X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Modalitati de aplicare a tencuielilor decorative de exterior

publicat in: Do it yourself // pe 18.09.2017

Finisajele exterioare sunt importante din mai multe puncte de vedere. Primul tine de felul in care acestea confera o rezistenta mai mare cladirilor, apoi vorbim de aspect si, nu in ultimul rand, de o asortare cat mai buna cu mediul inconjurator. Cand aplicam doar o tencuiala decorativa intregii case, problema asocierii cromatice cu restul ambientului nu este chiar asa de mare. Cu toate acestea, finisajele exterioare devin o ecuatie cu mai multe necunoscute, cand aveam de raportat, de combinat diferite texturi, culori, structuri geometrice, proportii.

tencuiala decorativa

Tencuielile decorative beneficiaza in aceste circumstante de un rol major, deoarece ele devin principalul partener al pietrei naturale placate la exterior. Tencuiala decorativa de exterior rezista foarte bine variatiilor de temperatura, se poate spala usor si se gaseste intr-o varietate complesitoare de culori si nuante.

Aceasta uriasa diversitate cromatica faciliteaza asocierea lor cu orice tip de piatra naturala, prin relatie complementara (nuante apropiate) sau prin contrast (culori diferite). Intreaga atmosfera exterioara a casei va fi ghidata de mixul intre tencuiala decorativa si zonele placate cu piatra naturala: brau, stalpi de sustinere, terasa, alei, chenarele decorative ale ferestrelor, glafurile etc.

Atentie! Inainte de a incepe orice pregatire pentru aplicarea tencuielii decorative, cititi cu atentie instructiunile producatorului inscrise pe ambalaj.

tencuiala decorativa

Conditii minime inainte de aplicare
Ca parte a finisajelor exterioare, locul pe care se vor aplica tencuielile decorative trebuie sa indeplineasca cateva cerinte elementare: suprafata sa fie uscata, neteda, rezistenta, fara praf, curata, degresata. In cazul unor tencuieli noi, este nevoie de cel putin patru saptamani pentru ca acestea sa se usuce, sa se matureze. De aceea, vara este cea mai propice perioada pentru acest tip de lucrari: lipsa precipitatiilor si temperaturi ridicate contribuie la o uscare mai profunda si mai rapida a suprafetelor destinate tencuielilor decorative.

Eventualele zone care se vor deteriora mai tarziu se repara prin nivelare si prin aplicarea unei amorse. Locurile retencuite trebuie sa se usuce si ele trei zile, se slefuiesc apoi, se indeparteaza praful ramas in urma slefuirii si se aplica amorsa.

tencuiala decorativa

Aplicarea tencuielii decorative folosite in finisajele exterioare
Modalitatea prin care se aplica tencuiala decorativa este foarte simpla si contine urmatorii pasi:
1) se intinde in strat subtire materialul pe o suprafata de cativa metri. Pentru intindere se foloseste o gletiera din otel.
2) se niveleaza,
3) se modeleaza.
Modelarea in forma dorita se realizeaza cu o drisca (circulara sau liniara) din material plastic. Aspectul final al finisajului exterior va fi determinat de grosimea stratului si de modul de driscuire.

Recomandari valabile aproape pentru toate tipurile de finisaje exterioare:
1) Temperatura de lucru sa fie in intervalul +5°C si +30°C
2) Tencuiala proaspata trebuie protejata pana la uscare de razele solare, ploi sau alte intemperii.
3) Uneltele folosite se spala cu apa imediat dupa utilizare.
4) Dupa terminarea aplicarii, galeata se va inchide ermetic pentru ca materialul ramas sa nu se intareasca

tencuiala decorativa

Exista mai multe tipuri de tencuieli decorative ce se folosesc la finisajele exterioare ale caselor: acrilica (pe baza de rasini sintetice), minerala (ciment alb, var, adaosuri minerale, rasini sintetice), silicatica (rasini acrilice si siliconice, adaos de cuart si granule de marmura) sau tip ”mozaic”.

Pentru toate detaliile privind tencuielile decorative folosite la finisajele exterioare pentru case, in combinatie cu piatra naturala, va asteptam sa ne sunati la +4021 9907, sa ne dati un email sau se ne vizitati showroomul din Aleea Teisani, nr. 137A, Bucuresti, sector 1.

Modalitati de aplicare a tencuielilor decorative de exterior
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Tencuiala decorativa acrilica - Grupa 1 - Weber.Pas Classic
Cod APN-2896
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 188,52 Lei
Produs adus pe comanda
Tencuiala decorativa ultrapermeabila Weber.Pas Topdry Grupa1
Cod APN-2905
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 316,42 Lei
Produs adus pe comanda
Tencuiala decorativa tip mozaic -  Weber.Pas Mozaik 20kg
Cod APN-2908
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 170,89 Lei
Produs adus pe comanda

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii