X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Cat costa sa angajezi un designer de interior?

publicat in: General // pe 05.09.2018

Un designer de interior este tot ce ai nevoie pentru amenajarea locuintei tale. Fie ca stai intr-o casa, fie intr-un apartament de bloc, fie ca doresti sa-ti decorezi locuinta cea noua, fie ca o renovezi pe cea actuala, stiinta organizarii spatiilor astfel incat sa raspunda cat mai bine nevoilor practice dar si preferintelor tale necesita un specialist. Ce poate face el pentru tine?

  • Dezvolta un concept de design privind stilul, culoarea, atmosfera, preferintele tale si aspectele practice ale proiectului. Unii livreaza doar acest concept, altii transmit randarea proiectului. 
  • Elaboreaza planurile in conformitate cu conceptul aprobat de tine
  • Selecteaza materialele de utilizat pentru punerea in practica a proiectului. Aceasta activitate, plecand de la stabilirea produselor, materialelor si finisajelor, toate cu un grad de incadrare in buget, presupune gasirea unor solutii alternative si a unor solutii de amenajare neconventionale, cum ar fi executia unor produse pe comanda .
  • Coordonarea activitatilor de cumparare, deplasari la furnizori si discutii cu acestia, monitorizarea resurselor financiare si a mainii de lucru aferente punerii in opera a proiectului, coordonarea efectiva a desfasurarii etapelor, de la ridicarea produselor de la furnizori, la manipularea si aranjarea acestora, pana in stadiul retusului de final.

Cei mai multi designeri vor dori la inceput sa vada cu ochii lor locul de amenajat, sunt si designeri care lucreaza intens online. Primii discuta cu tine la fata locului si lucreaza pe baza notitelor, ceilalti vad planul casei, apoi intocmesc chestionare sau interviuri pentru client si lucreaza in functie de raspunsuri. Daca dai mana libera designerului acesta va lucra dupa propria inspiratie. 

In general pentru munca designerilor de interior nu sunt precizate criterii de apreciere cantitative. Ei sunt platiti fie cu ora, fie pe metru patrat, fie la proiect. Plata pentru timpul petrecut in elaborarea, monitorizarea activitatilor, urmarirea si coordonarea pe santier a proiectului se calculeaza tinand cont de dificultatea acestuia, nivelul de experienta al designer-ului, componenta echipei, tipul de organizare juridica a membrilor acesteia (PFA, SRL, free-lancer). De aceea valoarea orara a prestatiei variaza mult. Un designer incepator costa 20/ora, pe masura complexitatii proiectului si a experientei designer-ului suma creste la 40 euro/ora si mai mult, iar pentru prestatia unei firme de arhitecti se poate ajunge la 200 euro/ora. Plata pe proiect are la baza o cota fixa (ex: 1000 euro pentru design interior la un dormitor) iar valoarea serviciului poate creste cu complexitatea acestuia. Pentru un apartament  poate ajunge la 10.000-15.000 euro/apartament.

Designer-ii cu experienta sunt angrenati intr-un sistem de discount-uri practicat de unii furnizori care le ofera reduceri de pret si le permit, in acest mod, incadrarea in bugetul tau. Evident ca valoarea estimata initial pentru plata serviciului de design interior se poate modifica in functie de evolutia proiectului, de aceea se prefera o plata in avans (procent din valoarea prevazuta), urmata fie de plati partiale, la finalizarea unei etape din proiect, fie direct de plata finala. Procedura platii etapizate este importanta intrucat se poate contracta partea de proiectare cu un design-er si cea de executie cu altul. Insa inainte de proiectare vei avea nevoie de o consultatie de specialitate care, in anumite cazuri, te va costa si ea.

Asadar inainte de a-ti renova sau aranja locuinta este recomandabil sa ai in vedere si aceste cheltuieli care pot apare ca necesare daca doresti ca decorarea  sa fie realizata de catre specialisti. Alternativa este de a apela la designer-ii furnizorilor care, desi nu stiu sa-ti decoreze casa in ansamblu, se pricep s-o faca bine in domeniul lor, astfel ca, insumand sfaturile acestora si punand un pic de inspiratie de la tine, ai putea obtine solutii interesante. Si gratis.

PIATRAONLINE furnizeaza resurse (ex: texturi, mostre, informatii tehnice, etc) si workshop-uri destinate pietrei naturale in proiectele de design. Astazi sute de arhitecti folosesc Arhikit-ul ce contine mostre gratuite si texturi pentru randari. Clientii beneficiaza de serviciile premium de executie (pe baza de comanda) de produse din piatra,  de la mobilier din piatra  (bucatarii, mese,etc) pana la obiecte sanitare (lavoare, cadite dus, cazi mari, etc). Toate sunt menite sa imbunatateasca activitatile si sa aduca plus valoare pe lantul arhitect – client. PIATRAONLINE te poate ajuta in domeniul design-ului interior si exterior al amenajarilor cu piatra, sub orice forma si in pentru orice destinatie ar fi aceasta. Fiecare client are consilierul lui, sunt sute de produse puse in sute de concepte in showroom si pavilion. Vino in Aleea Teisani 137A pentru o discutie cu consilierii nostri si te vei convinge.

Cat costa sa angajezi un designer de interior?
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii