Decorul grădinii: cum se pune stratul de pebble

07.04.2015
4 5 4
Rating:
Decorul grădinii: cum se pune stratul de pebbleDacă vrei să folosești piatra naturală la decorul grădinii, pentru altceva decât o simplă alee, mozaicul decorativ sau diferitele tipuri de “pebble” pot fi împrăștiate, în strat subțire, pe o membrană geotextilă. Folosind această procedură, te asiguri că pietricelele nu se vor murdări, că pământul va respira dar va și rămâne umed și că vei avea o grădină decorată extrem de interesant. Principalul avantaj în folosirea unei suprafețe permeabile în grădină este faptul că aceasta permite ca apa să se scurgă prin sol iar montajul este extrem de simplu, dacă ești atent la detalii.

Cum se face?

În primul rând, ai nevoie de: foarfece sau cuțit ascuțit, de membrană geotextilă, ținte/țărușe din metal, piatra concasată mărunt (vezi oferta aici) și o ruletă.

Montarea membranei

  1. Taie o bucată din membrana geotextilă pentru a se potrivi bordurii. Pentru zone mari vei avea nevoie să pui alături mai multe benzi de membrană geotextilă - în acest caz suprapune o parte cât mai mare din membrană pe margini și fixeaz-o cu țărușele din metal.
  2. Îmbibă ghivecele cu plante într-un vas cu apă timp de jumătate de oră. Așează apoi plantele (în ghiveci) deasupra membranei. Verifică dacă plantele au suficient loc pentru a se dezvolta - de îndată ce piatra concasata s-a montat mutarea plantelor nu va fi ușoară.
  3. Folosește un foarfece sau un cuțit ascuțit pentru a tăia membrana sub forma de cruce, sub fiecare plantă. Îndoaie bucățile de membrană tăiate. Taie apoi o bucată destul de mare din membrană pentru a-ți permite să sapi o gaură de plantare destul de mare.


  4.  Sursa: Ced.ltd

  1. Scoate plantele din ghiveci și așază-le pe fiecare în găurile de plantare. Plantele ar trebui să fie așezate în pământ la aceeasi adâncime cum ar fi fost în ghiveci. Pune pământ în jurul rădăcinii plantei.
  2. Tasează puțin pământul de la rădăcina plantei cu mâinile, dupa care desfă bucățile de membrană și așază-le la baza plantei. 

  3. Dacă este nevoie, taie membrana pentru a se potrivi frumos în jurul tulpinilor plantei. Udă din abundență.
  4. Acoperă membrana cu un strat subțire de pebble sau mozaic de piatră naturală. O adâncime de 5-8 cm ar preveni apariția petelor albe. Dacă în viitor vei dori să muți o plantă, fixează bucata de membrană ( deasupra zonei în care a fost planta ) cu țărușe, pentru a nu permite buruienilor să apară prin membrana tăiată.

O suprafață de grădină acoperită cu acest tip de pebble arată, de obicei, mai bine, atunci când este mărginită de o bordură solidă.

Dacă vrei o ofertă personalizată pentru proiectul tău de grădină sau mai multe informații despre materialele din oferta PiatraOnline.ro, sună-ne la +4021 9907.

 
Produse recomandate


Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.