Cladiri placate cu piatra naturala care au facut istorie

21.10.2016
0 5 0
Rating:
Cladiri placate cu piatra naturala care au facut istorie


Se pare ca prima constructie din lume la care s-a folosit la scara mare placi din aceasta piatra naturala a fost piramida lui Zoser, din Egipt. Inalta de 62 de metri si cu un perimetru al bazei de 109 x 125 m, piramida a fost ridicata in secolul 27 i.e.n. Arena romana din Verona, construita in  sec. 1 e.n., include si ea elemente construite din limestone, precum scaunele amfiteatrului. Iar ca acestea sunt mii de cladiri in lume construite sau doar placate cu limestone. Si toate au rezistat mii si sute de ani.

piramida lui Zoser

sursa foto: Wikipedia.org

Iar acum sa trecem la cateva exemple de cladiri faimoase construite in secolul trecut, cladiri care s-au bazat pe limestone. Aceste constructii sunt dovezi incontestabile ale calitatilor prezentate de limestone.

Empire State Building, construita intre anii 1930-1931 si considerata una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne. Simbol al Statelor Unite ale Americii si al New York-ului, Empire State Building are 102 etaje, si toate sunt placate cu limestone (si granit).

Empire State Building

sursa foto: Wikipedia.org

Waldorf-Astoria Hotel a fost ridicat in perioada 1929-1931 si de atunci a fost unul dintre cele mai faimoase hoteluri din lume. Localizat in Manhattan, cartierul new york-ez, hotelul masoara 191 de metri inaltime. Fatada cladirii este placata cu limestone.

Flatiron Building a fost ridicata si ea la inceputul secolului, in 1902, si a devenit imediat faimoasa prin forma sa triunghiulara, cu varful indreptat spre Madison Square. Inalta de 87 de metri, si ea este placata cu limestone (si teracota).

Flatiron Building

sursa foto: http://www.therisenyc.com

Pentagonul este sediul central al Departamentului Apararii din Statele Unite ale Americii si este totodata una dintre cele mai mari cladiri de birouri din lume. Dupa atacul din 2011, s-a folosit limestone la reconstructia sa.

Pentagonul

sursa foto: Wikipedia.org

Cu asemenea dovezi, produsele din limestone vor fi intotdeauna o solutie pe cat de practica pe atat de spectaculoasa, incepand cu paneluri, piatra cubica, chiuveta de baie, pana la pietre poligonale, rocarie ornamentala sau cuptoare de gradina.
Produse recomandate


Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.