X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Drumul catre succes este pavat cu rabdare - povestea bambusului chinezesc

publicat in: Noutati // pe 22.08.2018

Viata este ca o samanta. Pentru a ajunge la potentialul maxim e nevoie de timp, rabdare si perseverenta.

Timpul schimbarii este inevitabil, iar schimbarea este legea fundamentala dupa care functioneaza natura. O samanta, inevitabil dupa ce este plantata, incepe sa se transfome si sa se preschimbe intr-o planta. Un graunte de nisip, laolalta cu alte mici fragmente de minerale, ajunge sa se transforme in ceea ce noi denumim piatra naturala. Usor, intr-un mod natural, a luat nastere un intreg univers cu care noi, oamenii, ajungem sa convietuim si pe care, adesea, nu-l apreciem pe cat ar trebui.

De-a lungul evenimentelor si a timpului, natura ne-a invatat diferite lectii si ne-a permis sa fim martorii unor creatii pentru care nu avem explicatie. Nu exista nimic mai puternic in lume decat forta naturii. Revenind la acea samanta, analogia pe care ar trebui sa o deprindem ar fi urmatoarea: in acea samanta exista tot potentialul pentru a deveni grozav. Totusi, pentru a ajunge la acel punct, samanta trebuie sa treaca printr-un proces de crestere, schimbare si transformare pentru ca acel potential sa fie eliberat. Dar asta este de fapt frumusetea naturii pentru care nu trebuie gasita vreo explicatie. Insa, pe tot parcursul acestui proces, asemenea semintei, vom trece prin vremuri mai putin favorabile si vor fi momente cand ne vom simti inconjurati de noroi si murdarie si vom incerca sa scapam. Tocmai din acele momente izvorasc primii lastari. Acele momente sunt aduse in viata noastra pentru ca acel potential sa fie eliberat. Miracolul naturii eliberat.

Povestea bambusului chinezesc

Bambusul chinezesc este unul dintre acele miracole ale naturii prin care ea incearca sa ne transmita cateva lectii. Cea mai importanta este cea a rabdarii. Pentru a ajunge la maturitate si a trece printr-un proces de transformare, avem nevoie de rabdare. Nu degeaba se spune din mosi – stramosi: „Cu rabdarea, treci si marea”. Aceasta calitate pe care nu o vom deprinde din prima, ci ne-o vom insusi cu timpul, este deopotriva pe atat de importanta pentru oameni, cat si pentru natura. Minunatele creatii ale sale s-au nascut intr-un timp care avea rabdare.

Aceasta analogie dintre bambusul chinezesc si oameni subliniaza inca o data apartenenta noastra la acelasi univers si stransa legatura pe care o dezvoltam. In afara de rabdare, prin povestea bambusului chinezesc invatam totodata ce inseamna perseverenta si dezvoltarea in timp. Ca orice alta planta, pentru a creste si a ajunge la maturitate, bambusul chinezesc are nevoie sa se hraneasca – apa, un sol fertil si soare. In primul an, vei crede ca eforturile sunt in zadar. Nici un semn ca ar creste. In al doilea an la fel. Dupa anul 3 si 4 deja incepe sa ne fie testata rabdarea si incepem sa ne intrebam daca merita eforturile si toata energia pe care o depunem pentru a creste micul bambus. Dar in acel moment, ca in viata oricarui om, deznadejdea si renuntarea sunt capat de linie. Ceea ce trebuie sa faci este sa crezi in continuare si sa ai si mai multa rabdare. Eforturile tale vor fi recompensate intr-un final.

In al 5-lea an – un miracol al naturii. Incepem sa crestem. Atat noi, cat si bambusul care incepe sa-si descopere adevaratul potential si sa-l arate lumii. Dar, totusi ce lectie ne ofera natura din acest ciclu? Ca dupa 5 ani, deodata, bambusul incepe sa creasca? Nu. Ceea ce natura incearca sa ne arate este faptul ca in acesti 5 ani, in adancurile solului, micul bambus a asimilat cele necesare si a dezvoltat un sistem suficient de puternic cat sa sustina intreg potentialul in acei 5 ani si dupa. Acelasi principiu se aplica si oamenilor. Atingerea unei impliniri absolute si a succesului necesita multa munca, rabdare si credinta in visul tau. Oamenii, la fel ca si bambusul, nu vor creste peste noapte. Pentru a se putea dezvolta si a-si atinge potentialul maxim trebuie sa creasca constant, sa-si construiasca o adevarata retea interioara solida care sa-i ajute la marea transformare. Caramida peste caramida, inflorirea va veni la momentul oportun. Desigur, pentru ca succesul sa se intample trebuie sa crezi in asta si sa faci in fiecare zi pentru a contribui la transformare.

Povestea bambusului este analogia perfecta in care te vei putea regasi si din care iti vei putea extrage cele necesare. O oglindire a experientei umane prin care incercam sa ne dezvoltam personal si sa ne schimbam. Niciodata nu este usor si niciodata nu a fost. Este un proces incet prin care progresul se arata timid in timp, iar rezultatea vin odata ce invatam ce este aceea rabdarea.

Bambusul este doar unul dintre miracolele naturii. La fel ca bambusul, piatra naturala are nevoie de timp. O evolutie care se face pe o durata lunga, la care participa natura cu tot ce are ea in arsenal. Abia dupa transformarea micilor particule, piatra naturala devine ceea ce vedem noi in natura sau in casele noastre. Aceasta planta si fiecare element natural sunt o inspiratie pentru noi, oamenii. De la ele putem invata ce inseamna sa te cresti, sa te dezvolti si sa accepti schimbarile ce vor veni in viata ta. Uneori va fi soare, alteori ploi. Pamantul va fi bogat si fertil in unele zile, iar in altele uscat. In aceste situatii trebuie sa invatam cum sa supravietuim si sa ne ajutam de tot ce am adunat in structura noastra pentru a trece peste aceste momente. Succesul vine in timp, iar timpul este pretios. Trebuie sa te folosesti de fiecare moment pentru a inflori. Bambusul si natura ne pot inspira, iar tu la randul tau ii poti inspira pe ceilalti.

Fii #generatordeinspiratie pentru cei care nu mai au rabdare, iar universul te va rasplati!

Drumul catre succes este pavat cu rabdare - povestea bambusului chinezesc
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii