Plăcile decorative Terazzo Oriental

09.09.2016
0 5 0
Rating:
Plăcile decorative Terazzo Oriental


Le-ai văzut în restaurante și magazine, sunt viu colorate, cu motive moderne sau, în unele cazuri, desprinse parcă din povestea “O mie și una de nopți”. Despre plăcile decorative de terazzo îți putem spune, în primul rând, că sunt realizate manual, sunt decorative și colorate. Suprafețele acoperite cu terazzo se remarcă prin durabilitate și un aspect sofisticat. Sunt utilizate și produse în întreaga lume, dar mai ales în Europa, nordul Africii și America, iar de curând au început să fie folosite în amenajări și la noi în țară.

Terazzo sau plăcile decorative de ciment au o tradiție de peste 150 ani. Obiectivul nostru este acela de a reînvia, de a păstra și transmite și generatiilor viitoare această tehnică artizanală aproape uitată, placile de ciment și motivele lor. În acelasi timp, ne dorim sa creăm un stil propriu, să introducem motive noi, culori și combinații cromatice unice.”, spune Mariana Brădescu, reprezentant www.piatraonline.ro

Plăcile din ciment terazzo continuă tradiția arabilor care le produceau încă din Evul Mediu. Această tradiție a fost preluată de spanioli, iar la sfârșitul secolului al XIX lea ele au început să fie produse în spațiul mediteranean pe scară largă. Totul se făcea, ca și acum, manual.

Producerea plăcilor de ciment terazzo este o meserie rară, în care producția se mai realizează încă manual, prin aceleași procedee tradiționale care se foloseau în trecut. Această tehnologie, bazată pe lucru manual conferă o frumusețe și un farmec aparte plăcilor de terazzo. Trebuie ținut cont de faptul că fiecare placă este diferită. ” adaugă Mariana Brădescu.

Vezi și pagina dedicată plăcilor terazzo, din magazinul nostru!

Interesant este că aceste plăci de terazzo se fac la rece, adică nu implică nici un fel de tratament termic sau coacere, asa cum se întâmplă în cazul plăcilor ceramice. Totul se face prin comprimarea cimentului cu o presă hidraulică. Asta după ce modelul dorit este creat cu ajutorul unei matrițe din metal. În funcție de modelul dorit, artizanii fac mai întâi matrița, toarnă culorile dorite, fac apoi stratul suport pentru model, comprimă totul și lasă timp de 4 săptămâni să se usuce natural.Procecedeul de montare este acelasi ca și al pietrei naturale. De asemenea nu trebuie uitat că, după montaj, terazzo se impermeabilizează cu impermeabilizant puternic - LTP Color Intensifier ( 1L = 10mp ) care omogenizează culoarea și sigilează suprafața împotriva uleiurilor și a apei.

Plăcile decorative de ciment colorat terazzo sunt realizate din 3 straturi. Stratul superior conține ciment alb, marmură fină și pigmenți anorganici. Culoarea nu este aplicată la suprafață, ci acest strat este colorat în masă. De aceea, culorile nu se îndepartează cu timpul, ci din contră, odată cu trecerea anilor, plăcile capătă o frumusețe aparte.

Sunt utilizate atât în proiecte rezidențiale, cât și comerciale, de la reședințe particulare până la hoteluri, cluburi, cafenele și restaurante. Noi le producem cu tehnologia și cu materialele originale, ceea ce le recomandă pentru utilizarea lor în proiectele de restaurare și amenajare ale clădirilor vechi.

După ce au fost utilizate intens la sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20, acest tip de finisaj a fost aproape uitat, odată cu industrializarea producției de plăci ceramice. În ultimii ani însă, arhitecții și designerii din întreaga lume le-au redescoperit utilitatea și farmecul aparte, folosindu-le din ce în ce mai des în proiectele lor. Acestea pot fi utilizate în combinație cu oricare alt tip de finisaje de la piatra naturală până la parchet. Cu ajutorul lor se pot crea diverse pattern-uri sau accente ce pun în valoare anumite zone sau spații.


Dacă vrei să afli mai multe despre piatra naturala potrivita pentru proiectul tău, sună-ne la +4021 9907, sau vino în showroom să vezi spaţiile concept!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.