X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Amenajare bai mici - 4 idei pentru bai mici cu piatra naturala

publicat in: Baie // pe 09.01.2019

Amenajarea bailor mici – provocarea specialistilor in design interior

Amenajarea bailor mici necesita cunostinte temeinice asupra tipurilor de obiecte sanitare disponibile dar si asupra placarilor. Ideile creative este bine sa tina cont de situatia practica, intrucat instalatiile vor determina intotdeauna restrictii la nivelul design-ului camerelor de baie. In general prin amenajare de baie mica se intelege amenajarea unei camere de baie cu dimensiuni intre 2 si 4 mp. In incinta acesteia avem de montat obiecte sanitare obligatorii cum ar fi vasul WC si lavoarul sau optionale, precum cada de baie sau cabina de dus. Se adauga dupa posibilitati mobilier de baie si accesorii (suport hartie igienica, suport prosop, recipient sapun lichid). Aceste obiecte se racordeaza la sistemele de tevi existente care pot ramane pe pozitii sau se pot reconfigura, in functie de necesitati. Camera de baie mai trebuie placata cu placi ceramice sau din piatra naturala, complet sau partial. Presupunand ca linia peretilor permite considerarea camerei de baie ca avand o forma dreptunghiulara (altfel apar probleme mari legate de alegerea locului si de montajul obiectelor) urmatoarele posibilitati de amenajare se deschid in fata clientului.

1. Amenajare baie de 2 mp
Amenajarea unei bai de 2 mp nu ofera prea multe alternative. In planificarea amenajarii baii de 2 mp este recomandabil sa se ia in consideratie doua variante – cu cada ori cu cabina de dus. Varianta cu cada inclusa poate fi adoptata in cazul dimensiunilor camerei de 1.8 x 1.05 m sau in jurul acestor valori. Aceasta va permite alegerea unei  cazi pe dimensiunile standard 170 x 70 cm, model dreptunghiular, sau a uneia mai mici, de 160 x 70 cm. In ambele situatii amenajarea baii de 2 mp are de suferit la capitolul montaj vas WC intrucat nu mai ramane suficient spatiu pentru asta. De aceea este de preferat alegerea echiparii baii cu o cabina de dus (chiar semicirculara) cu dimensiuni 70 x 70 cm sau chiar 80 x 80 cm.  Aceasta solutie ofera spatiu mai mare pentru restul de obiecte, permitand montajul vasului WC atat in varianta suspendata cat si in cea pe pardoseala. Un bol mic sau un spalator isi pot gasi locul in spatiul ramas desi cea mai tentanta solutie este cea a lavoarului montat pe rezervorul vasului WC, in locul capacului acestuia. Din punct de vedere al placarilor se pot incerca atat placi ceramice cat si de piatra naturala, de preferat in montaj diagonal pentru aparenta marire a spatiului. Tot din considerente de extensie virtuala a spatiilor se folosesc placi mici, acestea au si un rol insemnat in obtinerea de pardoseli cu alunecare scazuta. Ca stil este recomandabila concentrarea pe maximum doua culori sau doua nuante. Daca pentru spatiile mari, contrastul cromatic este chiar indicat, in cazul bailor mici opozitia puternica intre culori este mai putin indicata. De aceea, placarile peretilor se vor face cu pietre naturale care au texturi monocromatice sau nuante calde, atenuate. Baile mici vor fi mereu un spatiu al amestecului temperat de culori.

2. Amenajare baie de 3 mp 
Amenajarea baii de 3 mp are in centru posibilitatea introducerii cazii de baie. Dimensiuni aproximative, cu valori in jur de 1.8 x 1.6 m ale camerei de baie, permit amenajarea baii de 3 mp in conditii superioare, chiar daca totusi spatiile raman mici. Prezenta unei cazi de 170 x 70 cm, sau de 160 x 70 cm, neplacata, permite un spatiu suficient (peste 40 cm) pentru amplasarea vasului WC in orice varianta de montaj. Indiferent de model si de material cada este recomandabil sa aiba spatiu liber in jur. Astfel, incaperea va parea mai mare. Alegerea unei cazi din piatra este o optiune dificila intrucat piatra este grea si odata montata este greu de indepartat. Totusi frumusetea unei cazi din piatra naturala nu poate fi egalata de alte materiale.  Cabina de dus poate avea o forma semicirculara cu raza de 80 sau 90 cm, patrata pana la 90 x 90 cm, chiar dreptunghiulara, cu dimensiuni de 90 x 70 cm, 100 x 80 cm, 120 x 80 cm sau in jurul acestor valori. Pentru amenajarea baii de 3 mp in mod judicios este de preferat folosirea usilor de cabina basculante sau a celor cu deschidere in interior. Caditele de dus din marmura si travertin, cu dimensiuni de 90 x 90 x 3 cm, reprezinta optiuni importante intrucat sunt frumoase si au durata de viata lunga. In functie de spatiul ramas se poate amplasa un lavoar suspendat cu prindere in pardoseala insa cel mai probabil va ramane spatiu pentru un spalator de maini. Accesorii comune, din plastic sau metal cromat, pentru extinderea de spatiu se pot monta cu relativa usurinta in spatiile ramase.  Mai greu ar fi de montat un mobilier, totusi ar fi de analizat, in functie de spatiu, utilizarea unui singur dulap, cat mai ingust, care sa ajunga pana la tavan (un al doilea dulap obliga ochiul sa uneasca incaperea si se creeaza astfel senzatia ca aceasta are bolta, deci se face si mai mica). Placarile in baie , din placi ceramice sau din piatra naturala, pot folosi placi de dimensiuni mai mari, mai ales pentru pardoseli. Folosirea mozaicului (marmura, travertin, onix) isi arata puterea de seductie mai ales atunci cand este utilizat la placarea unui singur perete sau a unui segment dintr-un perete, mozaicul functionand ca un accent.

3. Amenajare baie de 4 mp
La aceste dimensiuni lucrurile se schimba astfel incat amenajarea baii de 4 mp este mai comoda. Acum dimensiunile cazii de baie pot fi mai mari si forma acesteia poate varia de la clasica dreptunghiulara la cea hexagonala sau elipsoidala. Lavoarele pot fi pe blat sau pe suport, chiar pe consola. O varianta de luat in consideratie este cea a lavoarului pe mobilier. Cabina de dus de forma dreptunghiulara isi gaseste un loc potrivit insa si variantele pe colt, patrate sau semi-circulare se pot folosi cu economisire unui spatiu pentru un dulap pe podea.. Amenajarea baii de 4 mp permite, in anumite situatii, inclusiv amplasarea unei masini de spalat. Amenajarea bailor de 4 mp este bine pusa in evidenta de montajele in piatra naturala. Pardoselile din granit, placarile cu marmura, ardezie, limestone, sandstone, onix si travertin confera bailor vibratia autenticului primitiv si aduc cu ele multitudinea de mesaje si senzatii pe care piatra naturala o raspandeste in jur. Panelurile si mozaicurile sunt elemente prin care baile capata o personalitate distincta, fara egal in lumea placarilor ceramice. 
 

4. Idei creative la indemana pentru amenajarea bailor mici 
Dintre cele mai bune idei creative, care si-au dovedit eficienta sunt recomandabile urmatoarele :
•iluminarea discreta, cu zone de umbre si penumbre
•folosirea unui numar redus de linii in geometria spatiului (cat mai putine diagonale, pentru ca acestea micsoreaza incaperea)
•folosirea unei singure culori in placarea pardoselii (din acelasi motiv - da senzatia ca spatiul este si mai mic)
•prezenta unei oglinzi mari 
•iluminarea indirecta

PIATRAONLINE isi personalizeaza ideile dupa conditiile existente la client de aceea iti recomand sa vii in Aleea Teisani 137 A, sector 1, Bucuresti unde consilieri priceputi iti vor putea prezenta solutiile lor dedicate chiar pentru baia ta. Pavilionul si shooroom-ul iti stau la dispozitie pentru modele de placari dintre cele mai diverse. Iar mostrele de material sunt gratis, fie ca le iei direct fie ca le primesti acasa.

 

Amenajare bai mici - 4 idei pentru bai mici cu piatra naturala
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii