Suprarealismul si umorul din piatra naturala. Arta lui Hirotoshi Itoh.

07.02.2017
0 5 0
Rating:
Suprarealismul si umorul din piatra naturala. Arta lui Hirotoshi Itoh.
.


”Desi lucrez cu mai multe tipuri de piatra, majoritatea creatiilor mele se bazeaza pe optimizarea formei originale a pietrei” – spune el. Aceasta ”optimizare” consta practic in a adauga elemente in interiorul pietrei sau peste suprafata acesteia prin care i-a nastere un obiect. Multe din aceste intruziuni sunt realizate in urma unor procese extrem de migaloase si laborioase, care presupun atat o cunoastere perfecta a calitatii materialului, cat si o viziune artistica exacta. O alta modalitate de prelucrare a pietrei este modificare ei prin sculptare si lustruire, si aici creatorul nipon dovedindu-se un adevarat vrajitor.

Artistul are incredere in capacitatea privitorilor de a se lasa sedusi, de a accepta iluziile propuse de acesta. Totodata, este si foarte usor sa accepti jocul lui Hirotoshi Itoh, creatiile lui fiind uimitor de realiste – vezi senzatia de finete si maleabilitate a camasii impaturite sau a puloverului pe cuier.

Hirotoshi Itoh, nascut in 1964, provine dintr-o veche familie de pietrari. In anul 1982 a absolvit Universitatea Tokyo National Fine Arts si, pana a inceput sa schimbe fata pietrelor, a lucrat mult in prelucrarea fierului. In urma cu mai mult de 20 de ani a initiat un festival de mestesuguri in Matsumoto, zona sa natala.

„Intotdeauna mi-a placut umorul si sa rad... Zambetul de pe fata privitorului este principala motivatie a muncii mele”, spune Hirotoshi Itoh, si, dupa cum se vede, operele lui ilustreaza perfect aceasta credinta.

Valoarea de piata a unei creatii semnate de Hirotoshi Itoh pleca de la 1000 Euro si poate ajunge pana la 7000 Euro, conform informatiilor gasite pe internet. 
.

.


.

.
.
.
„Intotdeauna mi-a placut umorul si sa rad” - Hirotoshi Itoh


Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.