X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Bucatarie // pe 15.04.2019

Idei si sfaturi pe care sa le ai in vedere

Pentru locuitorii apartamentelor de bloc amenajarea bucatariei e mai degraba un cosmar. Spatiile mici nu ofera solutii prea multe, chiar si producatorii de bucatarii prefera spatiile mari, generoase. Incercarea de a amenaja o bucatarie devine, in aceste conditii, arta de a transforma spatiile in folosul tau. Iata cateva sfaturi de tinut minte in amenajarea micilor bucatarii de bloc. 

1. Amenajarea bucatariei - masoara si intocmeste un plan
Pentru spatiile mici masurarea si planificarea sunt indipensabile. Asadar mai intai trebuie sa stii ce spatiu ai in bucatarie, se impune masurarea spatiilor si realizarea unei schite a bucatariei, fara amplasarea unor electrocasnice. Vei tine cont de alimentarile cu utilitati (apa – inclusiv scurgerea, gaz, curent), de accesul in bucatarie, de amplasarea geamurilor Odata schita executata incearca sa simulezi asezarea electrocasnicelor, a blatului de lucru si a mobilierului, astfel incat sa obtii o vedere de ansamblu. Incearca mai multe variante. Ar fi si mai bine daca inainte te-ai interesa de dimensiunile electrocasnicelor ca sa stii ce spatiu ocupa fiecare. Practicand un mod de lucru flexibil vei putea scoate cateva modele de bucatarie, pe hartie, bune ca element de orientare. 

2. Amenajarea bucatariei de bloc – modele de bucatarii mici
Cele mai mici bucatarii sunt cele pe o linie, in care electrocasnicele si chiuveta sunt toate pe un perete, iar masa se afla vis-à-vis sau este amplasata in alt spatiu.  Acestea sunt bucatariile tip vagon, cu accesul pe o parte si geamul pe cealalta. Mobilierul este asezat atat pe podea cat si pe perete. Apare ca simplu dar aglomerat, deplasarea in incinta este greoaie mai ales cand se ia masa. Ca materiale se recomanda mobilierul din MDF (rezistent la umiditate), blatul din piatra naturala, placarea cu piatra naturala sau placi ceramice, bateria din alama cromata si chiuveta din inox AISI 304. Blatul se sprijina pe un mobilier folosit la depozitare pentru obiectele de bucatarie mai mari si tacamuri. Dulapurile de perete sunt destinate tot depozitarii, insa pentru obiecte mai mici.   

O alta amenajare a bucatariei este in “ L “. Aceasta are nevoie de ceva mai mult spatiu insa si ofera posibilitati mai mari. Peretii pe care amenajezi bucataria sunt de regula portanti deci pot fi folositi pentru atarnarea unor dulapuri de perete.  Pe pardoseala se aseaza electrocasnicele si mobilierul care sustine blatul de lucru. Materialele recomandate sunt aceleasi ca in cazul anterior. 

3. Idei de amenajare a bucatariei – de la clasic la eclectic 
Toate consideratiile referitoare la amenajarea bucatariilor mici pleaca de la necesitatea maririi spatiilor. Dar cum poti face asta ? Iata cateva idei concrete:

• Placheaza pardoseala si peretii cu piatra naturala cu finisaj polisat. Acest finisaj reflecta lumina si raspandeste razele peste tot. Are si avantajul ca se intretine cu usurinta. Gradul de stralucire a suprafetelor din piatra naturala se poate accentua prin aplicarea de solutii sub forma de ceara. 

• Alunga lumina in colturi folosind corpuri de iluminat adecvate. Amplasarea acestora trebuie sa permita razelor sa lumineze anumite zone care primesc lumina mai putin. Folosirea unor oglinzi care sa reflecte razele de lumina este o solutie la indemana si rezultatele montajului unei oglinzi in locul potrivit sunt remarcabile. 
 
• Aduna albul pe peretele gol lasandu-l liber de mobilier si vopsindu-l. Peretele din fata celui mobilat de sus si pana jos, lasat liber si vopsit in alb ori alta culoare deschisa, iluminat, creeaza impresia de spatiu extins.    
Alte idei sunt aplicabile cu efecte sporite asupra unor bucatarii ceva mai mari. Iata-le:

• Inveseleste pardoseala cu terrazzo - placarile cu terrazzo sunt optimiste si binefacatoare, ele creeaza in bucatarie o atmosfera placuta. 

• Adauga marmura - marmura in bucatarie poate oferi un aspect clasic sau modern, dupa cum se combina cu alte amenajari. Un blat din marmura, debitat pentru o chiuveta moderna, din inox, peste care se monteaza o baterie cu dus extractibil, din alama cromata stralucitor, este o asociere intre clasic si modern extrem de folosita si parerile clientilor sunt favorabile acestei conceptii eclectice.

• Starneste prin contraste - placi din piatra naturala sau faianta, in alb si negru, sau mozaicuri in culori contrastante, confera peretelui si, ca atare, bucatariei, o personalitate aparte, greu de obtinut in alt mod. 
 
PIATRAONLINE este un permanent generator de inspiratie pentru orice amenajare cu piatra naturala.
Vino si descopera show-room-ul si pavilionul din Bucuresti, Aleea Teisani 137 A pentru plari din piatra in bucatarii de apartament sau orice alt proiect in domeniu. 
 

Amenajarea unei bucatarii de bloc
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii