X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Amenajare living: idei si sfaturi de amenajare cu piatra naturala

publicat in: Living // pe 13.08.2018

“Casa omului este castelul lui” - acest concept pregateste upgradarea design-ului de interior pentru amenajarile din piatra naturala. Daca il accepti cu siguranta vei gasi un izvor de inspiratie in ideile de mai jos.
 
1.    Colturi personalizate pentru livinguri moderne 
Daca livingul tau are colturi sau unghere anoste si vlaguite le poti aduce la viata, si inca intr-un mod senzual, ridicand un perete din piatra in fata caruia asezi un mobilier simplu, minimalist, luminat inspirat si care ofera incintei zona de zen atat de greu de realizat in locurile de folosinta comuna. Introducerea unor elemente naturale reprezinta una dintre tendintele in amenajarea living-ului in 2019. Fie din lemn, fie din piatra naturala, acestea aduc o vibratie aparte locuintei si efectele accentelor in diverse locuri sunt intotdeauna remarcabile.

 

 

Ideile de amenajare ale living-ului cu un perete din piatra naturala la care se adauga un mobilier din lemn vor avea mereu succes. Un perete din marmura Thassos Ravdoto gol, ridicat in living si in care se afla incastrat semineul este o personalizare perfecta a unei zone altfel terne. Un mobilier minimalist, asezat in fata unui perete din marmura Thassos scapitata, este o alegere buna pentru spatii ample.  Un perete din travertin Airon buciardat aduce un accent arhaic iar unul din ardezie Homa potenteaza latura artistica a zonei.  
 
2. Invita stramosii la masa cu amenajari living clasice
O realizare, exceptionala ca efect, care intoarce timpul inapoi, spre origini. Un concept uluitor prin modul in care aduce natura in casa, orientat spre aceasta tendinta de evadare a omului modern, asfixiat de design-ul industrial si agresiv. Omniprezenta arhaicului prefigureaza somnul tehnologiilor provocatoare actuale, ademenind catre simbioza milenara dintre piatra si lemn, izvoarele perene de pace si liniste. Tendintele de intoarcere la culorile vechi, ca nuantele de cupru, aduc in amenajarea living-ului in 2019 reminiscente ale culturilor strabune. Exista in viata cotidiana un arhaic propriu fiecaruia dintre noi, prin care radacinile trecutului revin in viata noastra si care se manifesta inclusiv in modul in care aranjam locul in care traim.

 

 

Pe de alta parte s-a constatat ca amenajarile cu tenta arhaica aduc liniste, armonie si pace sufleteasca. Un perete din ardezie Rhodos fasii in living, asociat cu mobilier clasic, confera un caracter vetust zonei. Amenajari living din ardezie Sikis mix Filleti “invechesc” peretii pe care sunt montate si, pentru accentuarea contrastului cu celelalte zone ale camerei, se asociaza cu sisteme si corpuri de iluminat cu acelasi caracter.  Tendintele de intoarcere la forma vechilor candelabre, cu finisaje de cupru si alama si la sistemele de iluminare neincastrate in pereti sunt printre noutatile in amenajarea living-ului in 2019. Marmura Thassos scapitata este o varianta remarcabila de punere in evidenta a caracterului arhaic al amenajarii living-ului. La fel si travertinul Classic polisat care, prin culorile calme si blande, aduce in living armonia si echilibrul.   
  
3. Design living cu minimalism arhaic
Coboara la esenta prin asocierea, de vibratie subtila, dintre piatra si lemn. In aceasta lume, mereu grabita si ostenita de cocoasa zilnica, simplificarea apare ca o eruptie de repaus, care amplifica tentatia odihnei. Suprapunerea patinei vremii nu comotioneaza firescul cauzei ci mai degraba il potenteaza. Amenajarea living-ului in stilul arhaic, insa lipsit de tentatiile barocului, sedimenteaza clasicul si scoate la iveala firescul trairilor de odinioara. Exprimarea minimalismului cu vocea pietrei subliniaza simplitatea, expresia este plina de continut fara sa aiba nevoie de exagerari formale. Tonurile pale, linistite, ademenesc simturile catre pacea sfielnica a miilor de ani petrecuti de piatra pana la noi. Peretele placat astfel tace, piatra naturala vorbeste un limbaj al simbolurilor magice, fara cuvintele materialor moderne, povestea  mozaicului din travertin Classic scapitat aduce cu ea simbolul energiei retinute iar marmura Bianco Carrara Tear Drop pe cel al dramelor latente. Un mozaic pebble Small Black reprezinta un alt tip de arhaic, bazat pe contraste de culori si de texturi, contextul in care acesta este pus in evidenta aduce in prim plan talentul tau creativ. Finisajele antichizate sunt cele care asigura cel mai bine aspectul arhaic. Un perete acoperit cu  sandstone Teakwood Fileti antichizat imbina caracterul pietrei naturale cu aspectul de lemn efectul fiind nu doar vizual ci si practic. Un alt perete, acoperit cu travertin Silver antichizat, permite montarea unor corpuri de iluminat “ old style”, cu accentuarea unui colt din living amintind de secolele 18-19. Montajele cu placi hexagonale aduc un alt fel de arhaic. Mai degraba inclinat catre clasic, ele infatiseaza un aspect organizat, vizand echilibrul. Daca piatra aleasa are un aspect antic, cum este travertin Yellow exotic, atunci forma de hexagon a placilor este estompata de aspectul acestora. Daca insa piatra are un aspect modern, cum se intampla in cazul marmurei Cleopatra polisata, atunci forma hexagonala aduce cu ea tenta de apropiere de stilul arhaic.  Nu in ultimul rand montajele de tip “tesut” (basket weave) sunt tipice stilului “vintage”.   
 
4. Noile modele de living dezactiveaza conexiunile cu tehnologia
Efectul de minimalism industrial, perfect organizat si activat de prezenta scarii moderne pe suport metalic, este balansat de peretele din piatra neregulata si colorata, o suprafata functionand ca un pinten impotriva cotidianului formalist si monoton. Impactul ideilor de amenajare living pe baza efectului de translucenta este remarcabil. Placarea cu onix Honey polisat, sfideaza legaturile cu tehnologia moderna folosind proprietatea intrinseca a unor varietati de a permite luminii sa treaca.

 

Aceeasi proprietate remarcabila o au si anumite varietati de marmura, cum ar fi marmura Arabescato polisata, care creeaza efecte spectaculoase folosind la maximum toate calitatile naturale ale pietrei. O alta proprietate folosita des in amenajari este cea a ardeziei care se poate despica in mod natural. Profitand de pe urma acestei capacitati a fost creata ardezia flexibila cu ajutorul careia se pot  face placari pe suprafete curbe sau pe pereti care nu suporta greutati mari(ex pereti din gips carton). Ideile de amenajare living cu ardezie flexibila sunt originale in tendintele remarcate pentru 2019. Placarile cu ardezie Skin Forest, sunt elegante si suprinzatoare prin culoare si textura, cele cu ardezie Skin Autumn Rustic au in ele un amestec de modern si patriarhal cu caracter original. 
 
5. Priveste trecutul in ochi in noile modele de sufragerii
O atmosfera solemna, creata de un design intr-o nota sacerdotala sofisticata, subliniata de iluminarea din lampi de epoca si cu magice reflexii de lumina in cristalurile vechi. Drept in fata sta oglinda atotcuprinzatoare, simbol al introspectiei fara trufie, strajuita de peretii din piatra pentru un trecut care te urmeaza, privindu-l. Dintre toate tipurile de roci marmura aduce cu ea maiestatea. Pare ca divinitatea a ales-o sa simbolizeze prestanta. Marmura Afrodita polisata aduna in ea maretia mileniilor trecute si reflexiile luminii pe peretele pe care este montata arunca striatii magice in restul living-ului. Marmura Athena Grey Wood polisata strange impreuna duritatea din piatra cu aspectul linistitor al lemnului, efectul asupra organismului este relaxant si efectul vizual de asemenea linistitor.  
 
6. Mergi pe primitive in noile tendinte de amenajare living
O idee durabila mentinuta in aceeasi tonalitate arhaica, netematoare de prezent si cu acelasi strigat de revolta contra actualitatii mustind de super-tehnologie. Mobilierul completeaza mutenia pietrei si prescrie dinamica necesara. Acesta este modernul vetust. Primitivul apare ca natural pentru ideile de amenajare in living cu piatra. Indiferent de tipul acesteia, de textura sau finisaj, piatra este un element natural care are o varsta de cateva mii de ani pana sa ajunga in casa noastra. Este greu de gasit un material care sa aduca in living un aer originar mai apasat decat piatra.

 

 

De aceea, in amenajarea living-ului se obisnuieste placarea unui singur perete cu piatra naturala, aceasta fiind accentul pe arhaic, suficient pentru a sublima tentatia catre primitiv. Daca piatra folosita este poligonala, ca in placarile cu limestone Macedonia, atunci efectul arhaic este mai evident. Panelurile din limestone Sparta acopera un perete de living cu aceleasi note arhaice. In functie de tipul de montaj ales placarea transmite mesaje si senzatii diferite. Un perete din Teakwood mat, in montaj “herringbone” (bradut, spic), pare venita din epoca unor caverne pictate de omul preistoric.  
 
7. Amenajari in camera de zi cu mult echilibru
O balanta fundamentala intre perenitatea pietrei, asa cum a fost ea innobilata de Dumnezeu, si vremelnicia lucrarii omului. Un cantar in care modernul, fulminant si nelimitat tehnologic, isi afla echilibrul in ancorele trecutului, acolo unde domneste armonia primordiala. Relatia fundamentala intre perenitate si vremelnicie se regaseste in toate placarile din piatra. Acest echilibru este completat de un altul, care defineste balanta intre trainicia pietrei si superficialitatea tehnologiei moderne. Un perete din onix Honey Sugar polisat poarta in el germenii primordiali, atemporali, asociati cu cei ai modernului ciudat de schimbator. Un alt accent, format cu paneluri din quartit Titanium stripes, isi revendica originile imemoriale peste care se adapteaza un crampei de tehologie moderna. 
 
PIATRAONLINE, generator de inspiratie, necontenit prezenta in ideile si tendintele actuale, promoveaza si recomanda toate tipurile de piatra cu care sa-ti poti actualiza living-ul. Vino in Aleea Teisani 137A unde Pavilionul si showroom-ul respira inspiratie. Urca pe www.piatraonline.ro pentru idei online folositoare.
 

Amenajare living: idei si sfaturi de amenajare cu piatra naturala
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Mozaic Travertin Classic 3D Wall Polisat
Cod MPN-2062
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 286,64 Lei
Produs adus pe comanda
Panel Ardezie Sahara 15 x 60 x 1-2 cm
Cod PND-129
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 116,85 Lei
Produs adus pe comanda
Panel Quartit Titanium 15 x 60 cm - Lichidare Stoc
Cod PND-2500
Stoc epuizat
Pret cu TVA 179,70 Lei
Stoc epuizat
Pret cu TVA 143,32 Lei
IN STOC
Pret cu TVA 237,04 Lei
 

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii