ceea ce ramane se concaseaza si se depune pe tarmul marii, formand Saliara (Marble) Beach. Efectul este uluitor, marmura alba reflectand in milioane de crampeie razele Soarelui direct in apa limpede. Milioane de oase din piatra, ce par albite de vremuri si lustruite de repetabila silnicie a stropilor, se odihnesc in perenitatea lor ca niste relicve. Adusi din genunile preistoriei si presarati pe mal bulgarii de marmura starnesc si elibereaza totodata,  aidoma semintelor din care s-au nascut muntii insulei. Si pe aceasta plaja originara viata pare a o lua de la inceput. 

3. Pro si contra concediu in insula Thassos
Cu atatea frumuseti marcante, cu 33 de plaje intinse pe cei aproape 100 km de liman, vacanta in insula Thassos se intrevede ca o sansa la relaxare, confort si distractie. O clima dintre cele mai placute, facilitati turistice, snorkeling, miere, vinuri, atmosfera de vis, preturi convenabile, toate converg spre o petrecere a timpului liber lipsita de griji. Daca renunti cumva la pretentiile unor drumuri netede si te descurci cu indicatoare precare atunci vacant ta in Thassos este o alegere de prima mana. 

4. De la marmura alba de Thassos la cea din gradina ta 
Daca ti-au placut bulgarasii din marmura alba Thassos poti sa reproduci, intr-un fel, plaja in gradina ta. Pebble din marmura alba Thassos asternuti in apropierea unei piscine aduc imaginea marii Egee in curtea ta. Evident ca proportiile difera insa amintirile te pot ajuta sa creezi un spatiu de relaxare unic, in care sa te simti bine. Potentarea frumusetii naturale a unor plante de gradina se poate face folosind pebble din marmura alba Thassos, in bulgarasi mai mari, pentru un colt mai exotic.  

Toate acestea si inca multe altele poti descoperi in pavilionul si show-room-ul  PIATRAONLINE din Aleea Teisani nr 137 A, locul unde marmura are viza de flotant cu forme legale. Vei gasi Catania, Calacatta, Volakas, Kavala, Cappuccino, Crema Royal, Dark Emperador, Black, Picasso, Burdur Beige, Patara, King Blue, Nero Marquina, Rodon, Botticino, Tundra Grey, Athena Grey Wood, Arabescato, Cleopatra, Carrara si altele inca.  Sub cele mai felurite forme si texturi. 
Vino si proiectele tale vor capata viata aici.

Alba Saliara - Coasta de marmura a marii Egee
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii