X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
GAMA DE PRODUSE

Care sunt cele mai bune materiale pe care le poti folosi pentru fatada casei

publicat in: Casa de piatra // pe 26.03.2019

6 materiale pentru fatada din vis 

Fatada casei este oglinda gospodarului din tine. Cine priveste catre casa ta mai intai vede fatada si cu aceasta ocazie isi da imediat seama cat de bun  administrator esti si ce gusturi ai. De aceea preocuparea de amenajare a fatadei isi face loc printre prioritati, fie ca iti construiesti acum casa, fie ca doar o renovezi. 
Cerinta primordiala este de a stabili din ce material iti vei amenaja casa la exterior, acest deziderat va aduna deopotriva preferintele tale estetice cu necesitatile practice. Intrucat este foarte importanta estetica fatadei insa nici rezistenta ei la actiunea factorilor exteriori nu este de neglijat, iti prezentam cateva materiale catre care este bine sa-ti indrepti atentia. 
 
1. Fatada casa din piatra naturala
Fatada din piatra naturala este recomandarea noastra. Acest model de fatada are doar avantaje. O asociere de culori si texturi pe care nu le mai gasesti la niciun alt material va evidential latura estetica eleganta a fatadei. Izolatia termica a caselor placate cu piatra naturala este excelenta. Protectia impotriva patrunderii umiditatii este asigurata la cei mai inalti parametri la utilizarea pietrei naturale pentru fatada casei tale. Durabilitatea fatadei placata cu piatra naturala este recunoscuta. Rezistenta la factorii de mediu, la radiatiile ultraviolete si la ciclurile inghet-dezghet sunt remarcabile. Iata cateva exemple de fatade placate cu piatra naturala: 

• placare fatada cu travertin 
Placi de travertin, frumoase si rezistente, de dimensiuni si grosimi pana la 60 x 30 x 2 cm, montate pe fatada casei cu adezivi specializati, asigura atat un aspect deosebit cat si confera fatadei o durabilitate de lunga durata. Travertinul in placi mici (10 x 10 x 1 cm), cu finisaj antichizat, este o posibilitate excelenta de a oferi fatadei casei un aspect medieval.  Alt finisaj cu aspect arhaic si natural este cel scapitat. Placile de 5 x LL x 2.2 cm confera fatadei casei o nota profunda de liniste si delicatete. Un aspect arhaic si rustic al fatadei se obtine prin folosirea placilor de travertin Yellow, tot cu finsaj scapitat. Travertinul este o roca rezistenta si care-si pastreaza aspectul in timp ba chiar, cu trecerea anilor, patina vremii il face si mai frumos. Mozaicurile din travertin sunt alternative de o frumusete aparte, finisajele lor ofera fatadei un aer arhaic si rustic totodata. 

• placare fatada cu ardezie
Ardezia este o roca dura si rezistenta la factori exterior si solicitari mecanice. Proprietatile ei sunt puse in evidenta in placari exterioare nu doar de fatade dar si de acoperis.  Un aspect de un natural salbatic si oferind o perspectiva de rezistenta perpetua este acela al fatadei din ardezie in fasii, varietatile Kavala si Homa fiind reprezentative. Ardezia Rusty Brown in placi de 5xLL confera fatadei un aspect rustic iar cea din ardezie poligonala Homa un aspect antic. Panelurile din ardezie Stras Black aduc o nota cu tente industriale in vreme ce ardezia multicolora natur comuta catre o fatada tipica unei toamne citadine. 

• placare fatada cu marmura
Nu exista un finisaj cu aspect mai natural ca acela al marmurei poligonale Rock Face Akron, o fatada placata in acest mod poarta in ea firescul asezarilor de odinioara. Marmura Rodon, in placi de 10 x 30 cm si cu finisaj scapitat aduce cu ea trainicia caramizii si aspectul ei modern. Marmura Black in placi mari, de 61 x 30.5 x 1.2 cm, combina culoarea antracit cu finisajul antichizat, rezultatul fiind un surprinzator aspect al citadinului modern. Un aer arhaic se obtine cu placi (7 x LL cm) din marmura Cappuccino scapitata iar daca-ti doresti o casuta din zona mediteraneeana o varianta potrivita este fatada din paneluri de marmura Catania Cream 15 x 60 cm.


 
• placare fatada cu sandstone
Sandstone este gresia naturala, un material dur si rezistent, avand o porozitate variabila. Placile de Agra Red Fileti de 4 x 20 x 1  cm, cu finisaj antichizat au un aspect care apare ca potrivit orice tenta am dori sa dam fatadei, iar varietatea Teakwood Fileti confera aspectul unei placari cu lemn. 

• placare fatada cu limestone
Limestone ofera in special placari cu tente arhaice, elegante si linistite. Sunny Dream de 4 x 15 x 1.5 cm este o placare amintind vremurile stravechi iar limestone Rustic Brown defineste arhaicul cu tenta rustica. Arhaicul panel Sparta de 15x60 cm are un aspect de piatra veche, ruginita de vreme. 

• placare fatada cu quartit
Quartitul este la randul lui o roca dura iar placarile cu panouri de quartit sunt rezistente. Quartitul Lemone, in paneluri de 15 x 60 cm, are un aspect care-i permite sa apara in orice configuratie, fie ea arhaica sau moderna, in vreme ce Metaksi este mai degraba modern. 

• fatade ventilate din piatra naturala 
Fatadele ventilate din piatra naturala trebuie calculate cu minutiozitate intrucat placile din piatra sunt grele si pot afecta structura. De aceea este recomandabil sa fie prevazuta fatada inca din faza de proiectare. Pentru a nu ingreuna blocul gata ridicat se prefera amenajarea fatadei ventilate pe structuri de otel. Placile se fixeaza mecanic in aceste structuri in diverse moduri (agrafe, cleme, profile speciale).
Am pus un accent deosebit pe placarea fatadei cu piatra naturala intrucat acesta este modelul de fatada care intruneste cele mai multe calitati de frumusete si durabilitate. Piatra naturala, material ecologic si sustenabil, ofera cea mai convenabila varianta pentru casa ta. PIATRAONLINE recomanda placarea fatadei cu piatra naturala pentru calitatile mentionate dar si pentru un raport pret-calitate foarte bun. Placarea cu acest material este cea mai convenabila raportata la durata ei de viata. Vino sa vezi pavilionul si show-room-ul din Bucuresti, Aleea Teisani 137 A si multimea de posibilitati de placare te va surprinde. 

2. Fatada casa din caramida aparenta
Un material des folosit in executia fatadelor, cu radacini in timpuri stravechi, este caramida. Este durabila, rezistenta si arata foarte bine. Caramida traditionala Deco Brick cu dimensiuni de 16x8 cm si grosime de 5 cm, este o posibilitate buna pentru placarea fatadei, atat prin calitatile ei estetice cat si prin cele practice. 

3. Fatada casa din lemn
Lemnul a fost intotdeauna un material des folosit in constructii. Mai usor de prelucrat decat piatra si provenind tot din mediul natural, lemnul si-a gasit de-a lungul secolelor o intrebuintare constanta in proiecte de constructii si amenajari. Vibratia lui calda, calitatile de lucrabilitate, rezistenta si izolatie termica au fost apreciate si folosite.  In acelasi timp au fost descoperite si dezavantajele utilizarii lemnului, incercandu-se totodata imbunatatirea parametrilor acestuia. Lemnul arde, este sensibil la actiunea unor insecte si la umiditate. Efectele coroziunii si ale expunerii la soare asupra lemnului sunt si ele importante. In ciuda acestor dezavantaje, bine uscat si tratat corespunzator, lemnul si-a castigat astazi un loc insemnat in constructii. De aceea folosirea lemnului in executia fatadelor se practica in mod constant mai ales in zonele de munte. Pentru fatade frumoase si rezistente se foloseste in special lemn de conifere (molid, zada) si de cedru. Case sau simple cabane din lemn au fatadele executate din acelasi material la care se adauga piatra naturala, mai ales piatra de rau, pentru ridicarea nivelului casei si intarirea unor zone expuse intemperiilor. 

foto: riko-hise.si

4. Tencuiala decorativa pentru fatade casa deosebite 
Fatadele se tencuiesc cu tencuiala decorativa, aleasa in functie de tipul de perete suport si de aspectul pe care-l dorim . Tencuielile decorative se incadreaza de obicei intr-un  sistem de izolatie termica si depind de izolatia folosita. Astfel pentru pereti izolati cu polistiren expandat se poate folosi o tencuiala decorativa acrilica sau minerala, iar pentru cei din vata minerala merge o tencuiala silicatica. Fatadele tencuite cu tencuiala decorativa arata bine si indeplinesc un rol bine determinat. Daca sunt executate in mod profesional aspectul lor rezista in timp si la factorii de mediu. 

5. Fatade din fibrociment 
Folosite cu bune rezultate in constructia fatadelor ventilate placile din fibrociment reprezinta o alternativa importanta in domeniul materialelor de constructii de calitate. Tehnologia de executia a fost brevetata acum mai bine de 100 de ani de catre inginerul austriac Ludwig Hatschek care a combinat ciment cu fibre de azbest si apa obtinand primele placi. In anii 80 fibrele de azbest au fost inlocuite in principal cu fibre de celuloza si astazi placile de fibrociment sunt folosite pe scara larga datorita calitatilor lor incontestabile. Avand o rezistenta buna la foc si solicitari mecanice, placile de fibrociment au un comportament deosebit in conditii de exterior, in special in mediile umede. Eternitul, cum a fost botezat pentru durabilitatea lui, se foloseste azi in placari exterioare si interioare cu aceleasi rezultate pozitive. Dintre dezavantajele utilizarii placilor din fibrociment ar trebui amintite durata de viata de aprox 20 de ani, manevrabilitatea dificila din cauza greutatii placilor si absorbtia accentuata a umezelii.

6. Fatada din sticla 
Fatadele din sticla sunt destinate in principal spatiilor de birouri si comerciale, imbunatatind calitatea acestora prin lumina transmisa si prin eficientizarea consumului energetic. Executata din sticla tratata special (calita, laminata sau armata cu fibre de otel), fatada este intr-o permanenta evolutie axata pe satisfacerea cerintelor clientilor. Astfel se foloseste sticla calita cu miez de policarbonat pentru cresterea durabilitatii si a sigurantei, sistemele multi-strat pentru reducerea deplasarii panoului de sticla in caz de spargere si multe altele. Aceste imbunatatiri maresc versatilitatea si nivelul tehnologic al fatadelor din sticla fara a creste in mod proportional costurile. Cu toate acestea costurile de constructie si cele de intretinere sunt de luat in seama si diminueaza avantajele acestui tip de fatada. 

foto: decoist.com

Alegerea materialului din care este executata fatada depinde de mai multi factori printre care costul acesteia dar si cheltuielile aferente mentenantei ulterioare, durabilitatea in timp, asigurarea izolatiei termice si estetica. Fatada la care visezi se afla la intersectia acestor criterii si asteapta sa o construiesti

Care sunt cele mai bune materiale pe care le poti folosi pentru fatada casei
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii