Marmura în amenajări de interior: 4 idei inedite - PiatraOnline.ro

Marmura în amenajări de interior: 4 idei inedite

19.05.2016
0 5 0
Rating:
Marmura în amenajări de interior: 4 idei inedite

Dacă de obicei marmura este folosită pentru placarea pardoselilor, a pereţilor, pentru blatul de bucătărie sau baie, în ultimii ani, modalităţile de a pune în valoare acest material într-o amenajare s-au diversificat. Iată câteva idei inedite prin care poţi folosi marmura într-o amenajare:

Accent pe perete

În imaginea de mai jos, arhitecţii de la Studio William Hefner au ales să pună în valoare zona asociată căzii printr-o piesă de perete decupată din marmură. Mai mult, rama uşii este placată cu acelaşi material, detaliu ce nu poate trece neobservat.


Un proiect similar este cel realizat de echipa Coddington Design, o baie luxoasă, în care jacuzzi-ul este asociat cu marmură – peretele este parţial placat cu acest perete iar marginile întăresc aspectul masiv al materialului.Plăci de dimensiuni diferite

O a doua idee de folosire a marmurei este alegerea mai multor dimensiuni de placă, aşa cum au făcut cei de la Patrick Perez Architect pentru baia din imaginea de mai jos, la care s-au folosit cel puţin trei tipuri de placă, din acelaşi tip de marmură. Peretele pe care se află dulapul cu oglindă este placat cu un mozaic de marmură, pentru pardoseală au fost alese plăci mai mari, pe când peretele de lângă duş a fost placat cu marmură de dimensiuni medii. Rezultatul este interesant, are personalitate iar dinamica este creată pe coordinate fine, pornind de la acest extra-strat vizual al dimensiunii plăcilor.Masă de marmură

O masă de marmură poate atrage atenţia puternic, într-un living sau dining în care conceptul de amenajare permite acest tip de element. Pentru a intra în posesia unui blat de marmură, trebuie doar să trimiţi dimensiunile dorite ale mesei, după ce ai ales tipul de marmură din secţiunea de piese specialeApoi, trebuie să te asiguri că designerul de interior cu care lucrezi are o soluţie bună pentru structura de susţinere a mesei – o placă mai mare de marmură poate fi destul de grea, şi atunci trebuie să te asiguri că picioarele si cadrul de susţinere sunt suficient de puternice.


Marmura neagră, roşie sau crem
Cel mai des, marmura folosită în amenajări este albă – fie cu venaturile gri sau lila, fie simplă, este un material asociat, în mod tradiţional, cu luxul. În ultimii ani au început să fie folosite şi plăcile de marmură crem sau cappuccino, negre, roşii, albastre sau maro, cu efecte mai dramatice în amenajări, fără însă a pierde în materie de eleganţă.Dacă vrei să afli mai multe despre tipurile de marmura potrivite pentru proiectul tău, sună-ne la 021 9907 sau vino în showroom să vezi spaţiile concept!

 


Comentarii

Nu sunt comentarii
Adauga un comentariu sau o intrebare:
Ai achizitionat sau testat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.
©2015 PiatraOnline. Al rights reserved.