Amenajari bai mici

11.05.2017
0 5 0
Rating:
Amenajari bai mici

 

Amenajarile bailor mici trebuie sa se concentreze pe maximum doua culori sau doua nuante. Daca pentru spatiile mari, contrastul cromatic este chiar indicat, in cazul bailor mici opozitia puternica intre culori este mai putin indicata. De aceea, placarile peretilor se vor face cu pietre naturale care au texturi monocromatice sau nuante calde, atenuate. Stilul ”fantasy” permite o coloristica mai accentuata, dar chiar si aici vibratiile trebuie sa fie cat mai atenuate. Baile mici vor fi mereu un spatiu al amestecului temperat de culori.

amenajari bai mici cu travertin

Din clasa pietrelor naturale in culori cu texturi delicate amintim marmurele Thassos, Volakas, Cleopatra, Calacatta, Tundra, Burdur Beige, travertinul Classic, ardeziile Nero sau Rosie Wine. Griul, albul si mai putin albastru inchis (albastrul navy) reprezinta paleta cromatica sugerata de specialisti pentru amenajarile bailor mici. Pe acest fundal se pot proiecta elemente galbene sau verde deschis, mai ales ca verdele crud este culoarea aleasa de Pantone pentru a fi celebrata in anul 2017.

Maronul inchis si deschis reprezinta alta gama care se poate utiliza in cadrul amenajarilor de bai mici, cu specificatia ca elementele de mobilier si vasele sanitare trebuie sa aiba alte culori, mai deschise. Adica, daca avem peretii si pardoseala placate cu travertin Latte sau Peach, o chiuveta din marmura alba va crea un contrast ideal: nu foarte pregnant, dar suficient de marcant.

amenajari bai mici cu piatra naturala

In plus, marmura alba a chiuvetei isi poate gasi ca ”partener” o baie din acelasi material. Astfel, cele doua pete de culoare - baie si chiuveta - vor indeplini functia de contrast moderat. Indiferent cat ar fi un loc de mic, marmura alba va impregna acel spatiu cu o distinctie si o stare de bine pe care cu greu alte materiale le vor putea transmite. In cele din urma, despre asta vorbim, despre mesajele si senzatiile pe care piatra naturala le raspandeste in jur.

Majoritatea camerelor de baie au forma dreptunghiulara. In mod inevitabil, cada trebuie pusa pe latimea cea mai departata de usa sau, in cel mai rau caz, pe coltul opus usii. Explicatia este simpla: in felul acesta se utilizeaza la maximum senzatia de spatialitate a incaperii. Pentru a spori si mai mult aceasta senzatie, cada nu va fi mascata in partea de jos, cum se intampla de obicei in baile din Romania.

amenajari bai mici cu piatra naturala

Exista un numar foarte mare de modele de bai mici din piatra naturala. Dar, indiferent de model si de material - marmura, travertin sau onix – cada trebuie sa aiba spatiu liber in jur. Astfel, incaperea va parea mai mare, si cada din piatra, cu texturile ei unicat, va deveni ca un fel de exponat principal al unui muzeu al relaxarii.

Acolo unde spatiul nu permite montarea unei cazi, putem instala un dus. Se pot obtine efecte incredibile cu ajutorul unor ”ingrediente” usor de procurat (si mai accesibile ca pret decat se crede!). Iar aceste ”ingrediente” pot fi: un perete acoperit cu travertin (placi sau mozaic), o cadita de dus din travertin, o usa din sticla si un dus din inox cu o para mare fixata in perete sau in tavan. Iar daca, intr-un astfel de design unul dintre pereti este placat cu paneluri din ardezie Multi Stripes, obtinem un interior nu doar in ton cu tendintele actuale, ci si foarte primitor, plin de energia unor culori naturale.

Multa lume se foloseste de mozaic pentru a placa o baie mica, insa capcana in care se cade adesea este de a acoperi toti pereti cu mozaic. Mozaicul (marmura, travertin, onix etc.) isi arata puterea de seductie mai ales atunci cand este utilizat la placarea unui singur perete sau a unui segment dintr-un perete. Mozaicul functioneaza perfect ca un contrapunct, este pata de culoare care dinamizeaza un spatiu. Pe internet veti gasi multe poze cu amenajari ale bailor mici unde mozaicul este frecvent folosit. 

amenajari baie mici ardezie

Din aceeasi serie de solutii la indemana pentru amenajarea bailor mici mai amintim:

1) luminarea discreta, cu zone de umbre si penumbre
2) folosirea unui numar redus de linii in geometria spatiului (cat mai putine diagonale, pentru ca acestea micsoreaza incaperea)
3) folosirea unei singure culori in placarea pardoselii (din acelasi motiv - da senzatia ca spatiul este si mai mic)
4) prezenta unei oglinzi mari (poate chiar un perete sa fie dedicat in exclusivitate oglinzii)
5) utilizarea unui singur dulap, cat mai ingust, care sa ajunga pana la tavan (un al doilea dulap obliga ochiul sa uneasca incaperea si ai senzatia ca incaperea are bolta, deci se face si mai mica)

amenajare bai mici piatra naturala

Dupa cum se poate observa, chiar amenajarile de bai mici se pot realiza cu resurse deloc pretentioase si la indemana. Evident, plaja de solutii este foarte mare, de la placari cu materiale de top, mai rare, pana la pietre naturale foarte accesibile. Dincolo de aspectul preturilor, comun tuturor acestor amenajari cu piatra naturala sunt urmatoarele calitati incontestabile: rezistenta specifica materialului, spectaculozitatea texturilor si a finisajelor, diversitatea, versatilitatea, enorma disponibilitate de asociere a diferitelor pietre, usurinta montajului.


Citit si articolul Bai moderne: tendintele anului 2017.

Minimalismul are si aici doua aspecte: liniile drepte – pe de o parte, si formele organice – pe de alta. Cum este de usor presupus, grafica mai elaborata va constitui apanajul abordarilor mai fanteziste, care includ structuri mai complexe, cu pereti in unghiuri variate, cu lavoare in forme neobisnuite, organice.


Pentru mai multe informatii privind amenajarile bailor mici, nu ezitati sa ne contactati prin email, telefonic la +4021 9907 sau sa vizitati showroomul nostru din Aleea Teisani, 137 A, sector 1, Bucuresti, un adevarat Generator de Inspiratie!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.