X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Piatra naturala – semnificatia Feng Shui

publicat in: Blog // pe 07.11.2014

Din perspectiva artei Feng Shui, in mod traditional, lumea este alcatuita din cinci elemente fundamentale: lemnul, focul, pamantul, metalul si apa. Conform acestei teorii, fiecare element are un anumit tip de energie si influentează, prin prezenta sa, starea si chiar destinul omului.

Lemnul intareste puterea de creatie pentru ca este un simbol al cresterii, al hranei si al flexibilitatii.  Pe langa lemnul propriu-zis, energia de tipul acesta poate fi sustinuta si de plante prezente in camera sau de tesaturi fine, naturale.

Focul este o expresie a energiei dinamice, entuziaste, expresive si curajoase. Orice sursa de lumina ii este expresie si mai mult decat atat – nuantele de rosu sau roz si formele triunghiulare, piramidale.

Metalul este un simbol al mintii, al logicii, al ratiunii. Pe langa obiectele metalice, el poate fi inlocuit, ca energie, cu obiecte de culoare argintie, aurie, cu forme rotunde sau din fier forjat.

Apa apartine taramului emotiilor si poate fi imbunatatita ca energie prin folosirea suprafetelor care reflecta lumina sau a formelor aleatorii, neregulate. Vedeti si fantanile zen.

Iar pamantul simbolizeaza, in feng- shui, stabilitatea, radacinile in concret, increderea si siguranta. Piatra naturala apartine acestui tip de energie, iar daca vreti sa o intariti, alegeti culori care duc catre cafeniu sau galben.

Fiecare element este intr-o anumita relatie cu celalalt, astfel incat e bine sa aveti grija la dezechilibre, atunci cand va decorati caminul. E bine de stiut ca piatra naturala (adica elementul pamant in Feng – Shui) este amplificata de energia de tip foc, controlata de cea a lemnului si slabita de prezenta energiei - metal. La randul sau, prezenta pietrei controleaza apa, sporeste metalul si slabeste focul.

Piatra in exces, intr-un spatiu in care nu este echilibrata prin relationarea cu celelalte elemente (cu energia lemnului, de exemplu), conform teoriilor Feng Shui, poate crea o senzatie de greutate, de plictiseala sau de apatie. In polaritatea cealalta, daca elementul pamant este in deficit, cei din casa vor avea o energie haotica, instabila, nesigura sau dezorganizata.

Piatra naturala – semnificatia Feng Shui
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:
 

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii