X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Marmura în amenajări de interior: 4 idei inedite

publicat in: Living // pe 19.05.2016


Dacă de obicei marmura este folosită pentru placarea pardoselilor, a pereţilor, pentru blatul de bucătărie sau baie, în ultimii ani, modalităţile de a pune în valoare acest material într-o amenajare s-au diversificat. Iată câteva idei inedite prin care poţi folosi marmura într-o amenajare:

Accent pe perete
În imaginea de mai jos, arhitecţii de la Studio William Hefner au ales să pună în valoare zona asociată căzii printr-o piesă de perete decupată din marmură. Mai mult, rama uşii este placată cu acelaşi material, detaliu ce nu poate trece neobservat.

Mediterranean Bathroom by Los Angeles Architects & Building Designers Studio William Hefner

Un proiect similar este cel realizat de echipa Coddington Design, o baie luxoasă, în care jacuzzi-ul este asociat cu marmură – peretele este parţial placat cu acest perete iar marginile întăresc aspectul masiv al materialului.

Eclectic Bathroom by San Francisco Interior Designers & Decorators Coddington Design

Plăci de dimensiuni diferite
O a doua idee de folosire a marmurei este alegerea mai multor dimensiuni de placă, aşa cum au făcut cei de la Patrick Perez Architect pentru baia din imaginea de mai jos, la care s-au folosit cel puţin trei tipuri de placă, din acelaşi tip de marmură. Peretele pe care se află dulapul cu oglindă este placat cu un mozaic de marmură, pentru pardoseală au fost alese plăci mai mari, pe când peretele de lângă duş a fost placat cu marmură de dimensiuni medii. Rezultatul este interesant, are personalitate iar dinamica este creată pe coordinate fine, pornind de la acest extra-strat vizual al dimensiunii plăcilor.

Contemporary Bathroom by Emeryville Architects & Building Designers Patrick Perez Architect

Masă de marmură
O masă de marmură poate atrage atenţia puternic, într-un living sau dining în care conceptul de amenajare permite acest tip de element. Pentru a intra în posesia unui blat de marmură, trebuie doar să trimiţi dimensiunile dorite ale mesei, după ce ai ales tipul de marmură din secţiunea de piese speciale

Contemporary Living Room by London Architects & Building Designers TG-Studio

Apoi, trebuie să te asiguri că designerul de interior cu care lucrezi are o soluţie bună pentru structura de susţinere a mesei – o placă mai mare de marmură poate fi destul de grea, şi atunci trebuie să te asiguri că picioarele si cadrul de susţinere sunt suficient de puternice.

Contemporary Dining Room by New York Interior Designers & Decorators Tara Benet Design

Marmura neagră, roşie sau crem
Cel mai des, marmura folosită în amenajări este albă – fie cu venaturile gri sau lila, fie simplă, este un material asociat, în mod tradiţional, cu luxul. În ultimii ani au început să fie folosite şi plăcile de marmură crem sau cappuccino, negre, roşii, albastre sau maro, cu efecte mai dramatice în amenajări, fără însă a pierde în materie de eleganţă.

Contemporary Bathroom by North West Interior Designers & Decorators The Design Practice by UBER

Dacă vrei să afli mai multe despre tipurile de marmura potrivite pentru proiectul tău, sună-ne la +4021 9907 sau vino în showroom să vezi spaţiile concept!

Marmura în amenajări de interior: 4 idei inedite
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Travertin Classic Cross Cut Mat 40.6 x 20.3 x 1.2cm
Cod TVT-2926
Stoc limitat
Pret cu TVA 92,61 Lei
Stoc limitat
Pret cu TVA 174,00 Lei
IN STOC
Limestone poligonal Rustic Stone Brown
Cod PNP-2259
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 43,00 Lei
Produs adus pe comanda

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii