X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Montaj trepte si contratrepte - descopera tot ce trebuie sa stii

publicat in: Do it yourself // pe 04.08.2016


Montarea treptelor
dupa cum iti spuneam, necesita atentie si indemanare, in acest sens suntem aici sa te ajutam. La interior, treptele pot fi polisate (lucioase), deci cu un grad de aderenta scazut. Dar la exterior treptele trebuie sa fie antiderapante, suprafata poate fi fiamata, mata sau periata. In special in cazul proiectelor publice unde  legislatia din Romania obliga folosirea treptelor antiderapante.

Instalare: Inainte de toate facem masuratorile, cu ajutorul unei rulete. In functie de lungimea unei trepte vom sti cate bucati / placi de piatra naturala (marmura, travertin, granit sau limestone) vom avea pe acea treapta si la ce dimensiuni trebuie sa taiem placa din capat completare. Pentru aflarea numarului de contratrepte, vom masura inaltimea scarii, de sus pana jos, folosindu-ne si de poloboc. Inaltimea scarii impartita la latimea contratreptelor va da numarul acestora.


Instalarea treptelor se face pe un pat de sapa plus adeziv sau doar de adeziv. Vom folosi doar adeziv acolo unde suntem siguri ca betonul e de buna calitate si nu prezinta mari denivelari, astfel incat aceste denivelari sa nu produca in timp craparea treptelor. Aceste cazuri de beton perfect turnat sunt foarte rare.

Se intinde adezivul pe beton, dupa care urmeaza sapa umeda. Treapta este batuta ”la rece” cu un ciocan de cauciuc special pentru a se asigura ca se potriveste la fix cu contratreapta. Dupa ce se stabileste ca se incadreaza bine, se scoate treapta, se spala si se da cu adeziv, dupa care se bate din nou bine cu ciocanul. Se foloseste polobocul pentru a se asigura apoi orizontalitatea placii. Procedeul se reia pentru fiecare treapta in parte. Se incepe cu treapta de sus.

Asortare: Estetica treptelor din piatra naturala (marmura, travertin, granit sau limestone) este si ea simpla. Treptele si contratreptele din piatra naturala se pot combina in functie de materiale: de acelasi fel si, cel mai des, in culori identice. In acelasi timp, culorile poti fi diferite, dar de nunate apropiate. Nu este exclus si contrastul mare, pentru conceptele de design interior mai indraznete (combinatii granit - traventin, de exemplu).

A se avea in vedere ca si restul decorului trebuie asortat, atat ca nuanta, cat si ca tip de piatra.

Intretinere: 
Dupa impermeablizare se aplica o solutie speciala, pentru a se proteja impermeabilizantul. Aici se poate face un test simplu. Se toarna apa peste piatra: daca apa patrunde, solutia nu este de calitate si trebuie folosi un alt produs. Impermeabilizarea este foarte importanta, de ea depinzand rezistenta treptelor in timp.

Gama de produse din care poti sa faci trepte din piatra naturala:
Materialele oferite de Piatraonline.ro destinate treptelor sunt de o mare diversitate de genuri, culori si dimensiuni, incepand de la travertin, marmura, granit sau ardezie. In plus, te putem ajuta si in cazul diferitelor finisaje pentru trepte: baston, semibaston, cu cant drept sau bizon lustruit, acestea fiiind felul in care se poate prezenta marginea din afara a treptei. Placile folosite pentru trepte pot fi la dimensiuni fixe, dar in cazul lucrarilor mai complexe, te putem ajuta cu debitarea placilor in forme speciale, dupa un sablon adus de client. Pentru o mai buna colaborare, echipa noastra de specialisti se poate deplasa la tine pentru a masura/realiza cu exactitate acest sablon. Este recomandat si in cazul montarii treptelor, cel care masoara sa si monteze.

In incheire poti tine cont de urmatoarele sfaturi:
1)Verifica intotdeauna calitatea, aspectul betonului pe care vin montate treptele. Poate e nevoie sa mai spargi din el sau sa folosesti mai multa sapa pentru nivelare.
2) Uda piesele si curata-le bine inainte de a aplica adezivul pe ele.


3) Fa testul “apei” de la prima treapta pentru a verifica impermeabilizantul. Patrunde apa prin el, schimba-l! Recomandarea noastra este sa folosesti un produs profesionist cum ar fi LTP Mattstone / LTP Color Intensifier - in cazul suprafetelor mate, fiamate, mate sau periate, iar in cazul suprafetelor polisate LTP MPG sau LTP Mattstone H20 - vezi toata gama aici
4)Recomandare cel ce monteaza sa faca si masuratorile, pentru a se evita neintelegerile ce pot genera mai multa sau mai putina piatra cumparata, intarzierea lucrarilor etc.

Pentru mai multe informatii despre trepte si contratrepte, nu ezitati sa ne contactati prin email, telefonic la +4021 9907 sau sa vizitati showroomul nostru din Aleea Teisani, 137 A, sector 1, Bucuresti, un adevarat Generator de Inspiratie!

Montaj trepte si contratrepte - descopera tot ce trebuie sa stii
Comentarii:
Sasarman Dorin , Contratreapta
30/09/2018 08:44:00

Buna ,am facut niste trepte interioare din marmura neagra, iar comtratreapta am lasat-o alb vopsit cu vopseaua peretelui.Ce as putea sa fac ca aceasta vopsea se muradareste tot timpul, iar pentru o contratreapta nu prea este spatiu .Spatiul lcare depaseste marmura treapta este de 2 cm .ce solutie imi recomandat? Multumesc

Adauga un comentariu:

Produse similare:

Nou
Piese Speciale Granit Rosa Porrino Polisat 2cm
Cod PSP-3095
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 183,74 Lei
Produs adus pe comanda
Piese Speciale Travertin Classic Cross Cut Polisat 2cm
Cod PSP-2295
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 262,40 Lei
Produs adus pe comanda

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii